×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-22
Izsludināta pieteikšanās jaunatnes iniciatīvu projektu konkursam

Siguldas novada pašvaldība aicina biedrības, nodibinājumus, kas veic darbu ar jaunatni, no 24. marta līdz 25. aprīlim iesniegt jaunatnes iniciatīvu projektu pieteikumus mācību priekšlaicīgas pārtraukšanas mazināšanai. Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” “PuMPuRS” laikā tiks atbalstīti jauniešu iniciatīvu projekti, lai veicinātu atbalsta aktivitātes jauniešu vidū arī ārpus formālās izglītības.

Projektu konkursu īsteno Izglītības kvalitātes valsts dienests sadarbībā ar pašvaldībām un valsts profesionālās izglītības iestādēm Eiropas Sociālā fonda projekta “PuMPuRS” laikā. Papildu individuālajam atbalstam, ko jau saņem skolēni projekta “PuMPuRS” laikā, tiks atbalstīti arī jauniešu iniciatīvu projekti, lai veicinātu atbalsta aktivitātes jauniešu vidū arī ārpus formālās izglītības.

Jaunatnes iniciatīvas ierosina, izplāno un īsteno paši jaunieši. Projektus var iesniegt jaunatnes organizācijas, biedrības vai nodibinājumi, kas veic darbu ar jaunatni, arī jauniešu iniciatīvu grupa sadarbībā ar reģistrētu jaunatnes organizāciju vai biedrību un nodibinājumu, kas veic darbu ar jaunatni. Vienam projektam pieejamais finansējuma apmērs ir 4 600 eiro, kas 100% tiek nodrošināts no projekta “PuMPuRS” līdzekļiem. Katram projektam tiek piešķirta šī konkrētā summa, ne vairāk un ne mazāk.

“PuMPuRS” projekti ir vērsti uz izglītojamo motivācijas palielināšanu, lai riska grupā esošie jaunieši nepārtrauktu mācības priekšlaicīgi, kā arī izglītības turpināšanu un pašu jauniešu aktīvas līdzdalības veicināšanu ikdienas dzīvē. Projekta mērķa grupa – vispārējās izglītības iestāžu izglītojamie no 5. līdz 12. klasei, kā arī to profesionālās izglītības iestāžu un vispārējās izglītības iestāžu, kuras īsteno profesionālās izglītības programmas, izglītojamie no 1. līdz 4. kursam.

Lai pieteiktos konkursam, aizpildīts iesniegums, sadarbības partnera apliecinājums, apliecinājums par projektā iesaistītajiem priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas jauniešiem jāiesniedz Siguldas novada pašvaldībā personīgi Pils ielā 16, Siguldā, sūtot pa pastu, adresējot Siguldas novada pašvaldība, Pils ielā 16, Sigulda, Siguldas novads, LV 2150, vai rakstot uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv līdz 25. aprīlim. Projektam jāatbilst Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajai metodikai “Vienreizējā maksājuma piemērošanas metodika jaunatnes iniciatīvu projektu īstenošanai darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.3.4. specifiskā atbalsta mērķa “Samazināt priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu, īstenojot preventīvus un intervences pasākumus”. Vēršam uzmanību, ka projekta iesniegumam obligāti jāpievieno sadarbības partnera apliecinājums, ja ir paredzēti konkrēti sadarbības partneri, un projekta administrēšanā un īstenošanā iesaistīto personu CV, ja iesniegumā norādīti konkrēti cilvēki. Plašāka informācija aplūkojama konkursa nolikumā. Papildu informācija pieejama, rakstot uz e-pasta adresi daiga.melcere@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 21900463, kā arī tīmekļa vietnē www.pumpurs.lv.

Ar vērtēšanas kritērijiem iespējams iepazīties šeit. Rezultāti tiks paziņoti līdz 25. maijam. Plānotais projekta uzsākšanas laiks – 1. jūnija līdz 31. decembrim, projekta ilgums no 3 līdz 12 mēnešiem, ne vēlāk kā līdz 2023. gada 31. augustam.

Konkursa mērķis ir palielināt priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riska grupas izglītojamo motivāciju turpināt izglītību un veicināt viņu aktīvu līdzdalību ikdienas dzīvē, kā arī iesaistīt priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riska grupas izglītojamos jauniešu aktivitātēs un jaunatnes iniciatīvu projektos ārpus formālās izglītības, nodrošinot aktivitāšu pieejamību iespējami tuvu bērnu un jauniešu dzīves un mācību vietai.

Noderīga informācija:

Informatīvie materiāli:


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi