×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-11
Šonedēļ Siguldas novadā: labdarības koncerts, laternu gaismas festivāls, sporta nodarbības un citas norises

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un novada viesi aicināti apmeklēt labdarības koncertu “Cīruļputenī”, lai sajustu sirds siltumu un kopīgi veiktu kādu labu darbu – palīdzētu novada jauniešiem būt veseliem un laimīgākiem. Tāpat brīvdienās varēs apmeklēt lielo laternu gaismas festivālu “Brīnumzemē”, romantiskās komēdijas “Saki Jā!” seansu Inčukalna Tautas namā, dažādas izstādes un atvērto durvju dienu Mālpils Kultūras centrā, kas organizēta par godu tā 34. jubilejas gadam. Sportiskās aktivitātes varēs baudīt gan mazi, gan lieli, piedaloties dažādās bezmaksas nodarbībās vai slēpošanas sacensībās “Vilciņa kauss”.

 

Piektdien, 11. februārī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība Spēka zālē cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita). Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 tiešsaistē notiks biedrības “Lauku Attīstības Partnerība” organizētais informatīvais seminārs par LEADER projekta 9. kārtu. Semināra laikā interesenti tiks informēti par šīs kārtas nosacījumiem un iespējām, kā arī uzņēmēju pieredzi, apgūstot LEADER finansējumu, un citām aktualitātēm. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 18.00 Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās būs skatāms viens no spilgtākajiem gaismas festivāliem Ziemeļeiropā – lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē”. Gaismas festivālu var apmeklēt piektdienās, sestdienās un svētdienās līdz plkst. 22.00. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Lai apmeklētu gaismu festivālu, tīmekļa vietnē www.brinumzemesfestivali.lv jāizvēlas konkrēts apmeklējuma laiks un jāiegādājas biļetes, lai pasākumā nodrošinātu epidemioloģiskās prasības. Biļetes cena arSiguldas novada ID karti no 9,35 līdz 42,50 eiro. Pārējiem apmeklētājiem – no 11 līdz 50 eiro. Bērniem līdz 5 gadu vecumam un 1. grupas invalīdiem ar pavadoni – ieeja bez maksas. Pasākums norisinās epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”.

 

Sestdien, 12. februārī

Plkst. 8.30 Allažu Sporta centrā notiks bezmaksas pilates nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas Pilsētas trasē notiks “Vilciņa kausa” 3. posma sacensības pašiem mazākajiem kalnu slēpotājiem.

Plkst. 10.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā notiks bezmaksas pilates nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.30 Fischer slēpošanas centrā notiks bezmaksas slēpošanas nodarbība jauniešiem no 12 gadiem un pieaugušajiem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.30 Mores Tautas namā notiks bezmaksas pilates nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 18.00 Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās būs skatāms lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē”. Gaismu festivālu varēs apmeklēt līdz plkst. 22.00. UzrādotSiguldas novada ID karti, biļetes var iegādāties ar 15% atlaidi. Plašāka informācija apskatāma šeit. Pasākums norisinās epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”.

 

Svētdien, 13. februārī

No plkst. 10.00 Mālpils tirgus laukumā notiks tirdziņš, kurā varēs iegādāties dažādus saldus un sāļus gardumus, dārzeņus un zaļumus, kā arī tematiskus dāvanu komplektus. Tirgus būs atvērts līdz plkst. 13.00.

No plkst. 12.00 Mālpils Kultūras centrā par godu Kultūras centra 34. gadu jubilejai notiks atvērto durvju diena, kurā būs iespēja doties ekskursijā dažādu centrā pārstāvēto nozaru speciālistu vadībā. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” izskanēs labdarības koncerts “Cīruļputenī”, ko vadīs labdarības akcijas idejas autors Valters Krauze. Koncertā uzstāsies Ieva Kerēvica, Aija Vītoliņa, Kato, Jānis Šipkēvics, Mārcis Auziņš, Eduards Rediko un citi mākslinieki. Iegādājoties koncerta “Cīruļputenī” biļetes, apmeklētājiem tādā veidā būs iespēja saziedot Zanes un Dāvida ārstēšanai un terapijai nepieciešamos finanšu līdzekļus, lai viņu ikdiena kļūtu gaišāka un vieglāka. Plašāka informācija apskatāma šeit. Biļetes cena – no 15 līdz 25 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit.

Plkst. 16.00 Inčukalna Tautas namā varēs noskatīties režisora Māra Martinsona romantisko komēdiju “Saki Jā!”. Plašāka informācija apskatāma šeitBiļetes cena 3 eiro, arSiguldas novada ID karti – 2,50 eiro.

Plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centrā notiks tikšanās ar izstādes “Savvaļā” mākslinieku Aivi Pīzeli. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 18.00 Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās būs skatāms lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē”. Gaismu festivālu varēs apmeklēt līdz plkst. 22.00. UzrādotSiguldas novada ID karti, biļetes var iegādāties ar 15% atlaidi. Plašāka informācija apskatāma šeit. Pasākums norisinās epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma mākslinieka, siguldieša Jāņa Purcena izstāde “Niecīgs mākonītis, jūra, Elijs”. Ekspozīcija stāsta par ilgi gaidīto, niecīgo mākonīti, kas parādījās virs jūras un atnesa lietu Elijam. Šī izstāde ir mākslinieka interpretācija par vizuālās mākslas un tekstu saiknēm. Ieeja izstādē iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās skatāma Jura Fjodorova fotoizstāde “Iedvesmu krasti”, kurai pagarināts apskates laiks līdz 18. februārim. Izstādē eksponētās fotogrāfijas tapušas pēdējo 30 gadu laikā, no mīļākajām vietām ceļojumos un tepat Latvijā.

Kultūras centrā “Siguldas devons” aplūkojama tēlnieces Andas Poikānes un stikla mākslinieces Martas Ģibietes izstāde “Visuma mežā”. Iedvesmas avots izstādei ir daba. Izstāde ir meklējumi par to, kas ir bezgalīgs, nenosakāms, ļoti abstrakts un nenotverams tajā, un kur ir mūsu vieta šajā bezgalīgajā miglājā.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē aplūkojama mākslinieka Aivja Pīzeļa gleznu izstāde “Savvaļā”. Izstādē eksponētie darbi apspoguļo pļavas, mežus, upes, ezerus un kādas nomaļas mājas, kas ir tēmas, pie kurām autors strādā ik gadu. Tikšanās ar mākslinieku notiks svētdien, 13. februārī, plkst. 16.00.

Krimuldas Tautas namā skatāma izstāde, kurā eksponēti radošo meistarklašu projekta “Jaunas prasmes, dod jaunas iespējas” dalībnieku realizētie darbi.

Inčukalna Tautas namā aplūkojama Jāņa Purcena darbu izstāde “Laiks un slāņi vai kārtas”. Mākslinieka gleznieciskās studijas meklējumi atrodami arī Inčukalna pilsētvides sižetos.

Siguldas novada bibliotēkā apskatāmas vairākas izstādes – mākslinieka Aigara Truhina gleznu izstāde “Horizonti”, tematiskās izstādes “14. februāris – mīlestības svētki” un “Drošāks internets sākas ar tevi: 8. februāris – Pasaules drošāka interneta diena”, literārā izstāde “Dieva uguns skartā. Novadniecei, rakstniecei Astrīdai Beinārei – 85”, kā arī rokdarbu kopas “Madaras” izstāde “Radītprieks”.

Inčukalna bibliotēkā aplūkojama Valentīndienai veltīta izstāde “Dāvāt sirdi…”, kā arī literārā izstāde dziedātājam, dzejas autoram “Mārtiņam Freimanim – 45”.

Inciema bibliotēkā skatāma literārā izstāde “Dzejniecei un dramaturģei Mārai Zālītei – 70”.

Lēdurgas bibliotēkā apskatāma tematiskā literatūras izstāde “Mīlestība, ak, mīlestība!”. Tāpat bibliotēkā norisinās lasītveicināšanas aktivitāte “Lasi starp rindiņām!”, tās laikā vairākās grāmatās starp rindiņām ir ievietota norāde “Tu esi vērīgs lasītājs”. Katram, kurš atrod norādi, – pārsteigums!

Krimuldas bibliotēkā skatāma literārā izstāde “Mīlestības noskaņās”.

Mālpils bibliotēkā aplūkojama Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu un Mālpils bibliotēkas grāmatu izstāde “Ūdens daudzveidība” un fotoizstāde “Mūsu novads”.

 

Vienlaikus informējam, ka saistībā ar laternu gaismas festivāla “Brīnumzemē” norisi Siguldas pils kvartālā ierastās pastaigas Siguldas pilsdrupās un kvartāla teritorijā būs ierobežotas un piekļuve netiks nodrošināta. Siguldas pils kvartāla centrālie vārti tiks atvērti tikai festivāla apmeklētājiem tā norises laikā. Gaismu festivāls līdz 13. martam būs aplūkojams piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 18.00 līdz 22.00, bet pārējā laikā būs pieejama Siguldas novada pašvaldības administrācijas un Siguldas pils kvartāla uzņēmēju pakalpojumu saņemšana, vienīgi ieeja notiks pa ceļu gar pils dīķi un gar Staļļa ēku. Tāpat saistībā ar festivāla “Brīnumzīme” norisi piektdienās, sestdienās, svētdienās no plkst. 17.30 Siguldas Jaunā pils pieejama tikai pasākuma “Brīnumzeme” apmeklētājiem.

Atgādinām, ka, apmeklējot gan sporta nodarbības, gan kultūras pasākumus, dalībniekiem jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi. Sporta nodarbībās, kultūras vai citos pasākumos var piedalīties personas, kuras kopā ar personas apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) var uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi