×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-25
Raganā siltumapgādē plāno izmantot atjaunojamos energoresursus

Siguldas novada pašvaldības SIA “Entalpija-2”, kas organizē komunālos pakalpojumus, tai skaitā siltumapgādi, Krimuldas pagastā, iesniegusi projekta pieteikumu Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CEFLA), lai saņemtu atbalstu energoefektivitātes uzlabošanai un pārējai uz atjaunojamo energoresursu izmantošanu centralizētajā siltumapgādē.

Šobrīd SIA “Entalpija-2” centralizētās siltumapgādes pakalpojuma nodrošināšanai izmanto gāzes apkures katlus, kas tieši pēdējā gada laikā licis paaugstināt apkures tarifus un nākotnes gāzes iepirkumu cena un piegādes ir neskaidras. Dabasgāze kā fosilais kurināmais nav ilgtspējīgs, līdz ar to ģeopolitiskās situācijas dēļ pašvaldība organizē nepieciešamos darbus, lai pārietu uz atjaunojamo energoresursu izmantošanu.

Lai veiktu SIA “Entalpija-2” sekmīgu pāreju no dabasgāzes kurināmā uz vietējo atjaunojamo biomasas kurināmo un nodrošinātu, ka Krimuldas pagasta Raganā siltums tiktu pilnībā nodrošināts ar atjaunojamo energoresursu, 2022. gada 16. maijā Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā tika iesniegts projekta iesniegums Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 4.3.1. specifiskā atbalsta mērķa “Veicināt energoefektivitāti un vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanu centralizētajā siltumapgādē” Kohēzijas fonda līdzfinansējuma saņemšanai. Patlaban Centrālā finanšu un līgumu aģentūra izvērtē iesniegtos projektus.  

Projekta īstenošanas rezultātā Raganas centralizētās siltumapgādes sistēma pāries no dabasgāzes kurināmā uz 100% atjaunojamo biomasas kurināmo, tādējādi tiks samazināta siltumnīcefekta gāzu emisija, kā arī ilgtermiņā nodrošināts apkures pakalpojums ar mazākām izmaksām.

Plānotās investīcijas ir 1 318 038,88 eiro, tai skaitā 210 100 eiro no Kohēzijas fonda finansējuma. Plānotais projekta īstenošanas laika posms ir līdz 2023. gada apkures sezonai rudenī.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi