×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-13
Tekstila šķirošanas konteineros iespējams ziedot apģērbu Ukrainas civiliedzīvotājiem

Lai atvieglotu apģērba, apavu un citu tekstila izstrādājumu ziedojumu vākšanu Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī veicinātu tekstila šķirošanu Latvijā, uzsākta kampaņa “Atver sirdi, atver skapi!”, kuras laikā Siguldas pilsētā izvietotajos tekstila šķirošanas konteineros ievietotais apģērbs, apavi un mājas tekstils pēc nepieciešamības tiks nodots Ukrainas kara bēgļu atbalstam. Kampaņu organizē vides apsaimniekošanas uzņēmums “Eco Baltia vide”, “Latvijas Zaļais punkts”, “Rimi Latvia” un labdarības biedrība “Tavi draugi”.

Kampaņas rīkotāji aicina Latvijas iedzīvotājus pašiem nevajadzīgo, bet vēl izmantojamo apģērbu, apavus un mājas tekstilu ievietot kādā no Siguldā pieejamajiem tekstila šķirošanas konteineriem, kas atrodas pie tirdzniecības centra “Šokolāde” Strēlnieku ielā 2, pie veikala “TOP” Rīgas ielā 2, tirdzniecības centra “Raibais suns” stāvlaukumā Vidzemes šosejā 16, kā arī šķirošanas laukumā “Zemdegas”.

Siguldā uzstādītie tekstila šķirošanas konteineri pieejami publiskai lietošanai ikvienam iedzīvotājam, un tajā var ievietot visa veida apģērbus, apavus un mājas tekstilu. Lai tie būtu derīgi atkārtotā apritē – pārstrādē vai otrreizējai lietošanai –, būtiski, ka sašķirotie tekstilizstrādājumi nav bijuši saskarsmē ar ķīmiskām vielām, tostarp motoreļļām un sadzīves ķīmiju, kā arī nav sadriskāti. Tiem jābūt sausiem un bez pelējuma. Kopā ar tekstilu nav šķirojami cita materiāla izstrādājumi, piemēram, gumijas zābaki, plastmasas slēpju zābaki, kā arī mīkstās rotaļlietas. Svarīgi atcerēties, ka nodotajam tekstilam ir jābūt ievietotam stingri aizietā maisā. Plašāka informācija par pareizu tekstila šķirošanu pieejama šeit.

Kampaņa “Atver sirdi, atver skapi!” turpināsies līdz šā gada beigām, taču uzņēmumi sadarbību turpinās arī pēc tam, nodrošinot ziedojumu novirzīšanu labdarībai tik ilgi, cik būs pieprasījums Ukrainas kara bēgļu atbalstam. Kampaņas laikā labdarības biedrība “Tavi draugi” sniegs informāciju SIA “Eco Baltia vide” par kara bēgļiem nepieciešamajiem tekstilizstrādājumiem, ko “Eco Baltia vide” pēc pieprasījuma nošķiros no kopējā iedzīvotāju nodotā tekstila apjoma un nogādās labdarības biedrībai.

Plašāka informācija par kampaņu pieejama šeit. Jautājumu gadījumā par šķirošanas punktiem Siguldas novadā aicinām sazināties ar Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klientu centru, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi