×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-19
Siguldas radošajā rezidencē dzejnieki Krišjānis Zeļģis un Raiens van Vinkls

2021. gada nogalē aizsākto Siguldas novada radošās rezidences programmu maijā turpina divi dzejnieki – Krišjānis Zeļģis un Raiens van Vinkls (Ryan van Winkle). Rezidence notiek sadarbībā ar platformu “Latvian Literature”.

Abi dzejnieki Siguldas radošajā rezidencē tiekas, lai strādātu pie kopīga projekta – Krišjāņa Zeļģa dzejas krājuma “Skaistuma klātbūtne” tulkojuma angļu valodā. 19. maijā dzejnieki apmeklēja Laurenču sākumskolu, kur kopā ar 6. klases skolēniem dzejas darbnīcā radīja dzeju.

Krišjānis Zeļģis ir dzejnieks, kurš izdevis piecus dzejas krājumi. Krājums “Zvēri” tulkots angļu, vācu un katalāņu valodās. Iznākusi izlase arī krievu valodā. Veidojis uzstāšanās ar skaņu māksliniekiem un mūziķiem.

Raiens van Vinkls (Ryan van Winkle) ir dzejnieks, mākslinieks un kritiķis, kurš dzīvo Edinburgā. Dzejnieka otrais krājums “The Good Dark” saņēmis “Saltire Society” dzejas balvu. Kopš 2016. gada tulkojis vairākus latviešu dzejniekus, tostarp Valtu Ernštreitu, Henriku Eliasu Zēgneru, Krišjāni Zeļģi un citus Ir viens no tulkotājiem apbalvotajam lībiešu dzejas krājumam “Trillium”.

Siguldas novada radošā rezidence ir viena no Siguldas novada pašvaldības iniciatīvām ceļā uz lielāku mērķi – literatūra un lasītveicināšana kā prioritāte. 2019. gada decembrī rezidences programma tika atklāta ar tekstgrupas “Orbīta” viesošanos Siguldā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi