×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-20
Aizritējusi šaha diena Allažu bibliotēkā

Par godu Starptautiskajai šaha dienai Allažu bibliotēkā norisinājās diena, kurā ikviens iedzīvotājs tika aicināts iepazīties ar šahu un apgūt spēles pamatus, savukārt tie, kas sevi dēvē par zinošākiem spēlētājiem, varēja savā starpā sacensties.

Allažu bibliotēkas mājīgajās telpās tika salikti 6 šaha komplekti, un sākās saruna par to, kā pa šaha galdiņu soļo karalis un tornis, kas padomā zirdziņam un ko spēj mazais bandinieks. Klausītāju vidū bija gan skolas vecuma bērni, gan vecāka gada gājuma allažnieki.

Lai nezustu interese par spēli arī pēc tikšanās, bibliotēkas vadītāja bija sarūpējusi nelielu izstādi ar šaha grāmatām latviešu valodā, kuras interesenti varētu lasīt arī turpmāk. Siguldas šaha klubs nodeva lietošanā vienu šaha galdiņu bibliotēkai, lai atvieglotu spēles grāmatu lasīšanu ar praktisku darbību. Jaunieši apliecināja, ka ir atraduši savos telefonos rīkus, ar kuru palīdzību varētu spēlēt šahu un apgūt jaunas zināšanas virtuālajā vidē.

Allažu bibliotēka aicina ikvienu, kas apgūst šo interesanto spēli, dalīties ar savām bildēm sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #InternationalChessDay, tādā veidā iedvesmojot arī citus iemācīties šo skaisto un aizraujošo spēli.

Starptautiskā šaha federācija (FIDE) aicina svinēt svētkus un pievienoties akcijai – pavadīt dienu, mācot kādam spēlēt šahu un veikt pirmos soļus uz spēles galdiņa.

2022. gads pasludināts par Sieviešu šaha gadu, un īpaša uzmanība tiek pievērsta visā pasaulē, lai jaunas meitenes, sievietes un kundzes gados varētu apgūt šo spēli. Latvijā tas liekas pašsaprotami, bet citur ir valstis un sabiedrība, kur meitenēm un sievietēm ir izaicinājums pateikt, ka vēlās apgūt šo seno spēli.

Informāciju sagatavoja:
SVĢ šaha skolotāja
Sandra Harlinska

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi