×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-11
Novada 12. klašu skolēni saņēmuši centralizēto eksāmenu sertifikātus

Šajā mācību gadā sertifikātus par nokārtotiem centralizētajiem eksāmeniem (CE) saņēmuši 133 Siguldas novada 12. klašu skolēni, no tiem Siguldas Valsts ģimnāzijā – 73 skolēni, Siguldas pilsētas vidusskolā – 36 skolēni, Mālpils vidusskolā – 13 skolēni, Krimuldas vidusskolā – 11 skolēni.

Tāpat kā iepriekšējā mācību gadā, skolēnu mācību sasniegumi centralizētajos eksāmenos izteikti procentuāli. Trīs obligātos centralizētos eksāmenus matemātikā, latviešu valodā un pēc izvēles vienā svešvalodā nokārtojuši gandrīz visi Siguldas novada 12. klašu skolēni.

Pētot Siguldas novada skolēnu CE rezultātus eksāmenos un salīdzinot tos ar rezultātiem valstī, kopumā mūsu skolēnu rezultāti ir augstāki nekā valstī – latviešu valodas CE vidējais vērtējums ir 69,92% (valstī 52,15%), matemātikas CE vidējais vērtējums ir 52,05% (valstī 37,60%). Labi rezultāti ir svešvalodu (angļu un krievu) eksāmenos – angļu valodas CE kārtoja 123 skolēni, iegūstot 78,98% (valstī 68,97%), krievu valodas CE kārtoja 8 skolēni, vidējais vērtējums 74,10% (valstī 77,31%).

Atsevišķi pieminēšanas vērti ir 5 skolēni, kuru rezultāti CE sasniedza vairāk nekā 90%. Siguldas Valsts ģimnāzijā augstus un izcilus rezultātus eksāmenos sasniedza Anete Ieva Daugule, Agnese Zaperecka, Paula Malnača, Paula Lucāne, savukārt Siguldas pilsētas vidusskolā izcili rezultāti bija Anastasijai Filatovai. Tāpat jāatzīmē, ka Agnesei Zapareckai un Paulai Lucānei izdevies iegūt 100% rezultātu matemātikas eksāmenā.

Šajā mācību gadā izvēles eksāmenus kārtoja 42 Siguldas novada skolu 12. klašu skolēni. Fizikas eksāmenu kārtoja 18 skolēni – 13 Siguldas Valsts ģimnāzijas un 5 Siguldas pilsētas vidusskolas audzēkņi. Vidējais rezultāts eksāmenā 56,52% (valstī 55,74%). Bioloģijas eksāmenu kārtoja 11 skolēni – 9 no Siguldas Valsts ģimnāzijas un pa vienam no Siguldas pilsētas vidusskolas un Krimuldas vidusskolas, sasniedzot labāku vidējo vērtējumu (59,58%) nekā kopumā valstī (53,18%). Ķīmijas eksāmenu šogad kārtoja 7 audzēkņi no Siguldas Valsts ģimnāzijas un 2 skolēni no Siguldas pilsētas vidusskolas, sasniedzot vidējo rezultātu 63,93% (valstī 58,15%), bet vēstures eksāmenu izvēlējās kārtot tikai 4 izglītojamie – 2 skolēni Siguldas pilsētas vidusskolā, pa vienam no Siguldas Valsts ģimnāzijas un Krimuldas vidusskolas, uzrādot vidējo rezultātu  – 70,64% (valstī  64,78%).

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi