×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-11
Iespēja ziedot patvēruma meklētājiem no Ukrainas nepieciešamās lietas

Siguldas novadā patlaban ir apmetušies vairāk nekā 450 Ukrainas civiliedzīvotāji, bēgot no karadarbības Ukrainas teritorijā. Siguldas novada pašvaldība ir apkopojusi jaunāko informāciju par nepieciešamībām, kuras uzlabotu Ukrainas patvēruma meklētāju dzīvi Siguldas novadā. Vairākas biedrības un iedzīvotāju iniciatīvas izziņojušas tās lietas un mantas, kuras nepieciešams ziedot, ja ir tāda iespēja.

Mālpils iedzīvotāju iniciatīvas grupa “Mālpils iedvesmo” informē, ka Ukrainas patvēruma meklētājiem nepieciešamas tādas lietas kā gludeklis, matu fēni, galda lampas, mazs rakstāmgalds, sienas plaukti, katli, elektriskā gaļas maļamā mašīna, skapis, ledusskapis, paklājiņš, pie loga piestiprināms siets pret kukaiņiem, pagarinātājs, trauki ēdiena glabāšanai, panna, 5. izmēra autiņbiksītes. Tāpat ukraiņu ģimenes priecātos saņemt dažādas spēles vai aktivitātes bērniem, ar kurām var nodarboties pagalmā, – velosipēdus, skrejriteņus, lecamauklas, bumbas, badmintona ekipējumu vai citas nodarbes. Par iespējām nodot kādas no šīm precēm aicinām sazināties ar “Mālpils iedvesmo” pārstāvi Kristīni Jonīti-Jurkēviču, zvanot uz tālruņa numuru 26677466.

Biedrība “Cerību spārni” aicina ziedot dažādas higiēnas preces – šampūnus, ziepes, dušas želejas, švammes, zobu birstes, zobu pastas, sieviešu higiēniskās paketes, 4., 5. un 6. izmēra bērnu autiņbiksītes, veļas mazgājamos līdzekļus, trauku mazgājamos līdzekļus, kā arī krēmus, ko nodot iebraukušajām ukraiņu ģimenēm, kuras vēl nesaņem materiālo palīdzību. Ziedojumus iespējams nogādāt darbdienās Rīgas ielā 1, Siguldā, no plkst. 8.00 līdz 17.00, Raiņa ielā 1 vai Institūta ielā 5A, labdarības veikalos “Visi Var” no plkst. 9.00 līdz 18.00. Savukārt sestdienās no plkst. 9.00 līdz 15.00 vai brīvdienās grupu mājā “Kārkli” Siguldas pagastā.

Biedrība “Lidojošie eņģeļi” norāda, ka patlaban ukraiņiem nepieciešamās lietas ir nokomplektētas, taču aicinām sekot līdzi biedrības lapai sociālo tīklu vietnē Facebook, kur var tikt publicēta aktuālā informācija par nepieciešamajiem ziedojumiem. Tālrunis papildu informācijai 25324292 (Inga Šteinerte).

Pateicamies visiem atsaucīgajiem novada iedzīvotājiem, kuri palīdz ukraiņu ģimenēm iejusties Siguldas novadā!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi