×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-09
Siguldas novada skolēni pierāda savu sagatavotību dažādās sporta sacensībās

Aizvadītais mēnesis Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņiem bija īpaši piepildīts ar dažāda veida sporta sacensībām, kurās novadnieki uzrādīja ļoti labus rezultātus. Jaunieši sacentās basketbolā, volejbolā, dambretē, vieglatlētikā, orientēšanās sportā, kā arī Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvaldes organizētajā virtuālajā izaicinājumā.

Aprīļa iesākumā Siguldas 1. pamatskolas skolēni piedalījās basketbola priekšsacīkstēs Siguldā, pēc kurām startēja arī Latvijas skolēnu 75. spartakiādes finālsacensībās basketbolā, kas norisinājās Saldū. Rezultātā Siguldas 1. pamatskolas puiši ierindojās 2. vietā, finālā piekāpjoties Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas skolēniem, kuru komandā bija tikai ukraiņu basketbolisti, kas šobrīd mācās šajā skolā. Siguldas 1. pamatskolu pārstāvēja Raitis Goferts un Emīls Eisaks no 7.b klases, Aksels Lebedoks no 8.b klases, Silvestrs Kalniņš (8.c klase), kā arī Rodrigo Auziņš, Valts Šūmanis, Roberts Nekrašs un Matīss Ralfs Vīgants (9.b klase), skolotājs – Ivo Alksnis.

Latvijas skolēnu 75. spartakiādē volejbolā, kas norisinājās Koknesē, piedalījās 5 komandas no Siguldas novada – 4 komandas pārstāvēja Siguldas Valsts ģimnāziju, bet 1 – Krimuldas vidusskolu. Siguldas Valsts ģimnāzijas meiteņu komanda izcīnīja 3. vietu nelincencēto meiteņu grupā, zēnu komandas ieguva 5. un 6. vietu licencēto zēnu grupā, kā arī 9. vietu nelicencēto zēnu grupā. Savukārt Krimuldas vidusskolas meiteņu komanda ieguva 8. vietu nelicencēto meiteņu grupā. Sporta skolotāji – Antra Šverna (Krimuldas vidusskola) un Normunds Šulte (Siguldas Valsts ģimnāzija).

22. aprīlī norisinājās Olimpiskā diena, kurā ar dažādām aktivitātēm piedalījās visas Siguldas novada 10 skolas un 15 pirmsskolas izglītības iestādes. Šajā dienā Sporta pārvalde arī organizēja konkursu – basketbola 100 metienu izaicinājumu “Iemet simtiņu”. Izaicinājumā piedalījās 8 skolas. 1.–4. klašu grupā ar 54 iemestiem punktiem 1. vietā ir Laurenču sākumskolas 3.c klase, 5.–6. klašu grupā ar 55 iemestiem punktiem 1. vietā ir Allažu pamatskolas 6. klase, 7.–12. klašu grupā ar 45 iemestiem punktiem 1. vietā ir Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.c klase.

26. aprīlī Siguldas skolu komandu un individuālajā čempionātā 64 lauciņu dambretē, kas norisinājās Siguldas pilsētas vidusskolā, piedalījās 33 skolēni. Sacensību rezultāti pieejami šeit.

Latvijas Skolu orientēšanās kausā Mežaparkā skolēni no skolām visā Latvijā startēja kvalifikācijas skrējienā. Tajā piedalījās arī Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda, kas spraigā 76 komandu cīņā ierindojās 14. vietā. Sacensībās individuāli piedalījās arī vairāki Laurenču sākumskolas skolēni.

Savukārt Latvijas skolēnu 75. spartakiādes vieglatlētikas pavasara krosa sacensībās, kas norisinājās Saldū, piedalījās Laurenču sākumskolas komanda, izcīnot 2. vietu sākumskolu grupā Latvijā. Laurenču sākumskolu pārstāvēja Līna Zilvere, Miķelis Markvarts, Nikola Grīnberga, Maija Ciagune, Miķelis Starpiņš, Elīza Markvarte, Estere Šēnberga, Noels Doršs, Beāte Kronberga, Rēzija Krauze. Vairāki skolēni sacentās arī individuāli – Maija Ciagune ieguva 2. vieta 500 metru skrējienā, Elīzai Markvartei 3. vieta 800 metru skrējienā, Beātei Kronbergai 4. vieta 800 metru skrējienā, bet Miķelim Markvartam 4. vieta 500 metru skrējienā. Sporta skolotāji – Dainis Tašiņš un Mareks Veics.

Tāpat novada skolas divu nedēļu garumā piedalījās Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvaldes un Siguldas Sporta centra virtuālajā izaicinājumā, par ko rezultāti vēl tiek apkopoti.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi