×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-28
Siguldas novada jaunieši iesaistās piedzīvojumu terapijas programmā

12 Siguldas novada jaunieši šā gada janvārī uzsāka dalību pusgadu ilgā piedzīvojumu terapijas programmā “Piedzīvo”. Programma ir pilotprojekts, kura mērķis ir sniegt palīdzību Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta redzeslokā nonākušiem jauniešiem vecumā no 13 līdz 17 gadiem.

Piedzīvojumu terapija ir vadīts, mērķtiecīgs process nestandarta vidē vai veicot neierastu, neikdienišķu piedzīvojumu aktivitāti, kas sevī ietver 4 pamatelementus: izraudzīta vieta, fiziska pieredze, kvalitāte, esot dabā, un nezināmais, kas saistās ar risku vai izaicinājumu. Šāda veida programmas darbā ar jauniešiem, lai uzlabotu viņu psiholoģisko, sociālo un fizisko labklājību, ir pieaugoši populāras visā pasaulē, starp pasaules valstīm izceļoties Jaunzēlandei un Kanādai.

Programmu jauniešiem veido un vada piedzīvojumu terapijas speciālisti no biedrības “Adventure Therapy Latvia”, kuri pārstāv organizācijas “Sense Of Team”, “The Latvian Element” un “Māksla Labsajūtai”. Lai arī piedzīvojumu terapija var būt individuāls darbs ar klientu, pieredze jauniešiem tiek organizēta grupā, lai ietvertu tādus sociālos komponentus kā koncentrēšanās uz veselīgu attiecību, sociālo prasmju un pārliecības attīstīšanu, grupas darbošanās personisko un savstarpējo vienošanos ietvaros, varas sadalīšana un lēmumu pieņemšana, apzinātu grupas procesu izmantošana, piemēram, savstarpēja atgriezeniskā saite un atbalsts. Projekta laikā jaunieši ir devušies jau 4 kopīgos piedzīvojumos dabā ar terapeitisku nolūku.

Programmu kopā sastāda 5 kopīgi piedzīvojumi – iepazīšanās pārgājiens, ekspedīcija ar meža slēpēm, augsto un zemo virvju programma, piedzīvojums, velobrauciens ar elektrovelosipēdiem un līdzsvara attīstības treniņu, kā arī noslēguma laivu brauciens ar nakšņošanu mežā. Piedzīvojumu vadītāji norāda, ka tie nav atpūtas braucieni, jo katru reizi tiek strādāts ar noteiktu attīstības virzienu katram jaunietim. Dalībnieki arī paši piedzīvojumos kopīgi gatavo ēst, sadalot lomas un atbildību. Programmas mērķis ir pilnveidot jauniešu emocionālās inteliģences pamatus, attīstīt sadarbības prasmes, veicināt jauniešus apzināties savus iekšējos un ārējos resursus, mācīties uzņemties atbildību par saviem lēmumiem, kā arī piedzīvot izjust prieku, ko sniedz kopīgi piedzīvojumi dabā.

Projekts tiek realizēts, pateicoties nodibinājuma “R.R. fonds” un ziedotāju atbalstam, kas saskatīja potenciālu ar piedzīvojumu terapijas aktivitātēm sniegt nepieciešamo psihoemocionālo atbalstu pusaudžiem, kuri ne vienmēr ir gatavi apmeklēt terapeita kabinetu.

Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi