×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-02-28
Pašvaldība izsaka pateicību ziedotājiem un brīvprātīgajiem

Reaģējot uz karadarbības raisīto krīzi Ukrainas pierobežā, sestdien un svētdien, 26. un 27. februārī, Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar biedrību “Cerību spārni” uzsāka palīdzības vākšanas punkta darbību, kurā iedzīvotāji varēja ziedot pirmās nepieciešamības preces. Izsakām vismilzīgāko pateicību brīvprātīgajiem un līdzcilvēkiem, kuri nepalika vienaldzīgi.

Ziedojumu pieņemšana norisinājās vien 17 stundas, kuru laikā iedzīvotāji brauca pat no Valmieras un Cēsīm, lai palīdzētu. Lielākais ziedojamo preču vairums bija siltas drēbes un segas, sausā pārtika, medicīnas un higiēnas preces. Saprotot vajadzības, ģimenes ar bērniem ziedoja pārtiku zīdaiņiem, kā arī autiņbiksītes un drēbītes.

Patlaban notiek saziedoto preču šķirošana pa grupām un uzskaite, lai saziedoto koordinēti tālāk varētu nodot iestādēm, kas mērķtiecīgi nogādās palīdzību Ukrainas iedzīvotāju grupām. Tāpat svarīgi atgādināt par izskanējušo informāciju, ka iedzīvotājiem nevajadzētu nodarboties ar pašiniciatīvu un doties uz Ukrainas un Polijas robežu, jo šis punkts ir pārlieku noslogots un var traucēt oficiālo iestāžu palīdzības sniegšanu. Iedzīvotājiem būtiskāk ir reģistrēties palīdzības sniedzēju sarakstā, lai ukraiņu tauta atbalstu varētu saņemt organizēti.

Piemēram, kustība “Viegli palīdzēt” sadarbībā ar valsts pārvaldi un nevalstiskajām organizācijām nodrošina humānās palīdzības kravu sagatavošanu un nogādāšanu Ukrainai. Privātpersonām, kuras vēlas ziedot, lūgums aizpildīt šo anketu.

Pēc anketas aizpildīšanas biedrības pārstāvji norādīs adresi preču nogādāšanai loģistikas centrā Rīgā un vienosies par preču precīzu apjomu. Savukārt kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem” kopā ar nevalstiskajām organizācijām un aktīviem Latvijas iedzīvotājiem šobrīd palīdz koordinēt atbalstu un palīdzības sniegšanu Ukrainas cilvēkiem, kuri varētu ierasties Latvijā. Lai apzinātu visus, kuri gatavi palīdzēt, aicinām aizpildīt šo anketu.

Šeit pieejama reģistrācijas platforma privātpersonām, kuras gatavas savā mājsaimniecībā bez atlīdzības uzņemt Ukrainas līdzcilvēkus. Tāpat ir iespējams ziedot arī finanšu līdzekļus, iesaistoties ziedot.lv kustībā.

Te apkopota informācija latviešu, krievu un ukraiņu valodā, kā rīkoties Ukrainas pilsoņiem, kuri ierodas Latvijā

Siguldas palīdzības vākšanas punktā šajās brīvdienās cītīgi un nepagurstoši strādāja biedrības “Cerību spārni” darbinieki Evas Viļķinas vadībā. Izsakām pateicību viņai un viņas komandai: Maritai Vabeļai, Pāvelam Vabeļam, Lolitai Apaļkai, Līgai Rozei-Dumbraitei, Aivaram Dumbraitim-Rozem, Reinim Dumbraitim-Rozem, Marikai Sičai, Sandai Bērziņai, Inārai Ķīselei, Vitai Neimanei, Līgai Neimanei, Sanitai Paeglei, Solvitai Slišānei, Ivonnai Viļķinai, Ilzei Gulbei un Zandai Vītolai no Ogres, kā arī ikvienam, kurš ziedoja un palīdzēja.

Pagaidām palīdzības pieņemšana ir apturēta, kad palīdzības organizācijas atjauninās nepieciešamo lietu sarakstu, pašvaldība informēs par palīdzības punkta darbības atsākšanu, ja būs nepieciešams!

Ņemot vērā šo trauksmaino laiku, aicinām iedzīvotāju parūpēties par savu un līdzcilvēku emocionālo un garīgo veselību. Būsim atbalsts viens otram! Tomēr, ja nepieciešama profesionāļu palīdzība, rosinām sazināties ar biedrības “Skalbes” profesionāļiem:

  • 116123 – diennakts vienotais krīžu tālrunis;
  • +371 67222922 – vienotais krīžu tālrunis (sazvanāms no ārzemēm);
  • 116111 – bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis.

 

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi