×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-28
Gatavojoties “Inčukalna Dziesmu dienai”, izskanējis kora mūzikas koncerts

Inčukalna pagasta senākā un ilglaicīgākā kultūras dzīves tradīcija ir “Inčukalna Dziesmu diena”. Šovasar pēc 2 gadu pārtraukuma šo svētku iedibinātājs, diriģents Vitalis Kikusts kopā ar pašmāju kolektīviem – jaukto kori “Mežābele” un pūtēju orķestri – aicinās koru dziedātājus, mūziķus un dejotājus piedalīties jau 51. “Inčukalna Dziesmu dienā”, kas ikvienam būs kā mazie Dziesmu svētki.

Ieskandinot šo notikumu, 26. marta pēcpusdienā Inčukalna Tautas namā notika Inčukalna 51. Dziesmu dienas ieskaņas koncerts, kurā piedalījās 4 jauktie kori: Rīgas pilsētas Tautas mākslas centra “Ritums” kamerkoris “Vidus” (diriģente Baiba Milzarāja, kormeistars Gatis Langenfelds), VEF Kultūras pils jauktais koris “Senrīga” (diriģente Baiba Milzarāja, kormeistare Baiba Upeniece), Latvijas Zinātņu akadēmijas jauktais koris “Gaismaspils” (diriģents Andžejs Rancevičs, kormeistare Beāte Kalniņa, vokālais pedagogs Kristiāns Krievāns), Inčukalna jauktais koris “Mežābele” (diriģents Vitalis Kikusts, kormeistars Andžejs Rancevičs, koncertmeistare Ieva Kikuste), kā arī Inčukalna pūtēju orķestris (diriģents Vitalis Kikusts). Sirsnīgā gaisotnē izskanēja kora klasikas pērles, tautasdziesmas un jaundarbi. Pasākumam krāsainību piešķīra Inčukalna pūtēju orķestra kvalitatīvais un šoreiz pat dejiskais skanējums. Pirmatskaņojumu piedzīvoja Vitaļa Kikusta pūtēju orķestra skaņdarbs “Polonēze”, par kuru autors saka: “Mūzikas skaņās ietverta visa mana dzīve.”

Vasarā plānotā “Inčukalna Dziesmu diena” ir lielkoncerts, ko vieno tradīcija, kas tiek nodota no paaudzes paaudzē jau kopš pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem. Pirmā “Inčukalna Dziesmu diena” notika 1939. gada 9. jūlijā Inčukalnā, Gaujas malā. Tajā virsdiriģenta Ralfa Alunāna vadībā piedalījās 23 kori ar 800 dziedātājiem.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi