×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-02
Siguldas slimnīcā pieejamas pediatra konsultācijas brīvdienās un citi pakalpojumi veselības uzlabošanai

Jau vairākus gadus Siguldas novada pašvaldība Siguldas slimnīcā nodrošina bezmaksas pediatra konsultācijas ārpus ģimenes ārstu prakses darba laika novadā deklarētajām ģimenēm. Konsultācijas tiek sniegtas brīvdienās un svētku dienās sešas stundas – no plkst. 10.00 līdz 16.00, un tās ir iespēja saņemt visām jaunizveidotā Siguldas novada ģimenēm arī no Krimuldas, Lēdurgas, Mālpils un Inčukalna pagasta. Kopumā 2021. gadā stacionāru rehabilitāciju Siguldas slimnīcā saņēmuši 333 pacienti, bet ambulatori veiktas 64 602 rehabilitācijas procedūras un manipulācijas. Savukārt dzemdību skaits bijis ceturtais augstākais Latvijā.

Aizvadītajā 2021. gadā bezmaksas pediatra konsultācijas izmantojušas 199 bērnu ģimenes. Visbiežāk pēc mediķa palīdzības vērsušās ģimenes ar bērnu no 1 līdz 7 gadu vecumam, bet arī 25 ģimenēm ar zīdaini ir bijusi nepieciešama pediatra konsultācija. Pēc konsultācijas Siguldas slimnīcā 9 bērni pārvesti uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu stacionārai ārstēšanai, turpretī 190 bērniem un viņu ģimenēm tika aiztaupīts laiks ceļā uz kādu no Rīgas slimnīcām, jo ārstēšanu bija iespējams turpināt mājās, ģimenes ārsta uzraudzībā. Šajā gadā pediatra pakalpojuma nodrošināšanai plānots finansējums 27 445,21 eiro apmērā no Siguldas novada pašvaldības līdzekļiem.

Visbiežāk pērn Siguldas slimnīcas pediatrs konsultējis par akūtām augšējo elpošanas ceļu saslimšanām, vidusauss iekaisumu, kā arī funkcionāliem kuņģa un zarnu trakta traucējumiem.

Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka pediatrs nosaka diagnozi un nozīmē sākotnējo ārstēšanu, bet turpmākā bērna novērošana un ārstēšana jāveic ģimenes ārstam. Uzņemšanas nodaļā tiek sniegtas ambulatorās konsultācijas akūtos gadījumos, nepieciešamības gadījumā bērni var saņemt inhalācijas vai intramuskulāras injekcijas, taču infūzijas jeb sistēmu uzlikšana bērniem, kā arī analīžu nodošana slimnīcas piedāvātajos pediatra pakalpojumos neietilpst. Bērnu vecāki pirms došanās uz slimnīcu aicināti izvērtēt konsultācijas steidzamību: ārpus ģimenes ārsta darba laika vispirms var sazināties ar speciālistiem, zvanot uz ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa numuru 66016001, lai lemtu par tālāko rīcību – doties uz Siguldas slimnīcu pēc akūtas pediatra konsultācijas, izsaukt neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi vai gaidīt konsultāciju pie ģimenes ārsta.

Tikmēr Siguldas novada pašvaldības kapitālsabiedrība SIA “Siguldas slimnīca” 2021. gadā spējusi panākt pakalpojumu pieaugumu, kopumā par vairāk nekā miljonu pieaudzējot apgrozījumu. Slimnīca specializējas 4 virzienos: dzemdību palīdzība, mazinvazīvā ķirurģija un ginekoloģija, ambulatorā un stacionārā rehabilitācija, kā arī robotizētā stereotaktiskā radioķirurģija. Pērn Siguldas slimnīca ierindojās 4. vietā Latvijā kā lielākā dzemdību pieņēmēja – 1059 dzemdības gadā – aiz Rīgas Dzemdību nama, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas un Jūrmalas slimnīcas.

2021. gadā samazinājies medicīnas tūrisma/eksporta manipulāciju skaits. Ja 2019. gadā Siguldas slimnīcas pakalpojumus saņēma 285 ārvalstu pacienti, tad 2020. gadā tie bija 145, bet 2021. gadā – 155 ārzemnieki, kas uzlabo ekonomisko situāciju kā slimnīcai, maksājot konkurētspējīgākas algas profesionāliem darbiniekiem, tā arī viesmīlības nozarei ārstēšanās laikā.

Patlaban Siguldas slimnīca sadarbībā ar Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu rehabilitācijas programmā tiek uzņemti Covid-19 pārslimojušie pacienti, kuriem pēc komplikācijām nepieciešama ilgstošāka atveseļošanās.

Savukārt šogad vairāk nekā pērn Nacionālais veselības dienests piešķīris finansējumu 39 pacientu ārstēšanai ar robotizēto stereotaktisko radioķirurģiju, kas uzlabos šī pakalpojuma pieejamību Latvijā un arī Siguldas novadā esošiem slimniekiem, jo līdz šim šo ārstēšanās metodi lielākoties izmantoja ārzemju pacienti finansiālu apsvērumu dēļ.

Youtube

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi