×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-20
Tiek uzsākta Siguldas pilsētas vidusskolas attīstība; pašvaldība iegādājas zemi skolas paplašināšanai

Ņemot vērā to, ka Covid-19 dēļ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija normatīvo aktu noteiktā kārtībā apturēja Latvijas pašvaldību teritorijas plānojumu apstiprināšanu, kā arī veiktas vairākkārtējas pārrunas ar nekustamā īpašuma īpašniekiem, pēc gadu ilgas procedūras ir noslēdzies būtisks posms Siguldas pilsētas vidusskolas attīstībā. 14. aprīļa domes sēdē pašvaldība apstiprināja zemes iegādi Nurmižu ielā 37, Siguldā, un zemes maiņu cerību līgumu par Krišjāņa Barona ielas 10A līdz šim nomāto īpašumu, lai varētu uzsākt skolas pārbūves un paplašināšanas projekta izstrādi, skolas ēku papildinot ar lielāko sporta zāli Siguldas novadā. Šajā gadā tiks uzsākta tehniskā projekta izstrāde un sabiedriskās apspriešanas laikā tiks prezentēta skolas attīstības vīzija.

Tikmēr, kamēr norisinās zemes pirkšanas dokumentācijas un maiņas cerību līguma noslēgšana, kam sekos projekta izstrāde, šajā vasarā skolā turpat 20 tūkstošu eiro apmērā notiks neatliekami remontdarbi, kuru laikā tiks atjaunots iekšējais ūdensvads un daļa jumta seguma. Tāpat pašvaldība veiks arī ventilācijas sistēmas apkopes un attālinātas apkures vadības sistēmas uzstādīšanu, papildus uzlabojot arī skolas labierīcības. Līdz šim Siguldas novada visās skolās nelielie remontdarbi, tostarp labierīcību sakārtošana, bijusi skolas saimniecības personāla pārziņā, tomēr situācijā, kad problēmas ir samilzušas, Siguldas pilsētas vidusskolas labierīcību kosmētiskā remonta veikšanā papildus iesaistīties pašvaldības atbildīgie speciālisti.

Lai paplašinātu Siguldas pilsētas vidusskolu atbilstoši pieaugušajam skolēnu skaitam un izveidotu mūsdienīgu mācību vidi, tika konstatēts, ka nepieciešams iegādāties blakus esošo nekustamo īpašumu. Pašvaldība pasūtīja neatkarīga vērtētāja viedokli un saskaņā ar normatīvajiem aktiem un SIA “Newsec Valuations LV” 2022. gada 6. janvāra atzinumu Nurmižu ielas 37, Siguldā, īpašums novērtēts 80 tūkstošu eiro apmērā. Par šādu cenu privātpersona arī piekritusi īpašumu atsavināt. Papildus tam pašvaldība ir lēmusi par līdz šim nomātās zemes Krišjāņa Barona ielā 10A, Siguldā, maiņu pret pašvaldības īpašumā esošu īpašumu Atbrīvotāju ielā, lai izveidotu vienotu un plašu Siguldas pilsētas vidusskolai nepieciešamo teritoriju, kas paredzēta arī labiekārtotas ārtelpas izveidei. Tādējādi pašvaldība savā īpašumā Siguldas pilsētas vidusskolas attīstībai iegūs papildu zemes platību attiecīgi 5598 un 5500 kvadrātmetru apjomā, ko apvienot ar Krišjāņa Barona ielu 10, Siguldā.

Jau ziņots, ka Siguldas pilsētas vidusskolas pārbūves un paplašināšanas projektā paredzēts risināt skolēnu ierašanos skolā, veidojot loģisku un ērtu satiksmes organizāciju. Skolu patlaban apmeklē vairāk nekā 1100 skolēnu, tādēļ nepieciešamas vismaz 300 velosipēdu novietnes ar jumtu, tāpat jāveido droša automašīnu apļveida kustība, lai vecāki lielākos bērnus varētu izlaist pie skolas, bet mazākos pavadīt līdz garderobēm un klasēm, novietojot automašīnu netālu no ieejas durvīm.

Lai nodrošinātu skolas sporta nodarbību un interešu izglītības vajadzībām atbilstošu sporta infrastruktūru, kurā paralēli var trenēties trīs klases, ir plānots nojaukt veco sporta angāru un pie skolas uzbūvēt lielāko sporta zāli Siguldas novadā. Papildus tam projekta skice paredz izveidot arī lielu aktu zāli 750 vietām, ikdienā to sadalot vairākās funkcionālās telpās, kuras var izmantot gan mācību procesam, gan bērnu un jauniešu brīvā laika aktivitātēm.

Lai varētu šo projektu īstenot, pašvaldība joprojām turpina strādāt pie finansējuma piesaistes. Skolas pedagogi, skolēni, vecāki un citi interesenti par sabiedrisko apspriešanu tiks informēti pašvaldības informatīvajos kanālos un aicināti uz projekta prezentāciju, lai kopā varētu izstrādāt labāko un efektīvāko skolas attīstības modeli.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi