×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-26
Siguldā, Rīgas ielā 1, tiek organizēts palīdzības vākšanas punkts Ukrainas iedzīvotājiem un bēgļiem

Lai atbalstītu un palīdzētu no Krievijas agresijas un karadarbības cietušajiem ukraiņiem, kas šobrīd dodas bēgļu gaitās, Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties nepieciešamo preču ziedojumu vākšanā. 

“Esam saņēmuši informāciju, ka ukraiņu plūsma uz Polijas robežas arvien palielinās un atbalsts nepieciešams arī tiem, kas joprojām atrodas Ukrainā un cīnās par savu valsti. Cilvēkiem nepieciešamas pirmās nepieciešamības un medicīnas preces, kā arī pārtikas preces, kuras nebojājas, tāpat arī pledi, segas, medikamenti un citas lietas. Tāpēc sadarbībā ar biedrību “Cerību spārni” esam uzsākuši palīdzības punkta darbību, lai atbalstītu no karadarbības cietušos,” uzsver Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

! Aicinām ziedot tikai sarakstā minētās  preces, kuras ir viegli transportēt un tās nebojājas. Tāpat arī lūgums ziedot drēbes, kuras ir tīras un piemērotas bēgļu gaitās esošajiem cilvēkiem, jo daudzi ir pametuši savas mājas steigā ar to vien, kas mugurā.

Pārtikas preces, siltas segas, medicīnas preces var nodot biedrībā “Cerību spārni” Rīgas ielā 1, Siguldā, sestdien, 26. februārī, līdz 22.00 un svētdien, 27. februārī, no plkst. 8.00 līdz 20.00. Zvanot uz tālruņa numuru 26371923 Evai, var pieteikties brīvprātīgie, kuri vēlas iesaistīties šajā procesā.

Ir informācija, ka nepieciešamas šādas preču grupas:

  • siltumu turošas segas 5000 gab, matrači (foam, 10 000 gab vai citi – 10 000 gab),
  • drēbes 15 000 gab, pieaugušo, bērnu, sieviešu un vīriešu apakšveļa,
  • higiēnas preces: zobu pastas 15 000 gab, zobu birstes 15 000 gab, autiņbikses (bērnu un pieaugušo) 15 000 gab, higiēnas paketes 7000 gab, papīra dvieļi 30 000 gab, ķemmes 15 000 gab, mikrošķiedras dvieļi 30 000 gab,
  • medicīnas preces
  • dažādas preces: daudzreizējie galda piederumu komplekti 15 000 gab, vienreizējie galda piederumu komplekti 50 000 gab,  ģeneratori 20 gab,
  • pārtikas preces: uzlejamā pārtika 50 000 gab, enerģijas batoniņi 20 000 gab, sausie augļi 2000 kg, rieksti 2000 kg, konservi 6000 gab, sausās brokastis 3000 gab.

Tiem, kas vēlas palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem un bēgļiem, aicināti piedalīties ziedot.lv kustībā.

Jau ziņots, ka Siguldas novadā ir apzinātas 150 labiekārtotas, ar virtuvi un higiēnas telpām aprīkotas, pašvaldības un vēl vairākas citas izmitināšanas vietas bēgļiem no Ukrainas, tiek arī veikta aptauja par iespējām karadarbībā skartos izmitināt pie mūsu viesmīlības uzņēmējiem. Vēl lielāka bēgļu skaita gadījumā mūsu novada iespējas varētu būt līdz pat 1000 izmitināšanas vietām.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi