×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-29
Pabeigti darbi “atelpas brīža” pakalpojuma nodrošināšanai Mālpilī

Noslēgušies izveides un labiekārtošanas darbi objektā “Grupu dzīvokļi un telpas “atelpas brīža” pakalpojumiem” Pils ielā 12 un objektā “Dienas aprūpes centrs” Mālpilī, Pils ielā 7. Telpas ir aprīkotas ar mēbelēm, inventāru un sadzīves tehniku. Plānots, ka pakalpojums būs pieejams jūlija pirmajā pusē.

Objektā “Grupu dzīvokļi un telpas “atelpas brīža” pakalpojumiem” ir izveidoti astoņi dzīvokļi, tajā skaitā viens dzīvoklis, kas piemērots personai ar kustību traucējumiem. Visiem dzīvokļiem ir viena koplietošanas virtuve, sanitārais mezgls – tualete un duša – ir kopējs diviem dzīvokļiem. Katrā istabiņā ir gulta, skapis un rakstāmgalds. Personas, kam pienāksies dzīvokļi, varēs tos papildināt ar savām mēbelēm. Jāņem vērā, ka dzīvokļi ir gan lielāki, gan mazāki un tiks piemēroti katras personas individuālajām vajadzībām un pašaprūpes iemaņām.

“Atelpas brīža” infrastruktūrai ir izveidotas divas dzīvokļa tipa istabiņas, kas īslaicīgi būs pieejamas personām ar garīga rakstura traucējumiem (I un II invaliditātes grupa), kad personām, kas viņus aprūpē, tas būs nepieciešams. Šādos gadījumos īslaicīgi aprūpējamos varēs izvietot šajās istabiņās un viņu aprūpi uzņemsies atbilstošs personāls. Vides pieejamības nodrošināšanai ir izbūvēts panduss. Savukārt dienas aprūpes centrā ir nodalītas atsevišķas telpas, kurās ir pieejama nodarbību telpa, virtuve, sanitārais mezgls un atpūtas telpa. Būs pieejami datori ar interneta pieslēgumu. Vides pieejamības nodrošināšanai ir izbūvēts pacēlājs ēkas ārpusē.

Atgādinām, ka saņemt šos pakalpojumus varēs tikai personas ar garīga rakstura traucējumiem, kurām ir invaliditātes I vai II grupa un kurām ir veikta izvērtēšana Eiropas Savienības Sociālā fonda projekta “Deinstitucionalizācija un sociālie pakalpojumi personām ar invaliditāti un bērniem” laikā. Projekts paredzēts, lai nodrošinātu sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras izveidi Siguldas novada Mālpils pagastā projekta mērķa grupai  – pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem.

Kopējās attiecināmās izmaksas projekta īstenošanai ir 53 146 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 85% jeb 45 174 eiro, valsts budžeta dotācija pašvaldībai 3,75% jeb 19 929,75 eiro, pašvaldības līdzfinansējums attiecināmo izmaksu segšanai 11,25% jeb 10 859,14 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi