×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-08
Šonedēļ Siguldas novadā: “Bermudu divstūra” koncerts, Reģu un Purva diena, festivāls “Ogle 2022” un citi notikumi

Šajās brīvdienās Siguldas novadā notiks pasākumi visām gaumēm un visiem vecumiem. Būs iespēja piedalīties diskusijās par mentālo veselību, darboties radošās darbnīcās, iegādāties labumus mājražotāju tirdziņā, izstaigāt purva takas un baudīt brokastis skaistu mūzikas skaņu pavadījumā. Šajā nedēļas nogalē Siguldas pilsdrupu estrādi un Gaujas senieleju pieskandinās grupa “Bermudu divstūris”, Siguldas pils kvartālā varēs baudīt dažādus muzikālus pārsteigumus un smelties enerģiju no tiem, bet citviet novadā – izdejoties zaļumballēs.

 

Piektdien, 8. jūlijā

Plkst. 10.00 “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” aicina apmeklēt semināru “Nodokļi mežsaimniecības pakalpojumu sniedzējiem un meža īpašniekiem”. Bezmaksas seminārs norisināsies attālināti, izmantojot “Zoom” platformu, tā sākums plkst. 10.00. Plānots, ka seminārs norisināsies līdz plkst. 12.00. 

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība peldbaseinā cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Pieteikšanās, zvanot biedrībai “Cerību spārni” uz tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

No plkst. 15.00 Siguldas pils kvartāls kļūs par mentālās veselības festivāla “Ogle” mājvietu. Gaidāmas gan diskusijas, gan muzikāli priekšnesumi no tādiem mūziķiem kā Arturs Skutelis, “Čipsis un Dullais” un citiem, teātra uzdevumi un citas aktivitātes. Ieejas maksa divu dienu pasākumā – no 9,50 līdz 19 eiro. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu serviss” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 17.30 “KLIKK” centrā norisināsies amatieru kartinga čempionāta “KLIKK Summer kart” 1. posms. Reģistrācija sacensībām norit tiešsaistē, piesakot dalību šeit

 

Sestdien, 9. jūlijā

No plkst. 12.00 Laugas purvā norisināsies Purva diena, kurā būs iespēja izstaigāt garo un īso taku maršrutā “Laugas purvs–Lēdurga”. No plkst. 14.00 turpat, Laugas purvā, būs iespēja iegādāties arī zemnieku saimniecības “Gundegas” ražoto produkciju, tāpat dažādus kārumus varēs iegādāties Lēdurgas estrādes stāvlaukumā, kafejnīcā – “Drift kafe”. Garo purva taku “Bīriņi–Lēdurga”, kas ved pāri Laugas purvam, purva kurpēs varēs izstaigāt kopā ar piedzīvojumu organizācijas “Advaita Adventures” gidu. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26487293 vai rakstot uz e-pasta adresi hello@advaitaadventures.lvDalības maksa – 5 eiro. Noslēdzot Purva dienu, plkst. 22.00 norisināsies zaļumballe kopā ar grupu “Pipari”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 10.00 Siguldas pils kvartālā turpināsies mentālās veselības festivāla “Ogle” norises. Festivāla apmeklētāji varēs piedalīties praktiskās nodarbībās, klausīties ekspertu lekcijas, kā arī baudīt repera anša, apvienības “Indygo” un citu mākslinieku uzstāšanos. Ieejas maksa – no 9,50 līdz 19 eiro. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu serviss” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 pie Krimuldas Tautas nama notiks svinīgā Reģu dienas “Caur laiku lokiem” atklāšana. Svētku dienā gan lieliem, gan maziem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, sportiskās aktivitātēs un meistarklasēs. Visas dienas garumā norisināsies amatnieku un mājražotāju tirdziņš, bet plkst. 22.00 – zaļumballe kopā ar grupu “Pusnakts brīze”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Depo sporta laukumā gaidāma Latvijas Futbola federācijas futbola spēle FK “Sigulda”–“Gulbene”.

 

Svētdien, 10. jūlijā

Plkst. 10.00 Siguldas kroketa klubā “SIG-LIG” risināsies “Allasch Kummel” kausa izcīņa golfa kroketā.

Plkst. 11.00 Siguldas pils kvartālā notiks Muzikālās brokastis Aijas Vītoliņas un draugu gaumē. Koncertā uzstāsies Aija Vītoliņa-Freimane (balss), Jānis Stafeckis (bass), Romāns Vendiņš (klavieres), Ainis Zavackis (bungas). Ieeja bez maksas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Kapusvētki Sniķeru kapsētā.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 5.–9. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860. 

Plkst. 15.00 Kapusvētki Gaujas kapsētā.

Plkst. 19.00 Siguldas pilsdrupu estrādē, prezentējot jauno singlu “Līgava” no albuma “Vidēji Glīts”, uzstāsies grupa “Bermudu divstūris”. Ieeja Siguldas pilsdrupu estrādes teritorijā no plkst. 17.00. Biļetes cena – no 20 līdz 70 eiro. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Sigudas Jaunās pils salonā  apskatāma izstāde “Keramika & restaurācija”, kas aicina iepazīt mākslinieces, mākslu skolas “Baltais flīģelis” zīmēšanas un veidošanas skolotājas Ivetas Šveisbergas mākslas priekšmetu restaurāciju. Izstādi iespējams apskatīt Siguldas Jaunās pils darba laikā darbdienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 19.00. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem ar Siguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma mūžīgā eksperimentētāja Pētera Sidara personālizstāde “Iztrūkstošais skats ainavā”. Ekspozīcijā skatāmi dažādi radoši eksperimenti, kas nav konservatīvi un izstrādāti no visdažādākajiem materiāliem. Izstāde apskatāma no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 11.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 un svētdienās no plkst. 11.00 līdz 15.00. Ieeja izstādē 2,50 eiro, arSiguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide. Mākslai draudzīgā diena – otrdiena –, kad ieejas biļetei tiek piemērota 50% atlaide.

Siguldas pils dārzā var aplūkot Latvijas keramiķu izstādi “Runā ar mani”. Izstāde ir 19 keramikas mākslinieku saruna ar skatītāju, kas redz izstādi taktilā veidā.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāma Mākslas nodaļas absolventu diplomdarbu izstāde “Noslēpums”.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Foto: Purvu bridēji


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi