×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-23
Siguldas novads – piektais populārākais nakšņotāju izvēlē

Pieaugot interesei un pamazām atsākoties tūristu plūsmai, Siguldas novads 2021. gadā ierindojies 5. vietā Latvijā pēc visvairāk uzņemto viesu skaita naktsmītnēs. Savukārt 2021. gada nogalē redzama jau stabila izaugsme, salīdzinot ar 2020. gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

2021. gadā Siguldas novada naktsmītnēs visvairāk viesu uzņemts no Latvijas (79% no kopējā apkalpoto personu skaita), kurai seko Vācija (4,82%), Lietuva (4,21%), Igaunija (3,27%), Austrija (1,39%) un citas valstis (kopumā 51 dažāda valsts). Kopumā Siguldas novads ar 1,6% ierindojas 5. vietā Latvijā pēc visvairāk uzņemto ārvalstu viesu skaita.

2021. gadā Siguldas novada naktsmītnēs apkalpoto personu skaits sarucis par 6,75% salīdzinot ar 2020. gadu un par 46,38% salīdzinot ar 2019. gada rādītājiem. Toties pieaugusi vietējo iedzīvotāju interese, jo apkalpotas par 21% vairāk personas no Latvijas nekā iepriekšējā gadā, kā arī vērojams 20% pieaugums pavadīto nakšu skaita ziņā. Latvijas iedzīvotāju vidū Siguldas novads ierindojas 7. vietā starp populārākajām apmešanās vietām Latvijā.

Pozitīva tendence iezīmējās 2021. gada nogalē, jo decembrī Latvijas tūristu mītnēs uzņemti 2,2 reizes vairāk tūristu nekā pērnā gada decembrī, tomēr par 50,8% mazāk nekā 2019. gada decembrī.

2021. gada 4. ceturksnī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 266,5 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu – par 45,4% vairāk nekā šajā laika periodā pirms gada, kā arī 22,2% pieaugums pavadīto nakšu skaita ziņā.

2021. gadā Siguldas novada tūrisma informācijas centru un Gaujas Nacionālā parka informācijas centru kopā apmeklēja 44 239 viesu, kas ir par 48% mazāk nekā gadu iepriekš. No visiem apmeklētājiem 78,24% bija viesi no Latvijas, 6,25% no Vācijas, 4,26% no Lietuvas, 2,29% no Francijas, 1,89% no Igaunijas, 1,20% no Spānijas.

Livonijas ordeņa Siguldas pili 2021. gadā apmeklēja 29 091 apmeklētājs, savukārt Siguldas Jauno pili, kura pēc rekonstrukcijas durvis apmeklētājiem vēra vien jūnijā – apmeklēja 8727 interesenti.

Siguldas novada tūrisma un viesmīlības pakalpojumu sniedzēju skaits ir paplašinājies un pēc administratīvi teritoriālās reformas ir apkopota informācija par naktsmītnēm, ēdināšanas iespējām, vietējiem amatniekiem un mājražotājiem, kā arī izklaides iespējām jaunveidotajā novada teritorijā. Informācija pieejama tīmekļa vietnē tourism.sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi