×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-07-28
Noslēdzies mazo un vidējo uzņēmumu projektu tūrisma un viesmīlības jomas līdzfinansēšanas konkurss

Šā gada pirmajā pusē Siguldas novadā pirmo reizi tika izsludināts konkurss “Mazo un vidējo uzņēmumu projektu tūrisma un viesmīlības jomās līdzfinansēšana”, kurā pieteicās 7 Siguldas novada uzņēmēji, pretendējot kopumā uz vairāk nekā 22 tūkstošiem eiro.

Pašvaldības finansējumu savas biznesa idejas attīstībai ieguva 5 pretendenti. Viens no projektiem, kura biznesa ideja tiek atbalstīta, ir “Zirgu terapijas centrs, Augusta stallis” Mālpilī, tam piešķirot 5000 eiro. Centrs piedāvās dažāda veida un mērķu programmas, piemēram, individuālajiem klientiem emocionālās labsajūtas uzlabošanai, korporatīvajiem klientiem – līderības attīstībai. “Augusta stallis” jau šobrīd piedāvā dažādus atpūtas piedzīvojumus, kuros iekļauta: nakšņošana, zirgu vērošana, zirgu SPA rituāls, ekskursijas. Zirgu terapijas centrs, kura attīstībai pašvaldība piešķīrusi finansējumu, paplašinās Augusta staļļa piedāvājumu.

Pieaugot tūrisma apjomam un apmeklētāju skaitam Siguldas novadā, vairāki uzņēmumi savu biznesa ideju vēlējās attīstīt ēdināšanas jomā. Uzkrājot pieredzi un augot attīstībā, kafejnīcas “Misters Biskvīts” saimniecēm Inesei Hincenbergai un Kristīnei Gorodeckai radās ideja par jaunu, mājīgu gastronomijas baudīšanas vietu pašā Siguldas centrā. “Misters Biskvīts BAZĀRS” atvērās jūnijā un ieņem brīvo gastro-kulinārijas nišu Siguldas pilsētā. Tā ēdienu piedāvājums ir daudzveidīgs un mainīgs, tiešā veidā atkarīgs no sezonas un pieejamiem Latvijas produktiem. Projekta attīstībā pašvaldība investēs 5000 eiro.

Uzņēmuma “Tandem B” īpašnieki Baiba un Lauris Bračkas vēlējās atjaunot Turaidas kultūrvēsturiskajā vietā ēdināšanas pakalpojumus, un tā radās ideja par kafejnīcas “Tūrists” atdzimšanu jaunā veidolā, konceptuāli saglabājot iepriekšējo nosaukumu. Arī ceļinieka restorāna “Tūrists” attīstībai pašvaldība investēs 5000 eiro.

Apsīšu ģimenes uzņēmums savas durvis Siguldas gardēžiem un viesiem vēra šā gada maijā picērijā “Džapsi pizza”, kuras mājvieta atrodas “Jāņa tirgū”. Konkursam uzņēmums pieteicās, lai paplašinātu pakalpojuma klāstu saviem klientiem, un, pašvaldībai investējot 4962,40 eiro, uzņēmums varēs iegādāties pārvietojamo picas krāsni, lai veicinātu sava pakalpojuma pieejamību izbraukuma tirdzniecībā gan privātos, gan publiskos pasākumos.

Projekta “Pils vafeles” idejas autors Rauls Leitis vēlas, lai ikvienam Siguldas pils kvartāla viesim būtu iespēja baudīt pikniku kultūrvēsturiskajā objektā pils apkaimē. Uzņēmums, attīstot savu saimniecisko darbību, piedāvās piknika grozus ar dažādiem brančiem, lai viesi varētu ilgāk izbaudīt skaisto ainavu. Pašvaldība projektā investēs 2260 eiro.

Iesniegtos projektus vērtēja konkursa komisija: finanšu institūcijas “Altum” vecākā klientu darījumu vadītāja Sintija Dadzīte, LIAA Siguldas biznesa inkubatora vadītāja Gundega Vanaga-Janberga, Siguldas novada Uzņēmēju konsultatīvās padomes loceklis Agris Grīnbergs, “Enter Gauja” izpilddirektore Dace Melgalve, PA “Siguldas Attīstības aģentūras” vadītāja Dace Preisa, kā arī Siguldas novada pašvaldības deputāte Solvita Strausa.

Komisija vērtēja projekta mērķi un nozīmīgumu tūrisma vai viesmīlības jomas attīstībā, pakalpojuma unikalitāti, biznesa attīstību, virzīšanu tirgū, kā arī projekta īstenošanas kvalitāti. Organizējot šo konkursu, pašvaldības mērķis ir ne tikai atbalstīt inovatīvu vai jaunu produktu vai pakalpojumu radīšanu, bet arī sekmēt jaunu darbavietu radīšanu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi