×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-12
Paziņoti grāmatu mākslas konkursa “Zelta ābele 2021” laureāti

11. aprīlī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā svinīgā ceremonijā tika godināti 29. grāmatu mākslas konkursa “Zelta ābele” laureāti. Žūrijas specbalvu šogad pasniedza Siguldas novada pašvaldība.

Šogad 54 izdevēji žūrijas vērtēšanai bija iesnieguši 133 grāmatas, no kurām 40 grāmatas tika izvirzītas nominācijām, bet par konkursa laureātēm kļuva astoņas no tām, katra savā kategorijā.

Tāpat tika pasniegta balva Gada mākslinieka Mārtiņam Ratnikam, speciālbalva izdevējam “Valteram Dakšam”, balva par “Mūža ieguldījumu grāmatniecībā” Dacei Pugačai. Siguldas novada pašvaldības balvu lidojumu ar gaisa balonu sadarbībā ar ceļotāju klubu “Altius”  – māksliniecei Gundegai Muzikantei par mākslinieciski iedarbīgu vēstures tēmas interpretāciju, ilustrējot grāmatu “Ir mēness zelta kuģis” (Jāņa Rozes apgāds) pasniedza kultūras centra “Siguldas devons” direktore Jolanta Borīte.

“Siguldas novadam ir zināma vēsturiska saistība ar Latvijas grāmatniecībā nozīmīgā apgāda “Zelta ābele” dibinātāju Miķeli Gopperu. Viņa tēvs 1931. gadā iegādājās Eikažu muižas centru, kur ģimene uzturējās vasarās un kur Miķelis Goppers vēlējās izveidot grāmatnieku un grāmatdarinātāju ciemu, “kura iedzīvotājus vienotu jūsmīga mīlestība pret daiļo grāmatu un brīvajām mākslām”. Kara dēļ Miķelim Gopperam šī iecere diemžēl neīstenojās. Mēs esam patiesi priecīgi par iespēju turpināt un attīstīt literatūras un grāmatniecības virzienu novadā,” tā Jolanta Borīte.

Sigulda novada pašvaldība īpaši sveic nominācijām izvirzītās novadnieci Zandu Puči un Līvu Pakalni Fanelli, kuras gleznu izstāde šobrīd skatāma “Siguldas devonā”.

Visas nominētās un nu jau apbalvotās grāmatas būs skatāmas arī Siguldā, kultūras centrā “Siguldas devons” konkursa “Zelta ābeles” izstādē no 21. aprīļa līdz 29. maijam.
 

Foto: Didzis Grodzs


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi