×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-29
Siguldā gaidāms Kaspara Zemīša un kamerkora “MoonBeams” koncerts

23. aprīlī plkst. 18.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” uzstāsies ģitārists Kaspars Zemītis un kamerkoris “MoonBeams” diriģentes Noras Kalniņas vadībā. Koncertprogrammā “Radīšana” skanēs pavasarīgi pastorāla mūzika korim un ģitārai.

Programma veidota vienā daļā, kas ilgs aptuveni stundu. Koncerta sākumā paredzētas ģitāras solo ar Kaspara Zemīša oriģinālmelodijām. Tāpat varēs dzirdēt jaunākās kormūzikas kompozīcijas, ko radījušas latviešu komponisti – Arturs Maskats, Jēkabs Bernāts. Juris Vaivods un Jānis Lūsēns –, “MoonBeams” izpildījumā. Koncerta meditatīvajā noslēgumā Mesa korim un ģitārai, ko sarakstījis Kaspars Zemītis un pirmatskaņojis ar Valsts Akadēmisko kori “Latvija”.

Lai gan kamerkoris “MoonBeams” savu nosaukumu guvis tikai 2020. gada sākumā, tomēr tas koncertē jau vairākus gadus un veidots no ilggadējiem Emīla Dārziņa jauktā kora sastāva spēcīgākajiem dziedātājiem, kas sevi pierādījuši jau vairākos kamersastāva koncertos un konkursos. Šobrīd korī muzicē arī jaunieši no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, kādreizējie dziedātāji no kora “Kamēr…” un “Balsis”. Kamerkora nosaukums arī gana izteikti saistās ar melanholiskām atmiņām par brīnišķīgo un izcilo latviešu komponistu Emīlu Dārziņu, kam par godu 2014. gadā tika nosaukts lielais kora sastāvs. “MoonBeams” ir tradicionāli izmantots Emīla Dārziņa darba “Mēness starus stīgo” tulkojums uz angļu valodu, tādējādi kamersastāvs nezaudē savu saikni ar kora lielo sastāvu. Kamerkoris “MoonBeams” ar panākumiem un lielu klausītāju mīlestību, vēl nesot Emīla Dārziņa jauktā kora kamersastāva nosaukumu, piedalījies koncerttūrē Seulā, Dienvidkorejā (2018) un Garīgās mūzikas festivālā Štutgartē, Vācijā (2019), kā arī Ziemassvētku koncerttūrē Hamburgā un tās apkārtnē (2019), kur atskaņoja adventes laikam raksturīgās latviešu un pasaules tautu melodijas. Kora pamatuzdevums ir atskaņot augstvērtīgi pasaules kormūzikas klasiku, 21. gadsimta darbus kā arī skaņdarbus un aranžijas, kas īpaši veltītas šī kora sastāvam.

2021. gada vasarā koris sniedzis koncertus Cēsīs 5. Vēsturisko ērģeļu svētku laikā, kur tika pirmatskaņots Jēkaba Bernāta “Septimus Angelus” kopā ar ērģelnieci Diānu Janzemi-Portnaju un trompetistu Jāni Porieti. Koris uzstājies arī Cesvainē ar pirmatskaņojumu “Neviens putniņš tā nepūta” Jēkaba Bernāta apdarē, Saulkrastos Ērģeļmūzikas dienās, kā arī Īlē, Rīgā un Smiltenē ar koncertprogrammu “Zvaigznēs”. Sadarbība bijusi ar koklētājām Laimu Jansoni un Zani Sniķeri, flautisti Maiju Kļaviņu. 2021. gada nogalē kamerkoris “MoonBeams”, sadarbojoties ar Jauniešu Mūzikas biedrību “Sforzando”, aizvadīja trīs koncertos “Azotē” Rīgā un Ropažos.

2020. gada vasarā aktuāls bija projekts “Bahmosfēra#3”, kas veidots kopā ar jauniešu mūzikas biedrību “Sforzando” un godināja jubilāru Johanu Sebastianu Bahu 335. gada dienā. Tas ir izskanējis Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā un Torņkalna baznīcā (Rīgas Lutera baznīcā). Kora tuvākajos plānos ir koncertēt pavasarī kopā ar ģitāristu Kasparu Zemīti koncertprogrammā “Radīšana” ne vien Siguldā, bet arī Kuldīgā un Dobelē. Tāpat korim joprojām aktuāla ir koncerttūre Hamburgā, kas šobrīd ir atlikta uz nenoteiktu laiku Covid-19 dēļ.

Biļešu cena no 10 līdz 20 eiro. ArSiguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Atlaide tiek piemērota arī Mākslu skolas “Baltais flīģelis” izglītojamajiem. Atgādinām, ka atlaide tiek piemērota, pērkot biļetes iepriekšpārdošanā, koncerta dienā atlaide netiek piešķirta. Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit.

Ieeja pasākumā atbilstoši valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi