×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-12
Informācija par atkritumu šķirošanas iespējām Inčukalna pagastā

Lai samazinātu ikmēneša rēķinu apmēru un rūpētos par apkārtējo vidi, Siguldas novada pašvaldība un vides pakalpojumu uzņēmums SIA “Clean R” aicina Inčukalna pagasta iedzīvotājus šķirot atkritumus, tādējādi ietaupot finanšu līdzekļus. Atkritumu šķirošana ne tikai uz pusi samazina nešķiroto sadzīves atkritumu apjomu, bet arī rada iespēju samazināt atkritumu apsaimniekošanas izdevumus, jo sašķirota vieglā iepakojuma atkritumu izvešana ir bez maksas, savukārt BIO atkritumu izvešanas tarifs no 1. augusta samazināsies par 20%.

Vienlaikus “Clean R” aicina ievērot pareizus atkritumu šķirošanas paradumus, atgādinot, ka brūnais konteiners ir paredzēts bioloģiski noārdāmiem atkritumiem, zaļais konteiners – stikla iepakojumam (stikla pudelēm un burkām) un dzeltenais konteiners – papīra, plastmasas, metāla iepakojumam (piemēram, papīrs, kartons, pudeles, vāciņi, skārdenes). Šķirošanas konteineros nedrīkst mest taukainu iepakojumu un iepakojumu aizsietos maisos. Lai uzzinātu vairāk par to, kā šķirot pareizi, iespējams apmeklēt “Clean R” tīmekļa vietni, kur vienuviet var apskatīt, ko drīkst un nedrīkst mest stiklaiepakojuma un BIO konteineros un kāda tilpuma konteineri ir pieejami.  Tāpat uzņēmums iesaka izmantot elektroniski pieejamo bukletu “Viegli šķirot pareizi!”, kas pieejams šeit.

Lai atkritumus varētu izvest atsevišķi, pie mājas ir jābūt dalīti vākto jeb šķiroto atkritumu konteineriem, kuros var izmest sašķirotos atkritumus. Pie daudzdzīvokļu mājām ir iespējams uzstādīt iepakojuma (papīra, plastmasas, metāla), stikla un BIO konteineru. Par konteineru uzstādīšanu ēkas iedzīvotājiem ir jāvēršas pie sava namu apsaimniekotāja, jo tikai mājas apsaimniekotājs ir noslēdzis līgumu ar “Clean R” un var pieteikt konteineru uzstādīšanu.

Savukārt privātmāju iedzīvotāji var uzstādīt iepakojuma (papīra, plastmasas, metāla), stikla un BIO konteineru. Iepakojuma un stikla konteiners ar pareizi sašķirotu saturu tiek izvests bez maksas, savukārt BIO atkritumu konteiners tiek izvests par samazinātu apsaimniekošanas tarifu. Pieteikt pakalpojumu drīkst tikai privātmājas iedzīvotājs, kuram ir noslēgts līgums ar “Clean R”.

Lai pieteiktos atkritumu šķirošanai, jādodas uz pašapkalpošanās portālu mans.cleanr.lv, kur iespējams ne tikai pieteikties konteineriem, bet arī viegli un ērti pārvaldīt līgumus, rēķinus un pat sekot līdzi pakalpojuma izpildes vēsturei. Taču, kamēr pie mājas nav neviena no šķirošanas konteineriem, iedzīvotāji tiek aicināti sašķirotos atkritumus nodot tuvākajos šķirošanas punktos un laukumos, kas aplūkojami šeit un “Clean R” tīmekļa vietnes šķirošanas kartē šeit.

Lai šķirošana būtu vēl vieglāka, “Clean R” saviem klientiem – visiem Inčukalna pagasta privātmāju iedzīvotājiem – piedāvā bezmaksas šķirošanas somu komplektu, lai varētu dzīvesvietā ērti uzglabāt sašķirotos atkritumus. Kad somas ir pilnas, tās var iztukšot jebkurā sev tuvākajā publiski pieejamā šķirošanas punktā bez maksas. Savu pirmo, bezmaksas somu komplektu, iespējams saņemt no 11. jūlija ar bezmaksas piegādi uz tuvāko “Omniva” pakomātu. Šķirošanas somu komplektam iepriekš jāpiesakās, rakstot uz e-pastu kc@cleanr.lv (norādot līguma numuru, līgumslēdzēja vārdu, uzvārdu un adresi) vai zvanot uz “Clean R” klientu apkalpošanas centru uz tālruņa numuru 67111001.

Atgādinām, ka Siguldas novada teritorijā šķiroto atkritumu apsaimniekošanas iespējas nodrošina arī SIA “ZAAO”, sniedzot pakalpojumu Krimuldas un Lēdurgas pagasta iedzīvotājiem, kā arī Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” – Siguldas pilsētā un Siguldas, Allažu, Mores, Mālpils pagastā. Tāpat iedzīvotājiem ir pieejami divi atkritumu šķirošanas laukumi – “Zemdegas” Siguldā un “Dūmeņi” Raganā. Atkritumu šķirošanas laukumos ir noteikts darba laiks, tās ir slēgtas teritorijas, kurās iedzīvotāji var nodot ne tikai vieglo iepakojumu, bet arī lielgabarīta un būvgružu, nolietotās elektronikas, tekstila atkritumus, kā arī baterijas un cita veida ikdienā nevajadzīgās lietas. Daudzus no atkritumu veidiem laukumos pieņem bez maksas, taču ir atsevišķi, īpaši grūti pārstrādājami materiāli, par kuriem būs jāsamaksā. Tāpat atkritumu apsaimniekotāji vienu līdz trīs reizes gadā izsludina īpašas akciju dienas, kad iedzīvotājiem ir iespēja atsevišķu atkritumu veidus nodot bez maksas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi