×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-28
Medaļu “Esmu dzimis Siguldas novadā” saņēmuši 2021. gada otrajā pusgadā dzimušie mazuļi

Siguldas svētku laikā, 28. maijā, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics sveica 2021. gada otrajā pusgadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes, pasniedzot goda medaļas “Esmu dzimis Siguldas novadā 2021”. Šī bija pirmā reize, kad medaļas saņēma arī jaunapvienoto Siguldas novada apdzīvoto vietu ģimenes, tostarp no Inčukalna, Mālpils, Krimuldas un Lēdurgas pagasta. Otrajā pusgadā tika godināta 191 ģimene, kurās piedzimušas 93 meitenes un 98 zēni. Divās ģimenēs piedzimuši dvīņu pāri.

Populārākie vārdi Siguldas novadā otrajā pusgadā dzimušajiem bērniņiem ir Olivers, Kārlis, Amēlija, Nora, Gabriela un Estere. Savukārt interesantākie vārdi: Amirans, Aidens, Darels, Hārvijs, Karamello, Freja, Leija, Mia, Naomi, Esme. Saskaņā ar Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā pieejamiem datiem otrajā pusgadā pirmais bērniņš ienācis 62 ģimenēs, bet divās ģimenēs bērniņi ienākuši kā piektie un sestie brālīši vai māsiņas.

“Šis ir jau desmitais gads, kad pasniedzam šīs īpašās goda medaļas un esmu gandarīts, ka mūsu pulks aug. Medaļa “Esmu dzimis Siguldas novadā” ir kā bērniņa piederības zīme, ka viņš dzimis un viņa saknes ir Siguldas novadā,” pasniedzot goda medaļas, sacīja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Lai saglabātu piemiņu no godināšanas pasākuma, ģimenēm bija iespēja piedalīties momentfoto uzņemšanā sadarbībā ar Instabox, savukārt kārumus ģimenei nodrošināja Siguldas novada zīmola “Radīts S!guldā” uzņēmējs “Mājas virtuļi”.

Tās ģimenes, kuras Siguldas svētku laikā nevarēja saņemt medaļu “Esmu dzimis Siguldas novadā”, aicinātas līdz 20. jūnijam aizpildīt pieteikumu pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv un saņemt medaļu pašvaldības Pakalpojumu centrā līdz 30. jūnijam. Medaļas var saņemt tās ģimenes, kurās jaundzimušajam pirmā un vienīgā deklarētā dzīvesvieta līdz jaundzimušo godināšanas pasākumam, kā arī vismaz viena vecāka deklarētā adrese gadu pirms pasākuma ir Siguldas novadā. Plašāka informācija par medaļu saņemšanu pieejama Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā, zvanot uz tālruņa numuru 67385829.

Nākamais pasākums, kurā tiks godināti 2022. gada pirmajā pusgadā dzimušie, plānots 13. augustā. Pieteikšanās pasākumam, kā arī medaļas saņemšanai sāksies 1. jūlijā pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv.

2021. gadā Siguldas novadā kopumā piedzimuši un deklarēti ir 378 jaundzimušie. 2020. gadā pirms administratīvi teritoriālās reformas un vairāku novadu apvienošanas Siguldas novadā piedzima un tika deklarēti 242 jaundzimušie, bet 2019. gadā – 249 jaundzimušie. Pasākums, kurā katrs Siguldas novadā deklarētais jaundzimušais novadnieks no pašvaldības domes priekšsēdētāja saņem īpaši veidotu goda medaļu ar iegravētu novada ģerboni, mazuļa dzimšanas gadu un Siguldas Jaunās pils kontūru, norisinās kopš 2012. gada.

Lai saņemtu fotogrāfijas savam ģimenes albumam, aicinām sūtīt publiski pieejamās fotogrāfijas ekrānšāviņu uz e-pasta adresi prese@sigulda.lv, un pēc pieprasījuma tiks atlasītas līdzīgas bildes, kuras visas nebija iespējams publicēt.

Youtube

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi