×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-04
Pakalpojumu sniegšanas kārtība Nodarbinātības valsts aģentūrā

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) atgādina, ka klientu apkalpošana vēl joprojām notiek attālināti. Tiem NVA reģistrētajiem klientiem, kuriem Individuālajā darba meklēšanas plānā bija paredzēta klātienes konsultācija NVA, uz viņu norādītajiem tālruņa numuriem tiks nosūtīta īsziņa ar informāciju par attālinātu apkalpošanu. Tas nozīmē, ka Individuālajā darba meklēšanas plānā paredzētajā laikā NVA darbinieks sazināsies ar klientu un apkalpos viņu telefoniski.

Nepieciešamības gadījumos klientiem ar derīgiem sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem būs iespēja, iepriekš telefoniski vienojoties ar sava NVA filiāles vai Klientu apkalpošanas centra pārstāvi, saņemt pakalpojumu klātienē epidemioloģiski drošā vidē.

Dodoties uz NVA filiāli vai klientu apkalpošanas centru, līdzi jāņem derīgs personu apliecinošs dokuments (pase vai personas apliecība) un derīgs sadarbspējīgs sertifikāts. Atrodoties NVA telpās, klientam ir jāievēro visi valstī noteiktie drošības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai – jālieto sejas maska, jāietur 2 metru distance no citiem cilvēkiem, jādezinficē rokas, jaievēro respiratorā higiēna un citi nosacījumi savai un apkārtējo drošībai. NVA iesaka paņemt līdzi arī savu pildspalvu. Klienti arī ar derīgiem sertifikātiem nedrīkst apmeklēt NVA, ja ir elpceļu slimības pazīmes, ir noteikta pašizolācija vai mājas karantīna.

Sazināties ar Siguldas filiāles NVA darbiniekiem iespējams, zvanot uz tālruņa numuru 28326111 vai rakstot uz e-pasta adresi sigulda@nva.gov.lv. Siguldas filiāle atrodas Dārza ielā 2A, Siguldā. Bezmaksas informatīvais tālrunis – 80200206.

Tāpat NVA aicina klientus pēc iespējas izmantot elektroniskos pakalpojumus aģentūras CV un vakanču tīmekļa vietnē. Autorizēties NVA CV un vakanču portālā var gan ar internetbankas autentifikāciju, uzklikšķinot uz attiecīgās bankas ikonas, gan ar elektronisko parakstu, gan ar eParaksts mobile.

Ja klientam nav iespējas elektroniski pieteikties bezdarbnieka statusam, to var izdarīt, iesniegumu izdrukājot, aizpildot un ieliekot filiāles pastkastītē.

NVA atgādina, ka attālināti iesniegumu bezdarbnieka statusa piešķiršanai iespējams iesniegt arī oficiālajā elektroniskajā adresē valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv. Adresējot ziņojumu NVA filiālei, jāizvēlas iespēja “Izvēlies veidlapu”, jāklikšķina uz piedāvātās veidlapas, jāaizpilda informācija un jāpabeidz elektroniskās adreses ziņojuma nosūtīšana.

Klientu, kuriem nav sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta, apkalpošana

NVA informē, ka bezdarbnieka statusa laikā ir aktīvi jāmeklē darbs, un vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta neesamība var ievērojami apgrūtināt darba meklēšanas iespējas.

Klientiem bezdarbnieka statusā, kuri bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nevar veikt aktīvus un sekmīgus darba meklējumus, NVA ir jāpiedāvā piemērots darbs, kura veikšanai ir nepieciešams Covid-19 sertifikāts.

Saskaņā ar 2021. gada 25. novembra grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr. 75 “Noteikumi par aktīvo nodarbinātības pasākumu un preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu organizēšanas un finansēšanas kārtību un pasākumu īstenotāju izvēles principiem”, saskaņā ar šo noteikumu 141.19 punktu derīga sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta vai atzinuma par nepieciešamību atlikt personas vakcināciju pret Covid-19 neesamība nav uzskatāma par iemeslu, lai bezdarbnieks atteiktos no piemērota darba piedāvājuma. Ja NVA reģistrētais bezdarbnieks divreiz nespēj pieņemt piemērota darba piedāvājumu, bezdarbnieka statusu viņš var zaudēt.

Šobrīd NVA konsultācijas nodrošina attālināti, pamatojoties uz valstī izsludināto ārkārtējo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību. Klientiem, kuriem nav sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta, iespējams saņemt arī attālinātu karjeras konsultāciju tiešsaistē vai telefoniski, kā arī piedalīties nodarbinātības pasākumos, kuros nav nepieciešams sertifikāts, piemēram, ir pieejamas mācības atvērto tiešsaistes kursu platformās.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi