×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-11
Šonedēļ Siguldas novadā: Latvijas Nacionālās operas solista koncerts, sportiskas aktivitātes un citas norises

Šīs nedēļas nogales aktivitātes būs piemērotas gan sporta, gan mākslas, gan kultūras cienītājiem. Sestdien novada viesi un iedzīvotāji varēs baudīt operas ārijas Latvijas Nacionālās operas mākslinieku izpildījumā Lēdurgas Kultūras namā. Tāpat ikviens aicināts apmeklēt novada kultūrvietas, lai rastu iedvesmu un mieru, lūkojoties ekspozīcijās. Kā ierasts, arī šajā nogalē Siguldas pils kvartāla apmeklētājus priecēs lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē”. Iestājoties siltākiem laikapstākļiem, aicinām vairāk pavadīt laiku svaigā gaisā un atpūsties dabā, doties pastaigās un pārgājienos, kas ved caur novada dabas takām, vai piedalīties citās aktivitātēs.

 

Piektdien, 11. martā

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot biedrībai “Cerību spārni” uz tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita). Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Fischer slēpošanas centrā tiks aizvadīts “S!-Fischer 2022 Ziemas skolēnu čempionāta” noslēdzošais posms. Sacensību starts tiks dots plkst. 11.00, bet reģistrācija noritēs no plkst. 10.00. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 13.30 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies medijpratības nodarbība “Drošs internets sākas ar tevi” par drošību un informācijas izvērtēšanu internetā. Nodarbību vadīs Siguldas Valsts ģimnāzijas medijpratības skolotāja Iveta Celmiņa. Apmeklējot nodarbību, varēs noskaidrot, kā orientēties un neapjukt plašajā informācijas plūsmā, kādai informācijai ticēt un kādai – nē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 18.00 līdz 22.00 Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās varēs apmeklēt vienu no spilgtākajiem gaismas festivāliem Ziemeļeiropā – lielo laternu gaismas festivālu “Brīnumzemē”. Lai apmeklētu gaismu festivālu, nepieciešams iegādāties biļetes tīmekļa vietnē www.brinumzemesfestivali.lv. ArSiguldas novada ID karti biļetes cenai tiek piemērota 15% atlaide. Biļetes cena, pērkot tiešsaistē, arSiguldas novada ID karti ir no 9,35 līdz 42,50 eiro. Pārējiem apmeklētājiem – no 11 līdz 50 eiro. Bērniem līdz 5 gadu vecumam – ieeja bez maksas. Biļetes iespējams iegādāties arī uz vietas, apmeklējuma laikā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.30 Inčukalna Tautas namā varēs noskatīties animācijas filmu “Spārnotā sardze”. Biļetes cena ir 3 eiro, arSiguldas novada karti – 2,50 eiro. Siguldas novada ID kartes atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes uz pasākumiem iepriekšpārdošanā, pasākuma dienā biļetes cenai šī atlaide netiks piemērota. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 12. martā

Plkst. 9.00 Krimuldas Sporta centrā notiks bezmaksas pilates nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 9.30 Siguldas 1. pamatskolā norisināsies “Baltijas loka šaušanas čempionāts telpās 2022”. Sacensības pulcēs loka šāvējus no Baltijas valstīm. Čempionāta laikā notiks cīņa par vairāk nekā 10 medaļu komplektiem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā notiks bezmaksas verves nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.30 Fischer slēpošanas centrā notiks bezmaksas slēpošanas nodarbība jauniešiem no 12 gadu vecuma un pieaugušajiem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Lēdurgas Sporta centrā notiks bezmaksas pilates nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 16.00 Lēdurgas Kultūras namā izskanēs koncerts “Con amore”, kurā varēs dzirdēt skaistās neapoliešu mīlas dziesmas un populāras operu ārijas Latvijas Nacionālās operas solista Naura Indzera, koncertmeistares Helēnas Laukmanes un arfistes Jekaterinas Suvorovas izpildījumā. Biļetes cena – 5 eiro, arSiguldas novada ID karti – 4 eiro. Siguldas novada ID kartes atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes uz pasākumiem iepriekšpārdošanā, pasākuma dienā biļetes cenai šī atlaide netiks piemērota. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29166140. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 18.00 līdz 22.00 apmeklētājiem atvērts lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē” Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās. UzrādotSiguldas novada ID karti, biļetes var iegādāties ar 15% atlaidi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 13. martā

No plkst. 9.30 Siguldas 1. pamatskolā turpināsies “Baltijas loka šaušanas čempionāta telpās 2022” sacensības. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 18.00 līdz 22.00 apmeklētājiem atvērts lielo laternu gaismas festivāls “Brīnumzemē” Siguldas pils kvartālā un Livonijas ordeņa Siguldas pilī jeb pilsdrupās. UzrādotSiguldas novada ID karti, biļetes var iegādāties ar 15% atlaidi. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils salonā vēl šajā nedēļas nogalē skatāma mākslinieka, siguldieša Jāņa Purcena izstāde “Niecīgs mākonītis, jūra, Elijs”. Ieeja izstādē iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro. Piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 17.30 Siguldas Jaunā pils pieejama tikai pasākuma “Brīnumzeme” apmeklētājiem.

Kultūras centrā “Siguldas devons” no piektdienas apmeklētājiem apskatei pieejama jauna izstāde “Latvju raksti. Citādība”. Tā ir tautas lietišķās mākslas izstāde, kas aicina skatīt paklājus, spilvenus, pledus un citus darbus, ko darinājuši meistari no visas Latvijas. Izstāde kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Silva” skatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās skatāma Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāde-skolas vizītkarte “Baltās abstrakcijas”. Izstādes idejas realizācijas autors ir Raits Tikums.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē līdz 17. martam aplūkojama mākslinieka Aivja Pīzeļa gleznu izstāde “Savvaļā”. Izstādē eksponētie darbi atspoguļo pļavas, mežus, upes, ezerus un kādas nomaļas mājas, kas ir tēmas, pie kurām autors strādā ik gadu.

Krimuldas Tautas namā apskatei pieejama jauna izstāde, kurā eksponēti Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas Vizuāli plastiskās mākslas programmas audzēkņu darbi izstādē “Sapņi krāsās un grafikā”.

Inčukalna Tautas namā apskatāma siguldieša Jāņa Purcena darbu izstāde “Laiks un slāņi vai kārtas”. Mākslinieka gleznieciskās studijas meklējumi atrodami arī Inčukalna pilsētvides sižetos.

Siguldas novada bibliotēkā aplūkojamas vairākas ekspozīcijas – literārās izstādes “Meklējot spēka saknes. Literatūrzinātniecei Janīnai Kursītei – 70”, “Galaktikas ceļvedis stopētājiem. Angļu rakstniekam Duglasam Noelam Adamsam – 70” un “Nopietnais un nenopietnais komiksos”, tematiska izstāde “22. marts – Pasaules ūdens diena”, kā arī foto izstāde “Mūsu novads”.

Mālpils bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Pavasaris literatūrā” un Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu un Mālpils bibliotēkas grāmatu izstāde “Ūdens daudzveidība”.

Inčukalna bibliotēkā vēl šajā nedēļas nogalē apskatāma tematiskā izstāde “Sieviete – dieviete”.

Krimuldas bibliotēkā līdz 17. martam aplūkojama literārā izstāde “Sieviešu likteņi”.

Lēdurgas bibliotēkā vēl šajā nedēļas nogalē apskatei pieejama Sieviešu dienai veltīta literārā izstāde “Sieviete – tu esi skaistākā starp puķēm!”.

Inciema bibliotēkā eksponētas divas izstādes – pirmskolas izglītības iestādes “Ezerciems” audzēkņu darbu izstāde “Mana ziemas pasaka” un tematiskā izstāde “25. marts – Komunistiskā terora upuru piemiņas diena”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā skatāma radošās kopas “Madaras” izstāde “Radītprieks”.

Allažu bibliotēkā aplūkojama Vijas Vāveres foto izstāde “Pavasaris rudā runča acīm” un tematiskā izstāde “Kaķi literatūrā un ne tikai”. Tāpat tās apmeklētāji var piedalīties radošā aktivitātē “Kaķu dienas!”.

Imanta Ziedoņa muzejā skatāma brīvdabas izstāde “Fragmenti, kas palīdz dzīvot”. Brīvdabas izstādes radīšanā piedalījās fotogrāfe Elīna Kursīte un rakstnieks Jānis Joņevs.

 

Iestājoties saulainam laikam un tuvojoties pavasarim, aicinām novadniekus un novada viesus pavadīt laiku svaigā gaisā un atpūsties dabā, doties pastaigās un pārgājienos, kas ved caur novada dažādajām dabas takām, aplūkot tūrisma un dabas objektus vai piedalīties citās brīvdabas aktivitātēs.

 

Vienlaikus atgādinām, ka saistībā ar laternu gaismas festivāla “Brīnumzemē” Siguldas pils kvartāla centrālie vārti tiek atvērti tikai festivāla apmeklētājiem tā norises laikā. Gaismas festivāls līdz 20. martam būs aplūkojams piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 18.00 līdz 22.00, bet pārējā laikā būs pieejama Siguldas novada pašvaldības administrācijas un Siguldas pils kvartāla uzņēmēju pakalpojumu saņemšana, vienīgi ieeja notiks pa ceļu gar pils dīķi un gar Staļļa ēku. Piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst. 17.30 Siguldas Jaunā pils pieejama tikai pasākuma “Brīnumzeme” apmeklētājiem.

Apmeklējot gan sporta nodarbības, gan kultūras pasākumus, dalībniekiem jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi. Sporta nodarbībās, kultūras vai citos pasākumos telpās var piedalīties personas, kuras kopā ar personas apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) var uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi