×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-04-28
Siguldas novada ģimenes piedalīsies programmā “Mana ģimene, mans spēks”

Biedrība “Māksla labsajūtai” sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu izstrādājusi pasākumu programmu “Mana ģimene, mans spēks”. Tās laikā Siguldas novada ģimenēm, ar kurām jau sadarbojas pašvaldības Sociālais dienests, līdz pat 30. septembrim tiks sniegta iespēja lietderīgi pavadīt brīvo laiku ārpus ierastās vides un apgūt jaunas prasmes dažādās jomās – plānoti pasākumi ģimenēm ar bērniem, pasākumi jauniešiem, kā arī atbalsta grupas nodarbības vecākiem, lai uzlabotu vecāku prasmes un sadarbību ar pusaudžiem. Ģimenes, kuras vēlētos tikt atbalstītas ar dalību kādā no aktivitātēm, līdz 3. maijam var pieteikties Siguldas novada pašvaldības Sociālajā dienestā vai biedrībā “Māksla labsajūtai”, zvanot uz tālruņa numuru 29342475 vai rakstot uz e-pasta adresi makslalabsajutai@gmail.com.

4. maijā ģimenēm būs iespēja piedalīties Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas pārgājienā Siguldā ar gidu, apmeklējot Siguldas Jauno pili, noslēgumā piedalīties viktorīnā un “Baltā galdauta” piknikā. Starptautiskajā ģimenes dienā, 15. maijā, tiks organizēta ekskursija uz Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu un Mežaparka Lielo estrādi.

Vasaras sākumā, 12. jūnijā, ģimenes varēs doties laivu braucienā pa Gauju, apgūstot droša ūdens tūrisma pamatus un izmēģinot savus spēkus airēšanā, gatavot kopīgu maltīti uz ugunskura un iegūt jaunas zināšanas par zvejniecību un koku pludināšanu Gaujā, apmeklējot Tautas zvejniecības aroda muzeju un ekspozīciju “Gaujas plostnieka stāsts”. Rudens sākumā, atzīmējot Tēva dienu 11. septembrī, norisināsies Ģimenes vīru diena – Futbolgofa čempionāts, kā ģimenes svētki ar aktīvu, azartisku laika pavadīšanu, iekļaujot gan futbolgolfa turnīru, gan picu cepšanas darbnīcu. Projekta noslēgumā Meža dienu laikā, 24.–25. septembrī, norisināsies ģimeņu pārgājiens ar orientēšanās elementiem  un nakšņošanu dabā, izaicinot katru pārvarēt savas bailes un piedzīvot iespēju lietderīgi pavadīt laiku ārpus ierastās vides brīvā dabā, ģimenēm draudzīgā un saliedētā vietā – iepazīstot dabas bagātības rudens laikā.

Ģimenēm ar pirmsskolas vecuma bērniem sadarbībā ar Siguldas Valdorfa bērnudārzu 6. maijā norisināsies Māmiņdienas pasākums “Māmiņas mīļākie ziedi” – radošā mākslas terapijas pēcpusdiena mammai ar bērnu, bet 10. septembrī Tēvu dienas pasākums “Radi prieku!” – galda spēļu radīšanas pēcpusdiena tētiem ar bērniem.

Rūpējoties par vecāku atbalstu, 7. maijā norisināsies rotu darbnīca “Mātes dienas košums” un radošā mākslas terapijas pēcpusdiena “Mans spēks” mammām, lai pāri ikdienas rūpēm un raizēm atrastu prieka mirkli sev – kā personībai un sievietei. Savukārt, sniedzot atbalstu vecāku lomai, vecākiem, kuriem vajadzīgs papildināt zināšanas un prasmes, kā arī saņemt atbalstu, būs iespēja no 26. augusta līdz 30. septembrim apmeklēt atbalsta grupu –10 nodarbību ciklu “Ceļvedis audzinot pusaudzi”.

Savukārt jaunieši 4. jūnijā varēs doties krastošanas pārgājienā gar Vējupīti, piedzīvojot neskarto dabas ainavu Siguldas pilsētas robežā, apgūstot orientēšanas prasmes, kā arī gatavojot pusdienas uz ugunskura. Vasaras karstumā, 11. augustā, paredzēta Jūras diena ar LandArt, dodoties pārgājienā gar jūru, iepazīstot savus instinktus un maņas, kas sniegs piedzīvojuma sajūtu un paliekošas atmiņas kopā, kā arī piedzīvojot mākslas terapiju ar dabas materiāliem, mālu un mijiedarbību ar jūru.

Projektu Nr. 2022.LV/ĢDP/137 “Pasākumu kopums “Mana ģimene, mans spēks”” realizē biedrība “Māksla labsajūtai” sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu un finansiālu atbalstu no Sabiedrības integrācijas fonda. Tā mērķis ir izcelt indivīdu un ģimeni kā vērtību, atbalstot vecāku prasmju un sadarbības uzlabošanu, tādējādi stiprinot ģimenes saišu un tradīciju veidošanos, mazinot sociālo atstumtību, veicinot līdzdalību un stiprinot piederības sajūtu, iekļaušanos Siguldas novadā un tā sabiedrības dzīvē, iepazīstot novada dabas un kultūrvēstures mantojumu.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par pasākumu kopumu “Mana ģimene, mans spēks” saturu atbild biedrība “Māksla labsajūtai”. Pasākumu norises laiks var tikt mainīts vai precizēts. Pasākumu laikā var tikt fotografēts. Foto materiāli var tikt izmantoti pasākuma organizatora publicitātes materiālos.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi