×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-03-29
Krimuldas evaņģēliski luteriskā draudze uzsākusi apmācības jauniešu līderībai

Krimuldas evaņģēliski luteriskajā draudzē pēc krietni ilga pārtraukuma uz Svētdienas skolas nodarbībām atkal klātienē pulcējas bērni un jaunieši. Jaunākie dalībnieki radoši darbojas savā pulkā, savukārt pusaudži vecumā no 13 līdz 15 gadiem Erasmus+ programmas projektā “Mobilā programma jauniešiem” uzsākuši apmācības līderības prasmju attīstīšanai, kā arī motivācijas un piederības sajūtas veicināšanai.

Martā projektā notikušas pirmās divas Svētdienas skolas nodarbība, kurā atkalsatikšanās prieks bija patiess un sirdi sildošs. Vēl īpašāku to padarīja misionāra Deivida Hoses Saharavi (David Jose Saharaui), mūziķa Aivara Lapšāna un vijolnieces Ilzes Gagaines klātbūtne. Nodarbību mērķis bija rosināt jauniešus būt drosmīgiem, sekot sirds aicinājumam, ticēt saviem spēkiem un attīstīt talantus, tādējādi veicinot un stiprinot savu personību. To ar savu piemēru un personības harizmu apstiprināja draudzes viesis misionārs Deivids no Spānijas. Viņš klātesošajiem stāstīja par dalību misijas projektos Indijā un Āfrikā, kur strādājis ar bēgļiem. Esot Latvijā, misionāram darbs ar bēgļiem turpinās, jo nodarbībās kopā ar draudzes jauno paaudzi piedalījās bērni no Ukrainas, kas Latvijā kopā ar savām ģimenēm ieradušies kā kara bēgļi. Viņiem nesavtīgu atbalstu un palīdzību sniedz arī Krimuldas draudze. Svētdienas skolas nodarbības jauniešiem vada idejas un projekta autore, draudzes padomes locekle Sandija Zaļupe.

Jau vēstīts, ka Erasmus+ programmas projektā “Mobilā programma jauniešiem” tiek izstrādāta apmācību programma ar 39 Svētdienas skolas nodarbību stundu plāniem, kas balstīti kristīgajās vērtībās. Mācības orientētas jauniešiem no 13 līdz 15 gadu vecumam, palīdzot viņiem izkopt tādas prasmes, kas vērstas uz jaunā cilvēka kā atbildīgas, motivētas, ar līdera īpašībām apveltītas personības attīstību. Apmācību saturs balstīts kristīgajās pamatvērtībās, lai izskaustu jebkāda veida diskrimināciju un veicinātu jauniešu līdztiesību, daudzveidības pieņemšanu, pilsonisko aktivitāti un vēlmi iesaistīties sabiedriskajos procesos. Projektu kopā ar draudzi īsteno partneri – Rumānijas Skautu biedrība un Svētā Gabriela skola Spānijā.

Mācību programma būs atbalsts pedagogiem, tostarp Svētdienas skolu skolotājiem, un apmācību vadītājiem darbā ar jauniešiem Latvijā un Eiropā. To būs iespēja izmantot un adaptēt gan jauniešu formālajā, gan neformālajā izglītībā dažādos sektoros, tostarp, reliģijā, kultūrā un izglītībā. Mācību programma būs brīvi pieejama digitālajā vidē latviešu, spāņu, rumāņu un angļu valodā.

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekts tiek īstenots programmā “Erasmus+” sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru.

Projekts “Mobilā programma jauniešiem” finansēts ar Eiropas Komisijas programmas “Erasmus+” atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkādu iespējamo izlietojumu.

Informāciju sagatavoja:
Projekta koordinatore
Līva Tauriņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi