×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-09
Mēneša laikā iedzīvotāji pārstrādei nodevuši 22 tonnas elektronikas

Lai veicinātu atkritumu šķirošanu un pārstrādi, tostarp tiem atkritumu veidiem, kuri rodas tikai sezonāli, vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupas AS “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas uzņēmumi SIA “Eco Baltia vide” un Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu līdz janvāra beigām rīkoja speciālu akciju, aicinot iedzīvotājus bez maksas nodot nozaļojušās svētku eglītes un nokalpojušo elektrotehniku. Akcijas laikā iedzīvotāji pārstrādei nodeva 22 tonnas elektroiekārtu, kā arī vairāk nekā 3200 eglīšu, kas kā jauns resurss varēs nonākt atkārtotā apritē.

Akcijas laikā visa savāktā elektrotehnika nonāk SIA “Eco Baltia vide” šķirošanas rūpnīcā, kur tiek sašķirota pa veidiem, daļa pēc iespējas sadalīta arī detaļās, lai pēcāk tiktu nogādātas pārstrādē un kļūtu par jaunām izejvielām, no kurām ražot jaunas preces. Savukārt eglītes tiek nogādātas apstrādei bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtās, kā rezultātā nozaļojušie kociņi kļūst par jaunām izejvielām.

Akcijas rīkotāji atgādina, ka ikdienā vecās elektroierīces iespējams nodot vairāk nekā 70 atkritumu šķirošanas laukumos visā Latvijā, mazās iekārtas un baterijas iespējams nodot arī tirdzniecības vietās speciāli uzstādītās šķirošanas kastēs. Tāpat atsevišķus piedāvājumus elektrotehnikas savākšanai nodrošina atsevišķi atkritumu apsaimniekošanas operatori. Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” Siguldā un Mālpilī sezonāli īsteno akcijas, kuru laikā bezmaksas iespējams nodot elektrotehniku. Tāpat ik gadu tiek īstenotas dažādas citas akcijas, piemēram, zaļo dārza atkritumu nodošana, lielgabarīta un citu atkritumu veidu šķirošanas akcijas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi