×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-13
Aicina saimniekot videi draudzīgi un nodot izlietoto polimēra iepakojumu

Pavasaris ir viens no aktīvākajiem periodiem lauku darbu veikšanai un vienlaikus tas ir laiks, kad saimniecībās sāk uzkrāties dažāda veida polimēra iepakojumi. Apsaimniekošanas uzņēmumi Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”, SIA “Eco Baltia vide”, SIA “Clean R” un SIA “ZAAO”, kā arī Latvijas Zaļais punkts aicina nevajadzīgo iepakojumu nodot pārstrādei. Nododot iepakojumu pārstrādei, tiek veicināta vides saglabāšana un uzturēta tīra saimniecības teritorija.

Kāds lauksaimniecības iepakojums ir derīgs pārstrādei?

Saimniecībās no visiem iepakojumiem visbiežāk rodas dažāda veida plēves, lielmaisi jeb big-bag, plastikāta kanniņas un citi polimēra iepakojumi, kas ir derīgi pārstrādei. Svarīgi atcerēties, ka pārstrādei galvenokārt derīgs tāds iepakojums, kas ir bez lauksaimniecības produktu piejaukumiem, piemēram, salmiem, skābbarības, dažādiem sadzīves un būvniecības atkritumiem, kā arī smiltīm un dubļiem, tāpēc lietderīgi izlietoto iepakojumu jau saimniecībā nošķirot no liekā, kā arī uzglabāt iespējami sausā vietā.

Izlietoto lauksaimniecības iepakojumu pieņemšanu bez maksas nodrošina Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas” Siguldas pagastā, pakalpojums tiek sniegts bez maksas un rindas kārtībā iepakojuma apjomam virs 5 kubikmetriem. Ja saimniecībā norādītais daudzums netiek uzkrāts, saimnieki aicināti izvērtēt iespēju vienoties ar tuvējām saimniecībām par iepakojuma uzkrāšanu vienuviet kopā.

SIA “ZAAO” šos atkritumus pieņem atkritumu apsaimniekošanas centrā “Daibe” (RAAC Daibe) Cēsu novada Stalbes pagastā vai ierobežotā daudzumā HDPE kannas un big-bag maisus 20 citos EKO laukumos.

Savukārt SIA “Clean R” – bezmaksas atkritumu šķirošanas laukumā Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā Kaparāmuru karjerā. Pagastu teritorijās esošajiem lauksaimniekiem jāsazinās ar savā teritorijā esošo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu!

 

Piesaki savākšanu no saimniecības

Lai būtu pārliecināts, ka izlietotais iepakojums patiešām tiks apsaimniekots atbilstoši visām vides prasībām, kā arī nonāks otrreizējā pārstrādē, visu uzkrāto polimēra iepakojumu svarīgi nodot oficiāliem atkritumu apsaimniekotājiem.

Bezmaksas lauksaimniecības iepakojuma savākšanu no saimniecības adreses bez maksas Siguldas pilsētas un pagasta, kā arī Mālpils, Mores un Allažu pagasta uzņēmēji var pieteikt SIA “JUMIS”, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv. Krimuldas un Lēdugas pagasta uzņēmējus aicinām sazināties ar SIA “ZAAO”, zvanot uz tālruņa numuru 29221847. Savukārt Inčukalna pagasta uzņēmēji var kontaktēties ar SIA “Clean R”, zvanot uz tālruņa numuru 67111001 vai rakstot uz e-pasta adresi kc@cleanr.lv.

 

Pēc izlietotā iepakojuma nodošanas SIA “JUMIS” zemnieku saimniecībām izsniegs Valsts vides dienestam paredzēto apliecinājums par vides aizsardzības un atkritumu apsaimniekošanas prasībām atbilstošu lauksaimniecības iepakojuma apsaimniekošanu. Savukārt savāktais iepakojums nonāks pārstrādē, lai pārtaptu jaunās izejvielās, kas tiek izmantotas jaunu produktu, tostarp dažādu iepakojumu ražošanai.

SIA “ZAAO” ikvienam klientam izsniedz apliecinājumu, ka savāktais pārstrādei derīgais lauksaimniecības iepakojums pēc pāršķirošanas tiks nogādāts pārstrādes rūpnīcās, lai no tā iegūtu izejvielas jaunu produktu ražošanai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi