×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-04
Noris ideju skiču konkurss par Siguldas novada Goda zīmes izveidošanu

Siguldas novada mākslinieki aicināti piedalīties ideju skiču konkursā, lai izstrādātu dizainu novada pašvaldības augstākajam apbalvojumam, kuru pasniegt Goda dienā, ko tradicionāli organizē, tuvojoties Latvijas Republikas proklamēšanas dienai. Idejas iespējams iesūtīt līdz 15. augustam.

Līdz šim Siguldas novadā kā augstākais apbalvojums tika pasniegts Siguldas novada ģerboņa atveidojums piespraudes veidā, kas veidots no sudraba. Turpmāk pašvaldība vēlas izstrādāt divu līmeņu Goda zīmes, kas tiek pasniegtas nominācijā “Goda novadnieks” par mūža ieguldījumu sabiedrības labā Siguldas novadā, kā arī “Gada novadnieks” par sasniegumiem viena gada laikā.

Iesūtītos darbus vērtēs gan Siguldas novada pašvaldības Apbalvojumu komisija, gan sabiedrība publiskā aptaujā tīmekļa vietnē www.sigulda.lv, gan sociālo tīklu vietnēs, abiem nosakot vienlīdzīgu (50%) balsu sadalījumu.

Ideju skiču darbi iesūtāmi divējādi: elektroniski iesniedzami dokumenti noformējami vienā dokumentā pdf formātā kādā no datu pārnešanas platformām (piemēram, failiem.lv) un nosūtāmi uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv, savukārt klātienē tie nododami slēgtā aploksnē pašvaldības klientu apkalpošanas centros līdz 15. augusta plkst. 12.00. Ideju konkursa uzvarētājiem noteikts arī prēmijas apjoms, ja kopējais piešķirtais punktu skaits pēc nolikumā norādītās izvērtēšanas skalas pārsniedz 50 punktus. 1. vieta iegūs prēmiju 1000 eiro apmērā, 2. vieta – 500 eiro, bet trešā – 200 eiro.

Kā galvenie kritēriji izvērtēšanā kalpos izstrādātā dizaina pielietojamība apbalvojumā, tā potenciālais prestižs nēsāšanai, kā arī svarīgs būs tā koncepcijas pamatojums un stāsts saskaņā ar Siguldas novada simboliem, vēsturi. Izvērtēts tiks arī potenciālais Goda zīmes izgatavošanas termiņš un izmaksas.

Lai piedalītos konkursā, aicinām iepazīties ar nolikumu, darba uzdevumu un nepieciešamajiem dokumentiem, kā arī autoratlīdzības līguma paraugu, kas tiks slēgts ar mākslinieku/māksliniekiem, kuri uzvarēs šajā konkursā.

Plānots, ka Goda zīme tiks izstrādāta vēl šajā gadā un pasniegta 18. novembra Goda dienā, kuru tradicionāli atzīmējam ar Atzinību un Pateicību pasniegšanu Siguldas novada iedzīvotājiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Gita Kalniņa
- 2022-08-08 19:03

Paturpinu iesākto domu, Jaunās pils vietā, varētu būt panarāmas rats. Tagad nevaru iedomāties, kur Latvijā būtu vēl tāds.

Gita Kalniņa
- 2022-08-08 18:53

Doma mana. Pa diognāli Gauja ar tiltu, tilts vairāk uzapakšējo kreiso stūrīti un uz augšu neliels līkumiņš. Apakšējā labajā stūrītī S!. Tālāk augšējā kreisajā stūra pusē,kaut, kas no Jaunās pils.

Cieņā, Gita Kalniņa. Varbūt, kaut kur noder.

Pasākumi