×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-07
Sociālais dienests iesaistījies Eiropas Sociālā fonda īstenotajā pilotprojektā

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests iesaistījies Eiropas Sociālā fonda īstenotajā pilotprojektā “Metodika sociālajam darbam ar jauniešiem”, kurā apgūs un izstrādās dažādas mācību programmas darbam ar jauniešiem. Līdz 30. oktobrim  projekta aktivitātēs piedalās Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta Ģimenes atbalsta nodaļas sociālā darbiniece Kristiāna Kaminska.

Projektā iesaistīti 17 sociālie darbinieki no 13 Latvijas pašvaldībām, kuri piedalīsies vienotas metodikas izstrādē darbam ar jauniešiem pašvaldībās. Šis ir nozīmīgs projekts, kurš sniegs vadlīnijas sociālajiem dienestiem ikdienas darbā. Līdz šim Latvijā nav bijusi vienota pieeja sociālajos dienestos, tikai dažās pašvaldībās ir atsevišķs sociālais darbinieks, kurš veic darbu ar šo mērķa grupu.

Projekta laikā tiks izstrādāts metodiskais materiāls, mācību programma, realizēta metodikas aprobēšana, 7 video filmu un E-mācības, tai skaitā audiogrāmatas, izstrāde, kā arī sociālo darbinieku apmācības.

Metodikas izstrādē fokuss būs uz trīs galvenajām grupām darbā ar jauniešiem:

  • jaunieši, kuri ir bijuši pakļauti ilgstošam sociālam riskam, jaunieši no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, bāreņi vai bez vecāku gādības palikušie;
  • jaunieši, kuri sociālā dienesta redzeslokā nonāk starpinstitucionālās un starpdisciplinārās sadarbības rezultātā, jaunieši, kuri nonākuši policijas redzeslokā, jaunieši – likumpārkāpēji, kuri cieš no atkarībām vai  vardarbības;
  • jaunieši, kuriem radušās personiskas vai objektīvas grūtības iekļauties vispārējos sabiedrības procesos, piemēram, realizēt maksimālo potenciālu, kā to paredz Bērnu tiesību aizsardzības likums un Jaunatnes likums. Piemēram, jaunieši no segregācijai pakļautām grupām, jaunieši, kuri neiekļaujas izglītības sistēmā, arī jaunieši, kuriem ir sarežģītāks pieaugšanas process.

Pilotprojekts “Metodika sociālajam darbam ar jauniešiem” tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta nr. 9.2.1.1/15/I/001 “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” laikā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi