×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-03
Turpinās Mores Amatu mājas un pamatskolas attīstības darbi

Šajā gadā Morē plānots gan pabeigt, gan uzsākt vairākus nozīmīgus attīstības projektus. Viens no tiem ir Mores Amatu māja, kuras remontdarbus plānots pabeigt līdz 2022. gada septembrim. Savukārt Mores pamatskolai šajā gadā paredzēts izstrādāt būvprojektu, attīstot pārbūves ideju par modernu un paplašinātu ēku skolas vajadzībām.

Mores Amatu mājā šā gada rudenī noslēgsies aktīvie otrās kārtas būvdarbi, kuru rezultātā būs pieejamas daudzfunkcionālas telpas brīvā laika pavadīšanas iespējām pagasta iedzīvotājiem, kā arī Mores pamatskolas audzēkņu vajadzībām. Mores pamatskolā papildus esošajām izglītības programmām plānots attīstīt pirmā līmeņa profesionālās izglītības programmas izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem. Amatu mājā plānots izvietot mācību nodarbības telpas – kokapstrādes kabinetu, mācību virtuvi un ēdamzāli, vizuālās mākslas kabinetu, multifunkcionālu lekciju telpu, labierīcības, kā arī ēkas centrālajā daļā paredzēti izstāžu izvietošanas stendi. Amatu mājas telpas vakarpusē būs atvērtas arī vietējās kopienas iedzīvotājiem – jauniešiem un senioriem –, kuriem būs iespēja apgūt jaunas vai pilnveidot savas prasmes dažādās radošās nodarbēs.

Kopumā vairāk nekā 538 kvadrātmetru plašās telpas ilgstoši netika izmantotas, tādēļ projekta attīstība tika noteikta vairākos posmos, atjaunojot un siltinot fasādi, izbūvējot jaunas komunikācijas, mainot telpu plānojumu un veicot visus nepieciešamos iekštelpu apdares darbus. Kādreizējās ēdnīcas un katlu mājas degradēto ēku pārbūves projekta pirmo kārtu Siguldas novada pašvaldība veica jau 2019. gadā, izveidojot sociālo pakalpojumu saņemšanas vietu. Tajā ģimenes vai personas ar trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusu, kā arī personas pensijas vecumā un ģimenes, kurās ir personas ar funkcionāliem traucējumiem, tāpat arī ģimenes krīzes situācijā var saņemt sociālos pakalpojumus, piemēram, dušas un veļas mazgāšanas pakalpojumu. Tāpat projekta pirmās kārtas laikā tika izbūvēta katlumāja, kas nodrošina siltuma padevi ne tikai Mores Amatu mājai, bet arī Mores pagasta pārvaldes ēkai un arī vienai no Mores pamatskolas ēkām.

Kopējās projekta “Amatu mājas izglītības iestādes mājturības, tehnoloģiju un mākslas nodarbībām, mūžizglītības pasākumiem un amatu prasmju darbnīcu izveidei pārbūve” būvniecības izmaksas ir 501 178,72 eiro, no tiem 451 040 eiro – pašvaldības aizņēmums Valsts kasē.

2022. gadā arī plānota Mores pamatskolas būvprojekta izstrāde, kas ir pirmais svarīgais darbs skolas ēkas pārbūvei, veidojot mūsdienīgu, skolēnu un pedagogu vajadzībām atbilstošu mācību vidi. Plānots, ka būvdarbiem vajadzētu tikt veiktiem trīs kārtās – esošās ēkas pārbūve, izveidojot mācību telpas un teritorijas labiekārtojumu ap skolas teritoriju, tai skaitā inženiertīklu pārbūvi, un izbūve, kam sekos otrā kārta ar sporta zāles un tai piegulošo telpu izbūvi, bet trešajā kārtā plānota āra sporta laukumu izveide un labiekārtojums ap tiem.

Jāatzīmē, ka Mores pamatskolā tiek veiksmīgi īstenota iekļaujošā izglītība – vispārējās izglītības un speciālās izglītības programmu pirmsskolas un pamatizglītības posmā īstenošana. Bērni ar īpašām vajadzībām prasa papildu uzmanību un piemērotu, drošu vidi viņu attīstībai un izglītības ieguves procesam, kas būtu arī ekonomiski efektīva. Mores pamatskolas izglītojamo skaitam ir pozitīva tendence, kas katru gadu pieaug, tādēļ arī esošās skolas telpas sāk palikt par šauru. Pārbūves laikā paredzēts saglabāt vēsturiskās ēkas vērtības, uzlabot telpu interjeru, pielāgojot to vides pieejamības un energoefektivitātes prasībām, kā arī izbūvēt jaunas telpas.

Mores pamatskolas ēkas pārbūves projektā Siguldas novada pašvaldība līdz 2024. gadam paredzējusi ieguldīt 1,4 miljonus eiro.

Foto: Mores pamatskolas pārbūves vizualizācija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi