×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-22
Kanādas vēstniecība Latvijā piedāvā filmu “Skrien, sieviete, skrien!”

Siguldas novada Kultūras centrs ir aizsācis sadarbību ar Kanādas vēstniecību Latvijā un tāpēc siguldiešiem tiek piedāvāts jau otrs Kanādas filmas seanss šajā pavasarī. 26. aprīlī plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” būs iespējams noskatīties filmu “Skrien, sieviete, skrien!”.

Filma būs arī veltījums Nacionālajai Kanādas kino dienai, kas visā pasaulē tiek atzīmēta 20. aprīlī. Tradicionāli šajā dienā tiek demonstrētas filmas, kas palīdz sabiedrībā raisīt diskusijas par aktuāliem sociāliem un vides jautājumiem – minoritāšu, bezdarba, ekoloģijas problēmām, jaunu cilvēku savas vietas meklējumiem dzīvē un citiem.

Siguldā tiks rādīta režisores Z. L. Hopkinsas filma “Skrien, sieviete, skrien!” (filmas ilgums: 100 minūtes, 2021. gads), kas ietver gan drāmas, gan komēdijas elementus. Filmas galvenā varone ir jauna sieviete Beka, kas spiesta pārvērtēt savu dzīvi. Lai pierādītu tuviniekiem, ka viņa var mainīties, Beka nolemj pievērsties skriešanai. No picām rotātā halātā tērptas būtnes, kas uz pastkasti brauc ar mašīnu un nevis iet kājām, viņa pamazām pārtop par mērķtiecīgu jaunu sievieti. Bekai palīdz mītisks personāžs – viens no senčiem, savulaik leģendārs kanādiešu garo distanču skrējējs – Toms Longbouts. Bekas ceļš uz maratona distances pievarēšanu ir sevis pārvarēšanas un pieaugšanas stāsts – reizē emocionāls un iedvesmojošs.

Skatītājiem filma piedāvā iespēju aizdomāties par savām vājībām un rast spēkus, lai tās pārvarētu, no jauna atklājot dzīves garšu.

Maija mēnesī filmu “Skrien, sieviete, skrien!” tiek plānots demonstrēt atkārtoti, uz diskusiju par tajā pieteiktajiem jautājumiem aicinot jauniešu auditoriju.

Filma tiks demonstrēta angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Kino seansa apmeklējums ir bez maksas.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi