×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-04
Šonedēļ Siguldas novadā: laternu gaismas festivāla “Brīnumzemē” atklāšana, izstādes un citas norises

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un novada viesi aicināti apmeklēt vienu no spilgtākajiem gaismas festivāliem Ziemeļeiropā – lielo laternu gaismas festivālu “Brīnumzemē”. Kino cienītāji aicināti doties uz Inčukalna Tautas namu, kur varēs noskatīties spēlfilmu “Emīlija. Latvijas preses karaliene” un animācijas filmu ģimenēm ar bērniem “Dullā vista Turu”, savukārt mākslas cienītāji aicināti aplūkot plašo izstāžu piedāvājumu. Tāpat arī šajā nedēļas nogalē novadnieki varēs piedalīties dažādās bezmaksas sporta nodarbībās.

 

 

Piektdien, 4. februārī

No plkst. 18.00 Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās būs skatāms viens no spilgtākajiem gaismas festivāliem Ziemeļeiropā – lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē”. Gaismu festivālu varēs apmeklēt piektdienās, sestdienās un svētdienās līdz plkst. 22.00. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Lai apmeklētu gaismu festivālu, tīmekļa vietnē www.brinumzemesfestivali.lv jāizvēlas konkrēts apmeklējuma laiks un jāiegādājas biļetes, lai pasākumā nodrošinātu epidemioloģiskās prasības. ArSiguldas novada ID karti biļetes cenai tiek piemērota 15% atlaide. Biļetes cena arSiguldas novada ID karti pieaugušajiem ir 13,60 eiro, bērniem no 6 gadiem, skolēniem, studentiem, senioriem un 2., 3. grupas invalīdiem – 9,35 eiro, bet bērniem līdz 5 gadu vecumam un 1. grupas invalīdiem ar pavadoni – ieeja bez maksas. Tiek piedāvātas arī ģimenes biļetes: divi pieaugušie un bērns no 6 līdz 18 gadiem – 34 eiro, bet divi pieaugušie un divi bērni no 6 līdz 18 gadiem – 42,50 eiro.
Pārējiem apmeklētājiem biļešu cenas ir šādas: pieaugušajiem 16 eiro, bērniem no 6 gadiem, skolēniem, studentiem, senioriem un 2., 3. grupas invalīdiem – 11 eiro, bet bērniem līdz 5 gadu vecumam un 1. grupas invalīdiem ar pavadoni – ieeja bez maksas. Ģimenes biļetes: divi pieaugušie un bērns no 6 līdz 18 gadiem – 40 eiro, bet divi pieaugušie un divi bērni no 6 līdz 18 gadiem – 50 eiro. Pasākums norisinās tā saucamajā zaļajā režīmā!

Plkst. 18.30 Inčukalna Tautas namā būs iespēja noskatīties animācijas filmu ģimenēm ar bērniem “Dullā vista Turu”, kas kinoteātros bija skatāma 2021. gada rudenī. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes cena 3 eiro, arSiguldas novada ID karti – 2,50 eiro. Biļetes Inčukalna Tautas namā varēs iegādāties pusstundu pirms seansa.

 

Sestdien, 5. februārī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas stretching nodarbība. Pieteikšanās nodarbībai, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās nodarbībai, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņiem – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita). Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.30 Fischer slēpošanas centrā notiks bezmaksas slēpošanas nodarbība jauniešiem no 12 gadiem un pieaugušajiem. Pieteikšanās nodarbībai, zvanot uz tālruņa numuru 29118847. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 13.00 Lēdurgas dendroparkā norisināsies sveču liešanas darbnīca, kuras laikā apmeklētāji varēs iepazīt dažādas sveču liešanas tehnikas, uzzināt sveču krāsu nozīmi un citas interesantas nianses. Lai piedalītos, nepieciešama iepriekšēja reģistrēšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25549747. Dalības maksa – 2 eiro. Plašāka informācija pieejama šeit.

Plkst. 17.00 Inčukalna Tautas namā varēs noskatīties daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” 5., 6. sēriju un dokumentālo filmu. Biļetes cena 3 eiro, arSiguldas novada ID karti – 2,50 eiro.

No plkst. 18.00 Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās būs skatāms lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē”. Gaismu festivālu varēs apmeklēt līdz plkst. 22.00. Biļetes varēs iegādāties ar 15% atlaidi, uzrādotSiguldas novada ID karti. Plašāka informācija apskatāma šeitPasākums norisinās tā saucamajā zaļajā režīmā!

 

Svētdien, 6. februārī

No plkst. 18.00 Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās būs skatāms lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē”. Gaismu festivālu varēs apmeklēt līdz plkst. 22.00. Biļetes varēs iegādāties ar 15% atlaidi, uzrādotSiguldas novada ID karti. Plašāka informācija apskatāma šeitPasākums norisinās tā saucamajā zaļajā režīmā!

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma Vladimira Tjurina piemiņai veltīta fotomākslas izstāde “Pro et contra”. Vladimirs Tjurins ar fotomākslu aizrāvies kopš 15 gadu vecuma, tā kļuva par viņa aicinājumu un profesiju visa mūža garumā. Izstāde ar mākslinieka moto “Pro et contra” ir piemiņa siguldietim.
Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās līdz 6. februārim skatāma Jura Fjodorova fotoizstāde “Iedvesmu krasti”. Izstādē eksponētās fotogrāfijas tapušas pēdējo 30 gadu laikā, no mīļākajām vietām ceļojumos un tepat Latvijā.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma tēlnieces Andas Poikānes un stikla mākslinieces Martas Ģibietes izstāde “Visuma mežā”. Iedvesmas avots izstādei ir daba. Izstāde ir meklējumi par to, kas ir bezgalīgs, nenosakāms, ļoti abstrakts un nenotverams tajā, un kur ir mūsu vieta šajā bezgalīgajā miglājā.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē aplūkojama mākslinieka Aivja Pīzeļa gleznu izstāde “Savvaļā”. Izstādē eksponētie darbi apspoguļo pļavas, mežus, upes, ezerus un kādas nomaļas mājas, kas ir tēmas, pie kurām autors strādā ik gadu. Izstāde apskatāma darbdienās līdz plkst. 20.00.

Krimuldas Tautas namā skatāma izstāde, kurā eksponēti radošo meistarklašu projekta “Jaunas prasmes, dod jaunas iespējas” dalībnieku realizētie darbi.

Siguldas pagasta Kultūras namā līdz 10. februārim apskatāma fotogrāfa Aigara Hibnera izstāde “Spēle”, kurā eksponēti darbi ar Liepājas teātra aktieriem, kas pirms vai pēc izrādes un pat izrādes laikā ļāvušies spēlei ar fotogrāfu. Fotoizstāde apspoguļo tēlus ārpus dekorācijām, kuros ļoti īsā laika sprīdī noķerti pareizie mirkļi – tēla vīzija, noskaņa un emocijas –, kas iekļāvušies vienā kadrā.

Siguldas novada bibliotēkā skatāmas vairākas izstādes – mākslinieka Aigara Truhina gleznu izstāde “Horizonti”, tematiskā izstāde “14. februāris – mīlestības svētki” un literārā izstāde “Dieva uguns skartā. Novadniecei, rakstniecei Astrīdai Beinārei – 85”.

Krimuldas bibliotēkā aplūkojama literārā izstāde “Mīlestības noskaņās”.

Inciema bibliotēkā skatāma literārā izstāde “Dzejniecei un dramaturģei Mārai Zālītei – 70”.

Inčukalna bibliotēkā apskatāma politiķim, diplomātam, bijušajam Latvijas ārlietu ministram Zigfrīdam Annam Meierovicam veltīta literārā izstāde “Zigfrīdam Annam Meierovicam – 135”.

Mālpils bibliotēkā aplūkojama Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu un Mālpils bibliotēkas grāmatu izstāde “Ūdens daudzveidība”.

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā skatāma Mākslas nodaļas 1. un 2. klases audzēkņu darbu izstāde “Līniju skaņas”, bet “Baltā flīģeļa” gaitenī eksponēti Mākslas nodaļas 7. klases audzēkņu gleznošanas darbi izstādē “Mans fazāns”. Izstādes apskatāma sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

Lēdurgas bibliotēkā norisinās lasītveicināšanas aktivitāte “Lasi starp rindiņām!”, tās laikā vairākās grāmatās starp rindiņām ir ievietota norāde “Tu esi vērīgs lasītājs”. Katram, kurš atradīs norādi, – pārsteigums!

 

Atgādinām, ka, apmeklējot gan sporta nodarbības, gan kultūras pasākumus, dalībniekiem jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi. Sporta nodarbībās, kultūras vai citos pasākumos var piedalīties personas, kuras kopā ar personas apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.

Vienlaikus informējam, ka saistībā ar laternu gaismas festivāla “Brīnumzemē” norisi Siguldas pils kvartālā ierastās pastaigas Siguldas pilsdrupās un kvartāla teritorijā būs ierobežotas un piekļuve netiks nodrošināta. Siguldas pils kvartāla centrālie vārti tiks atvērti tikai festivāla apmeklētājiem tā norises laikā. Gaismu festivāls līdz 13. martam būs aplūkojams piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 18.00 līdz 22.00, bet pārējā laikā būs pieejama Siguldas novada pašvaldības administrācijas un Siguldas pils kvartāla uzņēmēju pakalpojumu saņemšana, vienīgi ieeja notiks pa ceļu gar pils dīķi un gar Staļļa ēku. Tāpat saistībā ar festivāla “Brīnumzīme” norisi piektdienās, sestdienās, svētdienās no plkst. 17.30 Siguldas Jaunā pils pieejama tikai pasākuma “Brīnumzeme” apmeklētājiem.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi