×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-04
Paplašināts sociālo pakalpojumu klāsts Siguldas novada iedzīvotājiem

Rūpējoties par iedzīvotāju labklājību un sniedzot palīdzību grūtos dzīves brīžos, Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests saskaņā ar publiskā iepirkuma rezultātiem ir noslēdzis sadarbības līgumu ar biedrību “Latvijas Samariešu apvienība”, tādējādi paplašinot sociālo pakalpojumu klāstu Siguldas novada iedzīvotājiem, kuriem turpmāk ir iespēja pieteikties un saņemt aprūpi mājas apstākļos.

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests sadarbībā ar biedrību “Latvijas Samariešu apvienība” nodrošina kombinētu aprūpi mājās, kas ietver tādus pakalpojumus kā “Mobilais aprūpes komplekss”, “Aprūpe mājās” un “Drošības poga”, ja Sociālais dienests lēmis par tā nepieciešamību aprūpējamam.

Sociālais pakalpojums “Aprūpe mājās” tiek sniegts iedzīvotāja dzīvesvietā, nodrošinot personas pamatvajadzību apmierināšanu, dzīves kvalitātes nepazemināšanos, palīdzību mājas darbu veikšanā un personīgā aprūpē, kuri vecuma vai funkcionālu traucējumu dēļ nespēj to izdarīt paši.

Ja persona un ar viņu kopā dzīvojošo ģimenes locekļu ienākumi nepārsniedz vienu valstī noteikto minimālo darba algu mēnesī katram ģimenes loceklim, tad šos pakalpojumus pilnā apmērā segs Siguldas novada pašvaldība. Savukārt, ja ģimenes (personas) ienākumi pārsniedz vienas valstī noteiktās minimālās darba algas apmēru mēnesī, pakalpojuma saņēmējs veic līdzmaksājumu par summu, kas pārsniedz valstī noteiktās minimālās darba algas apmēru, tādējādi pašvaldība apmaksās starpību no klienta maksājuma daļas līdz pilnai konkrētā pakalpojuma maksai.

“Aprūpe mājās” pakalpojums

Ar šo pakalpojumu Siguldas novada iedzīvotāji var saņemt:

  • pamatvajadzību nodrošināšanu jeb pārtikas produktu iepirkšanu un piegādi, medikamentu, saimniecības preču piegādi, palīdzību ēdiena pagatavošanā, medikamentu recepšu izņemšanu pie ģimenes ārsta, medikamentu sadali dienas devās un citus;
  • palīdzību personīgās higiēnas nodrošināšanā, piemēram, palīdzību nomazgāties vannā vai dušā, palīdzību apģērbties un noģērbties, gultas veļas nomaiņu un citus;
  • mājas darbu veikšanu un palīdzību sadzīvē, piemēram, mājokļa uzkopšanu, palīdzību veļas un trauku mazgāšanā, kurināmā piegādi telpās, izdedžu iznešanu, palīdzību krāsns kurināšanā, ūdens ienešanu, izlietotā ūdens iznešanu, rēķinu nomaksu un citus.         

“Mobilais aprūpes komplekss”​ pakalpojums

Iedzīvotājam, kurš saņem šo pakalpojumu, tiek nodrošināti trūkstošie resursi, piemēram, siltais ūdens, duša, veļas mašīna un citi, piegādājot tos dzīvesvietā, kā arī veicot personisko aprūpi un pēdu aprūpi dzīvesvietā ar specializētu, īpaši aprīkotu transportu un vienlaikus sniedzot palīdzību mājas darbu veikšanā un sadzīvē. Izbraukums ar mobilo aprūpes kompleksu tiek organizēts reizi mēnesī.

“Drošības poga”​ pakalpojums

Šī pakalpojuma mērķis ir nodrošināt palīdzību un atbalstu personām, kurām vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ ir risks nonākt bezpalīdzīgā stāvoklī. Pakalpojums nodrošina personas diennakts uzraudzību, neatliekamās palīdzības, sociālās aprūpes un psiholoģiskā atbalsta pakalpojumu kompleksu.

Pakalpojuma nepieciešamība un pakalpojuma veids (saturs) tiek izvērtēts un pielāgots katram iedzīvotājam pēc individuālām vajadzībām.

“Aprūpe mājās” pakalpojumus ir iespēja saņemt:

  • pilngadīgai personai, kura vecuma vai funkcionālu traucējumu dēļ nevar veikt ikdienas mājas darbus vai savu personisko aprūpi un kurai nav likumīgo apgādnieku vai tie objektīvu apstākļu dēļ nespēj nodrošināt personai nepieciešamo aprūpi;
  • pilngadīgai personai, kurai slimības laikā vai atveseļošanās periodā ir grūtības veikt ikdienas mājas darbus un personisko aprūpi un kurai nav likumīgo apgādnieku vai tie objektīvu apstākļu dēļ nespēj nodrošināt personai nepieciešamo aprūpi;
  • bērnam ar invaliditāti, ja ģimenes locekļi objektīvu apstākļu dēļ nespēj bērnam nodrošināt nepieciešamo aprūpi.

Lai pieprasītu pakalpojumus, persona vai tās likumiskais pārstāvis Siguldas novada pašvaldības Sociālajā dienestā uzrāda personu apliecinošu dokumentu un iesniedz:

  • iesniegumu;
  • iztikas līdzekļu deklarāciju;
  • ģimenes ārsta izziņu par personas veselības stāvokli un par normatīvajos aktos noteikto medicīnisko kontrindikāciju neesamību, kā arī vēlamās rekomendācijas personas sociālajai aprūpei;
  • citus dokumentus, ja tie nepieciešami lēmuma pieņemšanai.

“Aprūpe mājās” pakalpojumu iedzīvotāji var saņemt saskaņā ar pašvaldības iepirkumu un noslēgtā līguma nosacījumiem.

Aicinām iedzīvotājus uzzināt plašāku informāciju Siguldas novada pašvaldības Sociālajā dienestā Zinātnes ielā 7, Siguldā, pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 8.00 līdz 13.00 un no plkst. 14.00 līdz 18.00 vai zvanot uz tālruņa numuru 22431757, vai rakstot uz e-pasta adresi kristine.draveniece@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi