×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-16
Jūlijā Mālpilī svinēs zemeņu svētkus

2. jūlijā jau otro gadu tiks svinēti Mālpils zemeņu svētki, kuru laikā norisināsies zemeņu degustācijas, plašs amatnieku un mājražotāju tirgus, Mālpils pagasta uzņēmēju aktivitātes. Plānotas arī dažādas radošās darbnīcas, ekskursijas uz zemeņu laukiem un koncerti visas dienas garumā, bet vakara noslēgumā – balle kopā ar apvienību “Jauno Jāņu orķestris” un leģendāro rokgrupu “Līvi”.

Mālpils zemeņu svētki ir kļuvuši par Mālpils pagasta neatņemamu sastāvdaļu, kurā cildina un lepojas ar Mālpils pagasta lielākajiem zemeņu audzētājiem, kā arī tiek nogaršotas dažādu šķirņu zemenes, kas pasniegtas dažādos veidos. Svinīga svētku atklāšana risināsies plkst. 14.00 Mālpils Kultūras centra pagalmā, taču jau pirms tam Mālpils pagasta un Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt svētku norises un baudīt piedzīvojumu pilnu dienu Mālpils pagastā.

Svētku programma:

  • plkst. 11.00 Mālpils centrā, bērnu laukumā, norisināsies ciguna nodarbība vecākiem ar bērniem “Dzīvības spēka modināšana”;
  • no plkst. 12.00 Nākotnes ielā rosīsies amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kurā varēs iegādāties preces, kuru dizainā vai sastāvā izmantotas zemenes. Varēs arī iegādāties dažādas skaistumlietas, mājražotāju gardumus un īpašas zemeņu piparkūkas;
  • no plkst. 12.00 līdz 18.00 pie Mālpils muižas būs iespēja pacelties gaisa balonā un redzēt svētkus no augšas;
  • no plkst. 14.00 līdz 18.00 aiz Mālpils Kultūras centra gan lieliem, gan maziem būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās un izklaidējošās aktivitātēs;
  • plkst. 15.00 Mālpils Kultūras centra pagalmā varēs apmeklēt svētku izglītojošo programmu, kuras laikā interesenti varēs iepazīties ar veiksmīgu zemeņu audzēšanas noslēpumiem un pieredzes stāstu “Katrai ģimenei savu zemeņu dobi!”.

Svētku dienā Mālpils apkārtnē norisināsies arī daudz citu pasākumu: plkst. 11.00 Sporta ielā 1 varēs vērot pludmales volejbola sacensības, savukārt Mālpils stadionā  – futbola sacensības.

Papildus tam ikviens no plkst. 11.00 līdz 15.00 varēs apmeklēt Skulmju dzimtas mājas ekspozīciju. Biļešu cenas: bērniem līdz 5 gadiem (ieskaitot) – bez maksas, pieaugušajiem, tostarp skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, – 2 eiro, ģimenes biļete (3 līdz 5 cilvēki, tajā skaitā vismaz viens bērns līdz 17 gadiem (ieskaitot)) – 5 eiro, grupas biļete (10–13 cilvēki) – 15 eiro, grupas biļete (14–20 cilvēki) – 25 eiro. Vienas grupas maksimālais lielums: 20 cilvēki. Biļetes nopērkamas Skulmju dzimtas mājas ekspozīcijā, norēķinoties tikai ar skaidru naudu.

Savukārt Mālpils pagasta Sidgundā no plkst. 12.00 līdz 18.00 būs atvērta aromterapijas darbnīca, no plkst. 16.00 līdz 18.00 Smilšu ielā 16 notiks “Baložu mājas” atklāšana. Mazākos apmeklētājus priecēs Liepājas ceļojošā Leļļu teātra izrāde bērniem “Šnāpuļa piedzīvojumi”, kas sāksies plkst. 16.30 “Veikparks Mālpilī”.

Mālpils Kultūras centra pagalmā plkst. 17.00 koncertā “Zemeņu virpulī” uzstāsies Mālpils Kultūras centra un viņu draugu amatiermākslas kolektīvi, no plkst. 17.00 līdz 20.00 darbosies fotostudija “Mālpils zemeNes” ogu laukos. Savukārt plkst. 20.00 Mālpils Kultūras centra pagalmā uzstāsies atraktīvais ansamblis “Ziņģes brāļi”, bet svētku noslēgumā, no plkst. 21.00 līdz pat 2.00, zemeņu svētku apmeklētājus priecēs grupa “Jauno Jāņu orķestris” un leģendārā rokgrupa “Līvi”.

Mālpils zemeņu svētkus rīko Mālpils Kultūras centrs sadarbībā ar iedzīvotāju iniciatīvu grupu “Mālpils iedvesmo”.

Ieeja zemeņu svētku dienas pasākumos – bez maksas.

.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi