×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-18
Šonedēļ Siguldas novadā: koncerti un izstādes novada kultūrvietās, slēpošanas sacensības un citas norises

Šajā nedēļas nogalē novada iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt novada kultūrvietas, lai baudītu spilgtas un izzinošas izstādes un dažādus koncertus – džeza pianista Kristapa Vanadziņa trio koncertprogrammu koncertzālē “Baltais flīģelis”, Evijas Belickas klavierkoncertu Mālpils Kultūras centrā, kā arī koncertuzvedumu “Ričijs Rū rīko koncertu” kultūras centrā “Siguldas devons”. Slēpošanas entuziasti varēs izaicināt sevi vēl nebijušās sacensībās, slēpojot augšup pa Krimuldas serpentīnu. Sestdienas rītā būs iespējams iepazīt un uzzināt jaunus faktus par rakstnieka Anšlava Eglīša māti Mariju Stalbovu-Eglīti un viņas intīmo dienasgrāmatu, bet no piektdienas vakara apmeklētājiem atkal būs atvērts laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē”.

 

Piektdien, 18. februārī

No plkst. 18.00 Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās varēs apmeklēt vienu no spilgtākajiem gaismas festivāliem Ziemeļeiropā – lielo laternu gaismas festivālu “Brīnumzemē”. Gaismas festivāls apmeklējumam atvērts piektdienās, sestdienās un svētdienās līdz plkst. 22.00. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Lai apmeklētu gaismu festivālu, tīmekļa vietnē www.brinumzemesfestivali.lv jāizvēlas konkrēts apmeklējuma laiks un jāiegādājas biļetes, lai pasākumā nodrošinātu epidemioloģiskās prasības. Biļetes cena arSiguldas novada ID karti no 9,35 līdz 42,50 eiro. Pārējiem apmeklētājiem – no 11 līdz 50 eiro. Bērniem līdz 5 gadu vecumam un 1. grupas invalīdiem ar pavadoni – ieeja bez maksas. Pasākums norisinās epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”.

Plkst. 19.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” izskanēs džeza pianista Kristapa Vanadziņa trio programmā “Mīlestības dārzs ir aizaudzis”. Koncertprogrammā iekļauti Kristapa Vanadziņa oriģināldarbi, kas tapuši vairāku gadu garumā. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes cena – no 10 līdz 20 eiro. ArSiguldas novada ID karti 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

Plkst. 19.00 Fischer slēpošanas centrā notiks bezmaksas slēpošanas nodarbība jauniešiem no 12 gadiem un pieaugušajiem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 19. februārī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas stretching nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra peldbaseinā notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņiem – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita). Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Inciema tornī, Anšlava Eglīša lasītavā, un tiešsaistē kultūras centra “Siguldas devons” Facebook lapā tiks uzsākts jauns pasākuma cikls “Rīts ar literatūrzinātnieku”, kas izcels Siguldas novada literātus, viņu daiļradi un dzīvesstāstus. Inciemā varēs ieklausīties literatūras pētnieces Evas Eglājas-Kristsones stāstījumā par Anšlava Eglīša māti Mariju Stalbovu-Eglīti un viņas intīmo dienasgrāmatu. Interesenti, kuri pasākumu vēlas apmeklēt klātienē, aicināti reģistrēt dalību, rakstot uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 Lēdurgas Kultūras namā varēs piedalīties sarunā ar pirtsskolas “Lielzemenes” saimniekiem Juri Batņu un Aelitu Vildi Batņu par pirts stāstiem augumam un dvēselei. Plašāka informācija apskatāma šeit. Dalības maksa – 2 eiro.

Plkst. 17.00 Mālpils Kultūras centrā par godu tā 34 gadu jubilejai, kas tiek atzīmēta februārī, norisināsies Evijas Belickas klavierkoncerts “Muzikālā kafejnīca”. Pianiste Evija Belicka izveidojusi īpašu programmu, kurā satiksies klasiskā klaviermūzika un labi zināma estrādes mūzika. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes cena ir 5 eiro,arSiguldas novada ID karti – 4 eiro. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista.

No plkst. 18.00 Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās būs skatāms lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē”. Gaismu festivālu varēs apmeklēt līdz plkst. 22.00. UzrādotSiguldas novada ID karti, biļetes var iegādāties ar 15% atlaidi. Plašāka informācija apskatāma šeit. Pasākums norisinās epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”.

 

Svētdien, 20. februārī

No plkst. 13.30 pa Krimuldas serpentīna ceļu notiks jaunas un vēl nebijušas distanču slēpošanas sacensības “Red bull Stikla kalns”. Pieteikšanās sacensībām norit līdz 20. februāra plkst. 13.00, aizpildot pieteikumu šeit. Sacensību tiešraidi varēs vērot portālos Delfi.lv un Sportacentrs.lv. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” izskanēs koncertuzveduma “Ričijs Rū rīko koncertu” tūres pirmais koncerts. Koncerts veidots pēc nesen iznākušās grāmatas motīviem. Plašāka informācija apskatāma šeitBiļetes izpārdotas!

No plkst. 18.00 Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās būs skatāms lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē”. Gaismu festivālu varēs apmeklēt līdz plkst. 22.00. UzrādotSiguldas novada ID karti, biļetes var iegādāties ar 15% atlaidi. Plašāka informācija apskatāma šeit. Pasākums norisinās epidemioloģiski drošā vidē jeb “zaļajā režīmā”.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma mākslinieka, siguldieša Jāņa Purcena izstāde “Niecīgs mākonītis, jūra, Elijs”. Ekspozīcija stāsta par ilgi gaidīto, niecīgo mākonīti, kas parādījās virs jūras un atnesa lietu Elijam. Ieeja izstādē iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” aplūkojama tēlnieces Andas Poikānes un stikla mākslinieces Martas Ģibietes izstāde “Visuma mežā”. Iedvesmas avots izstādei ir daba. Izstāde ir meklējumi par to, kas ir bezgalīgs, nenosakāms, ļoti abstrakts un nenotverams tajā, un kur ir mūsu vieta šajā bezgalīgajā miglājā.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās līdz 22. februārim skatāma Jura Fjodorova fotoizstāde “Iedvesmu krasti”. Izstādē eksponētās fotogrāfijas tapušas pēdējo 30 gadu laikā, no mīļākajām vietām ceļojumos un tepat Latvijā.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē aplūkojama mākslinieka Aivja Pīzeļa gleznu izstāde “Savvaļā”. Izstādē eksponētie darbi atspoguļo pļavas, mežus, upes, ezerus un kādas nomaļas mājas, kas ir tēmas, pie kurām autors strādā ik gadu.

Krimuldas Tautas namā skatāma izstāde, kurā eksponēti radošo meistarklašu projekta “Jaunas prasmes, dod jaunas iespējas” dalībnieku realizētie darbi.

Inčukalna Tautas namā aplūkojama Jāņa Purcena darbu izstāde “Laiks un slāņi vai kārtas”. Mākslinieka gleznieciskās studijas meklējumi atrodami arī Inčukalna pilsētvides sižetos.

Siguldas novada bibliotēkā apskatāmas vairākas izstādes – mākslinieka Aigara Truhina gleznu izstāde “Horizonti”, literārā izstāde “Dieva uguns skartā. Novadniecei, rakstniecei Astrīdai Beinārei – 85”, kā arī rokdarbu kopas “Madaras” izstāde “Radītprieks”, bet līdz 19. februārim apskatei pieejama tematiskā izstāde “Drošāks internets sākas ar tevi: 8. februāris – Pasaules drošāka interneta diena”.

Mālpils bibliotēkā skatāmas vairākas izstādes – fotoizstāde “Mūsu novads”, Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu un Mālpils bibliotēkas grāmatu izstāde “Ūdens daudzveidība” un literārā izstāde “Mēneša jubilārs – rakstniece un dzejniece Māra Zālīte”.

Inčukalna bibliotēkā aplūkojama Valentīndienai veltīta izstāde “Dāvāt sirdi…”.

Inciema bibliotēkā skatāma literārā izstāde “Dzejniecei un dramaturģei Mārai Zālītei – 70”.

Lēdurgas bibliotēkā apskatāma tematiskā literatūras izstāde “Mīlestība, ak, mīlestība!”. Tāpat bibliotēkā norisinās lasītveicināšanas aktivitāte “Lasi starp rindiņām!”, tās laikā vairākās grāmatās starp rindiņām ir ievietota norāde “Tu esi vērīgs lasītājs”. Katram, kurš atrod norādi, – pārsteigums!

Krimuldas bibliotēkā aplūkojamas vairākas literārās izstādes – “Mīlestības noskaņās”, “Dzejniecei, dramaturģei Mārai Zālītei – 70” un “Rakstniecei Skaidrītei Kaldupei – 100”.

Bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” šajā nedēļas nogalē norit Latvijas Kamaniņu sporta federācijas organizētais “Latvijas kauss 2022”, Latvijas čempionāts un Latvijas Junioru un jaunatnes meistarsacīkstes kamaniņu sportā, kurā startē arī 14 jaunie kamaniņu braucēji no Siguldas novada. Plašāka informācija par sportistu startiem pieejama šeit. Sacensību norises laikā tiek ievēroti epidemioloģiskās drošības pasākumi, tādēļ klātienē atbalstīt sportistus nebūs iespējams.

 

Vienlaikus informējam, ka saistībā ar laternu gaismas festivāla “Brīnumzemē” norisi Siguldas pils kvartālā ierastās pastaigas Siguldas pilsdrupās un kvartāla teritorijā būs ierobežotas un piekļuve netiks nodrošināta. Siguldas pils kvartāla centrālie vārti tiks atvērti tikai festivāla apmeklētājiem tā norises laikā. Gaismu festivāls līdz 13. martam būs aplūkojams piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 18.00 līdz 22.00, bet pārējā laikā būs pieejama Siguldas novada pašvaldības administrācijas un Siguldas pils kvartāla uzņēmēju pakalpojumu saņemšana, vienīgi ieeja notiks pa ceļu gar pils dīķi un gar Staļļa ēku. Piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 17.30 Siguldas Jaunā pils pieejama tikai pasākuma “Brīnumzeme” apmeklētājiem.

Atgādinām, ka, apmeklējot gan sporta nodarbības, gan kultūras pasākumus, dalībniekiem jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi. Sporta nodarbībās, kultūras vai citos pasākumos var piedalīties personas, kuras kopā ar personas apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) var uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi