×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-27
Vasaras laikā novada uzņēmumi un biedrības nodrošina darbavietas skolēniem

Arī šogad Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar novada uzņēmējiem un biedrībām īsteno skolēnu nodarbinātības programmu. Šogad pašvaldības programmā darbavietas vasaras brīvlaikā tiek nodrošinātas 249 skolēniem vecumā no 13 līdz 14 gadiem, savukārt skolēniem no 15 līdz 19 gadiem nodarbinātības programma tiek organizēta sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru.

Šogad pašvaldības programmai tika pieteiktas 367 darbavietas skolēniem vecumā no 13 līdz 14 gadiem, piedāvājot darbavietas pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās, kā arī komersantu, biedrību vai nodibinājumu nodrošinātajās darbavietās, kuri noslēguši ar pašvaldību vienošanos par nodarbinātības organizēšanu. Šajā gadā tika saņemts 271 skolēnu pieteikums. Saskaņā ar kārtību, kādā organizējama skolēnu nodarbinātības programma, norīkojumus darbam saņēma 249 skolēni.

Paredzēts, ka skolēni strādās divas nedēļas četras stundas dienā, saņemot atlīdzību no valstī noteiktās minimālās darba algas par faktiski nostrādāto laiku, kā arī atvaļinājuma kompensāciju, – saskaņā ar 2022. gadā noteiktajām stundu likmēm jūnijam, jūlijam un augustam atalgojums būs no 133,58 līdz 146,30 eiro mēnesī. Jūnijā strādās 101 skolēns, jūlijā – 88, augustā – 60 skolēni.

Darbu nodrošina komersanti un nevalstiskās organizācijas – SIA “Visi var”, SIA “Barakuda M”, SIA “FortunaE”, AS “Siguldas Būvmeistars”, IK Valda Skudra, SIA “Landscape Construction”, SIA “Poligon 1”, biedrība “Siguldas Alternatīvā izglītība”, biedrība “Peahen”, biedrība “Mores muzejs”, Turaidas muzejrezervāts –, kā arī pašvaldības iestādes un struktūrvienības – pirmsskolas izglītības iestādes “Tornīši”, “Pasaciņa”, “Pīlādzītis”, “Ieviņa”, “Minka”, “Saulīte” un “Ābelīte”, Mores pamatskola, Inčukalna pamatskola, Krimuldas vidusskola, Siguldas pilsētas vidusskola, Siguldas 1. pamatskola un Laurenču sākumskola, Sociālās aprūpes centrs ar filiālēm “Gauja”, “Mālpils”, “Gaismiņas”, Jaunrades centrs, “Siguldas Attīstības aģentūra”, Siguldas novada Kultūras centrs un novada bibliotēkas.

Skolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem darbavietas vasaras brīvlaikā tiek organizētas sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru. Skolēns var strādāt vienu mēnesi 7–8 stundas dienā. Atalgojums ir valstī noteiktās minimālās darba samaksas apmērā par pilnu nostrādāto darba laiku mēnesī. Pašvaldība komersantiem, biedrībām vai nodibinājumiem, kuri ar pašvaldību noslēguši līgumu, apmaksās 50% no Nodarbinātības valsts aģentūras nodarbinātības programmā iesaistīto Siguldas novada skolēnu darba algas. Līgumi noslēgti ar SIA “Sirdsapziņas skola”, SIA “Visi var”, biedrību “Cerību spārni”, SIA “Viesnīca “Santa””, SIA “Siguldas saldējums”, SIA “Livonija AV”, SIA “BBS Dizain”, SIA “Barakuda M”, SIA “Roze MJ”, Turaidas muzejrezervātu, ZS “Virši”, SIA “Lamenta”, SIA “Atika A”, SIA “R.D.A.”, SIA “Vita mārkets”, SIA “Rimi Latvia”, SIA “Madara 89”, SIA “J.D.&Co” un SIA “Censuva”.

2022. gadā pašvaldības budžetā skolēnu nodarbinātības programmai plānoti 105 912 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi