×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-06-29
Aicina iznīcināt latvāņus Siguldas novada teritorijā

Lai mazinātu Sosnovska latvāņu izplatību, Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka zemes īpašniekiem, kuru teritorijas invadētas ar šo augu, ir pienākums iznīcināt invazīvos augus, kas izplatījušies viņa īpašumā vai valdījumā esošajā zemē, aktīvi jāveic latvāņu ierobežošanas pasākumi, nepieļaujot latvāņu izziedēšanu un sēklu nogatavošanos.

Ikviens aicināts informēt Valsts augu aizsardzības dienestu (VAAD) par teritorijām, kur aug latvāņi (Heracleum sosnowskyi Manden), par kurām informācija nav iekļauta VAAD datubāzē, ja personas rīcībā ir šādas ziņas.

Pašvaldības darbinieki un Siguldas novada Pašvaldības policija uzsākuši ar latvāņiem invadēto platību apsekošanu. Ja netiks veikta latvāņu ierobežošana un īpašumā tiks konstatēti latvāņi ar ziedkopām, zemes īpašniekiem var tikt piemērots administratīvais sods saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 25. panta 1. daļu.

Šogad pašvaldība organizēs latvāņu ierobežošanas pasākumus 20 privāto īpašnieku zemes vienībās 20,58 hektāru platībā, ja šajās zemes vienībās netiks veikta latvāņu ierobežošana, bet zemes īpašnieks tiks saukts pie administratīvās atbildības un tiks piestādīts rēķins par pakalpojuma sniegšanu.

Pēc VAAD rīcībā esošajiem datiem, Siguldas novadā ar latvāņiem invadēta 699,92 hektārus liela platība, no tiem Allažu pagastā – 6,26 hektāri, Inčukalna pagastā – 2,91 hektārs, Krimuldas pagastā – 2,69 hektāri, Lēdurgas pagastā – 0,97 hektāri, Mālpils pagastā – 110,31 hektārs, Mores pagastā – 50,44 hektāri, Siguldas pagastā – 417,17 hektāri, Siguldas pilsētas teritorijā – 109,17 hektāri.

Atgādinām, ka atbilstoši Siguldas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem zemes īpašniekiem ir iespēja pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem 90% apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas, ja īpašumā vai tiesiskā valdījumā ir zeme, kas invadēta ar latvāņiem, bet nekustamā īpašuma lietošanas mērķis ir noteikts kā lauksaimniecības zeme vai mežsaimniecības zeme un īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, kurās saimnieciskā darbība ir aizliegta ar normatīvo aktu, vai ūdens objektu zeme, vai derīgo izrakteņu ieguves teritorijas, dabas pamatnes un rekreācijas nozīmes zeme, un ja zemes vienībā tiek veikti latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumi.

Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi