×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-12
Lieldienu pasākumi Siguldas novadā

Lieldienās Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt tradicionālos pasākumus ar tirdziņu, šūpošanos un folkloru kopu piedalīšanos, kā arī Latvijā vienīgo Šūpoļu festivālu, kurā Siguldas pilsētas centrā un vairākās Gaujas Nacionālā parka skatu vietās būs izvietotas turpat 100 šūpoles un vides objekti, darbosies radošās darbnīcas un būs iespēja piedalīties citās atraktīvās svētku aktivitātēs.

16. aprīlī Siguldas Svētku laukumā līdzās Šūpoļu festivāla aktivitātēm norisināsies Lieldienu tirgus – “Mūsu Bio Tirgus”. No plkst. 13.00 līdz 17.00 tā apmeklētājiem būs iespējā sagādāt gardumus svētku galdam no Latvijas bioloģiski sertificēto zemnieku saimniecību produktiem un iegādāties vietējo amata meistaru un mākslinieku darinājumus, kā arī citas preces. Plkst. 14.00 notiks Ukrainas atbalsta akcija, kurā Siguldas novadā mītošās Ukrainas patvēruma meklētājas vārīs ukraiņu boršču un dalīs klātesošajiem pret ziedojumiem. Savukārt Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā plkst. 13.00 ar olimpisko Zaķu skrējienu tiks atklāts Šūpoļu festivāls.

Pirmajās Lieldienās, 17. aprīlī, plkst. 11.00 Jūdažu Bibliotēka un sabiedriskais centrs aicina svinēt Lieldienas kopā ar Mālpils Kultūras nama folkloras kopu “Mālis”. Pasākumā pie Jūdažu Bibliotēkas un sabiedriskā centra ikviens tiks aicināts krāsot un ripināt olas, kārtīgi izšūpoties. Gaidāma arī sadziedāšanās, iešana rotaļās un piedalīšanās Lieldienu olu cīņās.

17. aprīlī no plkst. 11.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā Šūpoļu festivāla laikā notiks otrā Lieldienu tirgus dienā, kurā būs iespēja iegādāties noderīgas amata meistaru radītās lietas mājai un dāvanām, kā arī pašam kļūt par amatnieku Lieldienu radošajās darbnīcās. Plkst. 14.00 norisināsies Ukrainas atbalsta akcija, kurā novadā mītošās Ukrainas patvēruma meklētājas vārīs ukraiņu boršču un dalīs klātesošajiem pret ziedojumiem.

17. aprīlī pēc Lieldienu dievkalpojuma, kurš Mālpils Evaņģēliski luteriskajā draudzē sāksies plkst. 10.00, notiks kultūras centra “Siguldas devons” sieviešu kora “Teiksma” pavasara koncerts. Tajā skanēs gan Ērika Eglīša un Ērika Ešenvalda mūzika, gan Maijas Feldmanes tautasdziesmu apdares un divu “Teiksmas” dalībnieču kopdarbs – Olgas Jakānes dziesmas ar Marutas Mitrevicas vārdiem. Diriģente – Maija Feldmane un kormeistare Antra Mežale.

17. aprīlī plkst. 13.00 pie Lēdurgas Kultūras nama notiks pasākums “Ielec Lieldienās”. Apmeklējot pasākumu, gan liels, gan mazs varēs satikties ar Lieldienu zaķi un kopā ar to doties uz Lēdurgas dendroparku, lai tur noķertu īstus Lieldienu brīnumus. Pie Lēdurgas Kultūras nama atnākušos gaidīs dažādi veiklības uzdevumi, ko būs sarūpējis Lieldienu zaķis. Savukārt ceļā uz Lēdurgas dendroparku Lieldienu zaķis uzdos jautājumus par Lēdurgu un tās apkaimi, attapīgākie un zinošākie tiks pie zaķa gardumiņa.

17. aprīlī plkst. 13.00 Siguldas pagasta Kultūras nama pagalmā norisināsies Lieldienu dziesmu spēle pieaugušajiem un bērniem – dziedošās zaķu Cibriču ģimenes koncerts. Nopietni un pa jokam vēl it nekur nedzirdētas vispopulārākās dziesmas pasaulē par zaķiem, kuru melodijas atpazīs un varēs dungot līdzi ikviens – gan liels, gan mazs, gan vecs, gan jauns!

17. aprīlī plkst. 13.00 viesnīca “Sigulda” aicina svinēt Lieldienas kopā ar mīļajiem pie bagātīgi klāta svētku galda viesnīcas restorānā 17. aprīlī no plkst. 13.00 līdz 16.00. Pirmo Lieldienu vēlo brokastu piedāvājumā būs salāti un uzkodas, pamatēdieni un deserti. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās. Cena 25 eiro personai. ArSiguldas novada ID karti tiek piemērota 10% atlaide, bērniem līdz 3 gadu vecumam – bez maksas, no 4 līdz 10 gadi – 50% atlaide.

18. aprīlis plkst. 10.00 līdz 14.00 pie Krimuldas Tautas nama būs atvērta lauku sētas “Briežkalni” trušu izstāde “Zaķu dārzā”. No plkst. 11.00 un plkst. 13.00 Krimuldas Tautas namā mazākie skatītāji tiek gaidīti uz animācijas filmu programmu “Zelta Lieldienas”, kurā varēs noskatīties “Animācijas brigādes” filmas “Dusmukule”, “Zaķu lielā diena” un “Eži un lielpilsēta”.

18. aprīlī plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks Lieldienu volejbola turnīrs. Turpinot novadā aizsāktās tradīcijas jau vairāku gadu garumā, turnīrā aicināts piedalīties ikviens volejbola entuziasts, lai sportiskā garā pavadītu Otrās Lieldienas.

18. aprīli no plkst. 11.00 Aleksandra parka estrādē Inčukalnā ikviens būs gaidīts uz svētku dienas pasākumu. Atnākušos sagaidīs lustīgs svētku rīts ar Lieldienu spēlēm, olu ripināšanu, olu cīņām un citām aktivitātēm. Līdzi paņemtās olas tiks kopā krāsotas, kā arī veidoti putnu būri, kurus izvietot Inčukalna pagasta teritorijā.

18. aprīlī plkst. 13.00 Inciemā notiks Lieldienu pasākums kopā ar Lēdurgas Kultūras nama folkloras kopu “Putni”. Dienas gaitā varēs sadziedāties, ripināt un olu kaujās noskaidrot stiprākās olas īpašniekus.

Tāpat Lieldienu brīvdienās, no 16. līdz 18. aprīlim, kultūras centrā “Siguldas devons” būs skatāma īsfilma “Kā olas krāsosim?”, kā arī Sardīnijā dzīvojošās siguldietes, mākslinieces Līvas Pakalnes Fanelli izstāde “Maigās ilūzijas. Savukārt pie “Siguldas devona” varēs izšūpoties interaktīvās “Talantu šūpolēs”, kurās katram būs iespēja uz mirkli savienoties ar kādu no radošajām mūzām. Šūpoļu festivāla ceļa karte un vietas, kur atrodas šūpoles un vides objekti, no 16. aprīļa būs pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kultūras centrā “Siguldas devons”, kā arī Siguldas mobilajā lietotnē.

Lai brīvdienu pastaigas būtu aizraujošākas, ikviens, kuram ir pieejams mobilais tālrunis un lietotne “LoQuiz”, varēs piedalīties un ar ceļabiedriem sacensties jautrā, izzinošā spēlē “IzCilpo Siguldu!”. Uzvarētāji būs visi, taču reģistrētie spēles dalībnieki, kuri veiksmīgi izcilpos spēles uzdevumu cilpas, piedalīsies festivāla balvu izlozē, kurā būs iespēja saņemt pārsteiguma balvas no Siguldas novada uzņēmējiem un pašvaldības iestādēm.

Lieldienu laikā risināsies arī citi pasākumi, kas nav saistīti ar Lieldienu svinēšanu, tāpēc par tiem sīkāk aicinām uzzināt nedēļas nogales apkopojumā vai arī pasākumu kalendārā šeit.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi