×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-05-31
“JUMIS” saņem siltumnīcefektu izraisošo gāzu verifikācijas apliecinājumu

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” ieguvis verifikācijas apliecinājumu atbilstoši ISO 14064-1:2018 standarta prasībām, kas apliecina, ka uzņēmums uzrauga un monitorē radīto, kā arī novērsto siltumnīcefekta gāzu apjomu organizācijas procesu uzraudzībai un emisiju samazināšanai.

Verifikācijas mērķis ir gūt neitrālas institūcijas apliecinājumu, ka uzņēmumā Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” ir korekti izstrādāta un ieviesta procedūra, kā arī tās atsekošanas sistēma siltumnīcefekta gāzu emisiju uzraudzībai un samazināšanai vai pat likvidēšanai atbilstoši ISO 14064-1:2018 standartam.

Lai Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” 2021. gadā spētu izvērtēt uzņēmuma radītās un novērstās oglekļa dioksīda (CO2) emisijas, tika uzskaitīti visi lielumi, kas ietekmē siltumnīcefektu gāzu emisijas apjomu. Uzņēmuma darbības rezultātā radītās CO2 emisijas iekļauj patērētos energoresursus un uzņēmuma radīto, poligonā apglabāto atkritumu apjomu, taču novērstās CO2 emisijas – atkritumu materiāliem, kas netika apglabāti poligonā, bet tiem tika nodrošināta pārstrāde. To sastāvā ir tādi materiāli kā elektroniskās iekārtas, vieglais iepakojums (papīra un kartona, plastmasas un metāla iepakojums), tekstils, stikls, riepas un citi. Uzņēmumā ik mēnesi tiek aprēķinātas arī radīto CO2 emisiju attiecība pret novērsto, lai izvirzītu attīstības mērķus, nesamazinot šo attiecību.

Uzņēmuma kopējais radītais siltumnīcefektu izraisošais gāzu apjoms 2021. gadā bija 247,48 tonnas CO2, taču novērstais apjoms – 1132,89 tonnas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi