×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-25
Sadarbībā ar pašvaldības Sociālo dienestu īstenos bezmaksas nodarbības jauniešiem

Sākoties jaunajam Eiropas Sociālā fonda projekta bezmaksas nodarbību ciklam, no augusta līdz oktobrim tiks piedāvāta jauna grupu nodarbība Siguldas Sporta centra Spēka zālē jauniešiem ar Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta atzinumu vai izziņu vecumā no 12 līdz 18 gadiem.

Nodarbības plānotas divas reizes mēnesī sestdienās – 6. un 20. augustā, 3. un 17. septembrī un 8. un 22. oktobrī plkst. 14.00. Nodarbības notiks kopā ar Spēka zāles instruktoru, kurš apmācīs jauniešus, kā pareizi izmantot trenažierus un izveidot savu treniņprogrammu.

Fiziskās aktivitātes spēj sniegt enerģiju un vēlmi darīt. Tāpat tās var uzlabot psiholoģisko labsajūtu un samazināt stresu un nemieru, depresijas un vientulības sajūtas. Laba mentālā veselība jauniešiem dod gan labu iekšējo sajūtu par sevi un citiem, gan spēju viegli tikt galā ar problēmām, neveiksmēm un dzīves sliktajiem notikumiem. 

Galvenās veselību veicinošās fiziskās aktivitātes ir vienkāršas un jau pierastas darbības, bet galvenie šķēršļi, kas kavē arī jauniešus būt fiziski aktīviem, ir izmaksas un izpratnes trūkums par fizisko aktivitāšu veikšanu vai blakus nav personas, kura jaunietim iemāca sportot pareizi.

Vienlaikus arī Covid-19 pandēmijas situācija ir būtiski saasinājusi mentālās veselības pasliktināšanos jauniešu vidū, ko ietekmējuši noteiktie ierobežojumi. Jaunatnes psihoemocionālais slogs, kas radies attālināto mācību un sociālās izolācijas dēļ, atstājis būtiskas sekas uz mentālās veselības stāvokli. Šī iemesla dēļ jauniešiem ir svarīgi pievērst pastiprinātu uzmanību.

Lai piedalītos nodarbībās, būs jāuzrāda Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta atzinums vai izziņa. Obligāta pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Nodarbības tiek organizētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/018 “Esi vesels Siguldas novadā!” laikā.



© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi