×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-06
Aicina kopienas pieteikties atpazīstamības zīmei “Viedais ciems 2022”

Biedrība “Latvijas Lauku forums” aicina Latvijas ciemus un kopienas dalīties to vieduma atslēgās, piesakoties “Viedais ciems 2022” atpazīstamības zīmei. Iniciatīva tiek īstenota ar mērķi izcelt un spēcināt lauku kopienu labās prakses ceļā uz viedumu, daudzinot iedzīvotāju centienus aktīvākas un iesaistošākas kopienas dzīves veidošanā un inovatīvu risinājumu īstenošanā esošajiem izaicinājumiem. Pretendēt uz atpazīstamības zīmi “Viedais ciems 2022” ir aicināta ikviena Latvijas lauku aktīvā kopiena un ciems, aizpildot pieteikumu līdz 13. maijam.

Kopienu pieteikumus izvērtēs ekspertu žūrija, kuru veido ministriju pārstāvji, digitalizācijas, dizaina domāšanas, vides ilgtspējas, līdzdalības, mārketinga un citu jomu eksperti, kā arī praktiķi no kopienām un vietējām rīcības grupām. Vadlīnijas atzinības zīmes “Viedais Ciems 2022” piešķiršanai apskatāmas šeit.

Atpazīstamības zīmes “Viedais ciems 2022” ieguvēju godināšana notiks Latvijas viedo ciemu un lauku kopienu forumā š.g. 29. un 30. jūnijā. Atpazīstamības zīmes ieguvēji kļūs ne tikai par daļu no Latvijas viedo ciemu tīkla, iegūstot plašākas atpazīstamības un sadarbības iespējas, bet arī saņems žūrijas ieteikumus un pieredzējušu praktiķu padomus un atbalstu tālākajai attīstībai.

Iniciatīva piešķirt atpazīstamības zīmi “Viedais ciems” Latvijā pirmo reizi tika izsludināta 2021. gadā starptautiskā LEADER projekta “Smart villages LEADER Network” laikā. 2021. gada jūnijā Eiropas Komisija publicēja Eiropas ilgtermiņa vīziju lauku teritorijām 2040. gadam, kuras nozīmīga daļa ir arī kustība “Viedie ciemi”.

Latvijas Lauku forums ir nacionāla mēroga organizācija, kas apvieno 87 organizācijas visos reģionos. Tā misija ir veicināt Latvijas lauku līdzsvarotu attīstību, lai Latvijas lauki kļūtu par vietu, kur dzīvo apmierināti cilvēki, kuri savā dzīves vietā spēj realizēt ekonomiskās un sociālās vajadzības.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi