×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-12
Pieteikšanās atbalsta programmā energoefektivitātes uzlabošanai

Rūpējoties par videi draudzīgāku enerģijas ieguves veidu, no 27. aprīļa iedzīvotāji varēs iesniegt pieteikumus “ALTUM” atbalsta programmā privātmāju energoefektivitātes uzlabošanai vai elektroenerģijas ražošanai, uzstādot saules paneļus vai nelielus vēja ģeneratorus. Atbalsts privātmāju īpašniekiem paredzēts grantu, tehniskās palīdzības un garantiju veidā, un maksimālā atbalsta summa būs 6 000 eiro. Pieteikumus varēs iesniegt “ALTUM” klientu apkalpošanas portālā mans.altum.lv.

Lai pretendētu uz atbalstu “ALTUM” privātmāju energoefektivitātes programmā, mājai ir jāatbilst šādiem kritērijiem: saskaņā ar kadastrs.lv reģistru māja atbilst viena vai divu dzīvokļu mājas klasei, tai ir jābūt nodotai ekspluatācijā, mājā netiek veikta saimnieciskā darbība, kā arī pieteikuma iesniedzējam ir jābūt ēkas īpašniekam un viņa apgādībā jābūt vismaz vienam bērnam. Šādi kritēriji ir noteikti Ministru kabineta noteikumos, kas regulē šīs atbalsta programmas darbību.

Dokumentus iesniegšanai iespējams gatavot jau iepriekš. Ja plānots uzlabot mājas energoefektivitāti, būs nepieciešams iesniegt sākotnējo mājas energoefektivitātes novērtējumu, ko sagatavo “ALTUM” atlasīti pakalpojumu sniedzēji. Savukārt, ja plānota saules paneļu vai vēja ģeneratoru uzstādīšana, jāiesniedz dokuments par enerģijas patēriņu pēdējo 12 mēnešu laikā, pieslēguma tehniskie parametri, aprēķins, kas apliecina vismaz 20% enerģijas ietaupījumu, piedāvājums no iekārtu tirgotāja ar iekārtu jaudu, informatīvu atbildi par iekārtas pieslēgšanu esošajam elektrotīklam un citiem. Detalizēta informācija par atbalstu ēku energoefektivitātes uzlabojumiem vai elektroenerģijas ražošanai pieejama šeit.

Valsts atbalsta pasākumus var īstenot par saviem vai bankas aizdevuma līdzekļiem. Ja atbalsta pasākumus ir plānots īstenot ar bankas aizdevuma palīdzību, vispirms ir jāvēršas pie savas komercbankas, lai saņemtu konsultāciju par aizdevuma saņemšanas iespējām. Tāpat jau laikus jānoformē e-paraksts elektroniskai dokumentu parakstīšanai un jāreģistrējas portālā mans.altum.lv.

Līdz ar pieteikumu jāiesniedz arī informācija par bērnu: dzimšanas apliecības kopija, izdruka no latvija.lv par bērna deklarēto dzīvesvietas adresi, kurai jāsakrīt ar pieteikuma iesniedzēja dzīvesvietu, izdruka, no EDS, ka bērns atrodas atbalsta saņēmēja apgādībā.

Kopīpašuma gadījumā kopā ar pieteikumu būs jāiesniedz arī visu mājas kopīpašnieku piekrišanas. Ja mājā reģistrēts uzņēmums, būs nepieciešams arī apliecinājums, ka saimnieciskā darbība tiek veikta citviet. Divu dzīvokļu mājas gadījumā nepieciešams īpašnieku kopības lēmums par pilnvaroto personu.

Programmā grantu 5 000 eiro apmērā un tehnisko palīdzību 1000 eiro apmērā varēs saņemt iedzīvotāji, kuriem pēc energoefektivitātes pasākumu īstenošanas ir paaugstināta dzīvojamās mājas energoefektivitātes klase vismaz līdz C līmenim un samazināts siltumenerģijas patēriņš apkurei vismaz par 20%.

Grantu elektroenerģijas ražošanas iekārtām – saules paneļiem vai vēja ģeneratoriem – varēs saņemt, ja plānots iegādāties un uzstādīt elektroenerģijas ražošanas iekārtas ar jaudu līdz 11,1 kW (ieskaitot) ar un bez pieslēguma kopējam elektroapgādes tīklam. Atbalsta apmērs būs atkarīgs no uzstādītās iekārtas jaudas.  

“ALTUM” arī izsniegs garantiju bankas aizdevumam līdz 30% no aizdevuma summas, ja iedzīvotājam nepieciešams papildu nodrošinājums kredītiestādes aizdevumam, bet nepārsniedzot 20 000 eiro. Šādas garantijas termiņš ir desmit gadi, un uz to var pretendēt jebkura fiziska persona, kuras īpašumā ir ekspluatācijā nodota privātmāja. Garantija būs pieejama pēc sadarbības līgumu noslēgšanas ar bankām.

Papildu informācija par atbalsta programmu privātmāju energoefektivitātei apskatāma “ALTUM” tīmekļa vietnē, kā arī iestādes sociālos tīklu vietnēs Twitter, Facebook un LinkedIn.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi