×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-01
No 1. jūlija mainīsies “JUMIS” un “ZAAO” atkritumu apsaimniekošanas tarifi

Saistībā ar izmaksu pieaugumu, kas ietekmē atkritumu apsaimniekošanas nodrošināšanu un pakalpojumu cenu, Siguldas novada pašvaldība ir apstiprinājusi atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” un SIA “ZAAO” iesniegto izcenojumu par atkritumu apsaimniekošanu. Izmaiņas stāsies spēkā no 1. jūlija.

Siguldas pilsētā, Allažu, Mores un Siguldas pagastā:

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” informē, ka no 1. jūlija maksa par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs 28,22 eiro kubikmetrā bez PVN, PVN 21% – 5,93 eiro, kopā – 34,15 eiro kubikmetrā.

Maksa par bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu – 22,44 eiro kubikmetrā bez PVN, PVN 21% – 4,71 eiro, kopā – 27,15 eiro kubikmetrā. Līdzšinējā maksa bija 37,89 eiro kubikmetrā, līdz ar to, piemēram, izmaksas par privātmājās visbiežāk izmantotā 0,24 kubikmetru konteinera izvešanas reizi būs 6,52 eiro (ar PVN 21%) līdzšinējo 9,09 eiro vietā.

Siguldas pilsētas atkritumu preskonteineru novietnē (maksa pēc svara tonnās):

Maksa par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu – 217,08 eiro tonnā bez PVN, PVN 21% – 45,59 eiro, kopā 262,67 eiro tonnā jeb 0,26 eiro kilogramā, maksa par bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu – 74,80 eiro tonnā bez PVN, PVN 21% – 15,71 eiro, kopā – 90,51 eiro tonnā jeb 0,09 eiro kilogramā.

Mālpils pagastā:

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” informē, ka no 1. jūlija maksa par nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs 28,16 eiro kubikmetrā bez PVN, PVN 21% – 5,91 eiro, kopā – 34,07 eiro kubikmetrā. Maksa par lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanu – 65,59 eiro kubikmetrā bez PVN, PVN 21% – 13,77 eiro, kopā – 79,36 eiro kubikmetrā, bet par bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu – 22,59 eiro kubikmetrā bez PVN, PVN 21% – 4,74 eiro, kopā – 27,33 eiro kubikmetrā.

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” izmaksās iekļauts tarifs par atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā, ietverot dabas resursu nodokli, un apsaimniekotāja izmaksas.

Plašāka informācija par Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sniegtajiem pakalpojumiem pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Krimuldas un Lēdurgas pagastā:

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “ZAAO” informē, ka no 1. jūlija kopējā maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, iekļaujot sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu (10,76 eiro kubikmetrā bez PVN) un tarifu par sadzīves atkritumu apglabāšanu cieto sadzīves atkritumu poligonā “Daibe” (10,61 eiro kubikmetrā bez PVN), ir 21,37 eiro kubikmetrā bez PVN, kopējās izmaksas ar PVN – 25,86 eiro kubikmetrā.

Plašāka informācija par SIA “ZAAO” sniegtajiem pakalpojumiem pieejama, zvanot uz tālruņa numuriem 64281250, 26515556 vai rakstot uz e-pasta adresi zaao@zaao.lv.

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi atgādina: lai samazinātu individuālos rēķinus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, iedzīvotāji aicināti izmantot uzņēmumu nodrošināto dalītās atkritumu vākšanas infrastruktūru, bet privātīpašumos, kur tas iespējams un netraucē apkārtējiem, veidot bioloģisko atkritumu kompostkaudzes. Šobrīd noris darbs pie kompostēšanas laukuma izveides un labiekārtošanas Siguldas pagasta “Kreiļos”, kurā iedzīvotāji varēs nodot zaļos un dārza atkritumus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi