×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-05
Valsts augstāko apbalvojumu saņem trīs ar Siguldas novadu saistīti cilvēki

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, Rīgas pilī notika valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta – pasniegšanas svinīgā ceremonija. Latvijas valsts apbalvojumi piešķirti cilvēkiem, kuri ar savu darbu, aktīvo pilsonisko stāju un uzticīgu kalpošanu Latvijai godam pelnījuši augstāko valsts atzinību. Apbalvoto cilvēku vidū ir arī trīs ar Siguldas novadu saistīti cilvēki – Ināra Caunīte, Jānis Mitrēvics, kā arī Māra Pilmane.

Arhitekte un “Arhitektes Ināras Caunītes biroja” vadītāja Ināra Caunīte iecelta par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieci, novērtējot arhitektes nopelnus kultūrā un ilggadējo ieguldījumu arhitektūras mantojuma saglabāšanā. I. Caunīte ir bijusi Siguldas pils kvartāla un Siguldas Jaunās pils restaurācijas projekta arhitekte, kā arī Turaidas muzejrezervāta vairāku ēku, tostarp Turaidas baznīcas, Pārvaldnieka mājas un Klaušinieku mājas, restaurācijas projektu autore, strādājot pie tā, lai arī unikālās vēstures liecības Siguldas novadā tiktu saglabātas nākamajām paaudzēm.

Par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku iecelts arī Jānis Mitrēvics – mākslinieks, “DD studio” vadītājs –, kurš godināts par nopelniem kultūrā, izcilu radošo veikumu Latvijas laikmetīgajā mākslā un Latvijas vārda popularizēšanu pasaulē. “DD studio” pērn Siguldas Jaunajā pilī iekārtoja ekspozīciju par Siguldas un Jaunās pils vēsturi, kas piedāvā apmeklētājiem izzināt ne tikai unikālos mākslas priekšmetus un pils interjeru, bet arī interesantus faktus par pils izveidi, attīstību, tās saimniekiem dažādos laikos.

Savukārt par Atzinības krusta virsnieci iecelta Dr. habil. med. Māra Pilmane, Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes Anatomijas un antropoloģijas institūta direktore, profesore. Novadniece augsto apbalvojumu saņēmusi par nozīmīgo profesionālo, pedagoģisko un zinātnisko darbu un ieguldījumu medicīnā.

Kopumā 4. maijā Valsts prezidents svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza augstākos Latvijas valsts apbalvojumus 73 izcilām personībām. Plašāka informācija par apbalvojumu saņēmējiem apskatāma šeit.

Sveicam apbalvojumu saņēmējus un novērtējam viņu paveikto gan Siguldas novada, gan Latvijas valsts labā!

Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi