×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-12
Šonedēļ Siguldas novadā: rokopera “Kaupēn, mans mīļais”, Mājas kafejnīcu diena un citi interesanti notikumi

Šajās brīvdienās Siguldas novadā tik plašs pasākumu klāsts, ka mūs sagaida īsts izaicinājums paspēt kaut uz daļu no tiem. Iespēja izjust īpašu noskaņu nakts koncertuzdevumā “Kaupēn, mans mīļais”, dzirdēt enerģisko Būū, ieturēt gardas maltītes Mājas kafejnīcu dienā 11 dažādās novada mājsaimniecībās, izdejoties zaļumballē ar grupu “Apvedceļš”, kā arī atbalstīt sporta entuziastus dažādās sacensībās. Turklāt šonedēļ atkal tiks uzsākts sarunu cikls “Rīts ar literatūrzinātnieku”, kas ikvienu gaidīs Morē. Šajās brīvdienās varēs apmeklēt arī tirdziņus, radošas nodarbības un iedvesmojošas izstādes. Plānota ļoti piepildīta nedēļas nogale!

 

Piektdien, 12. augustā

Plkst. 10.00 Siguldas pagasta bibliotēkā notiks radošā darbnīca bērniem.

Plkst. 12.00 bezmaksas sporta nodarbība cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem Siguldas Sporta centra Spēka zālē. Pieteikšanās, zvanot uz biedrības “Cerību spārni” tālruņa numuru – 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

Plkst. 12.00 Komercdarbības/projektu vadības iepazīšanās nodarbība Sunīšu Kopienas centrā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 21.00 Inciema estrādē notiks zaļumballe, kurā uzstāsies grupa “Apvedceļš”. Ieeja pasākumā bez maksas.

Plkst. 22.00 Siguldas pilsdrupu estrādē izskanēs Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokopera “Kaupēn, mans mīļais”. Biļešu cena no 18 līdz 30 eiro. Biļetes uz vasaras nakts izrādi iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 13. augustā

Plkst. 8.30 Siguldas tirgus teritorijā, Rūdolfa Blaumaņa ielā 2, notiks Lieltirgus diena un saruna “Kā samazināt Spānijas kailgliemežu izplatību”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 9.00 līdz 14.00 norisināsies Dubultprieka tirdziņš Stacijas un Raunas ielas krustojumā pie Siguldas tirgus. Tirdziņā kā pārdevējs var piedalīties jebkurš, kuram mājās ir liekas mantas, kas citiem varētu noderēt. 

No plkst. 9.30 visā Siguldas novadā norisināsies Mājas kafejnīcu diena. Plašāka informācija par ēdienkartēm, tuvumā esošajiem tūrisma objektiem un rezervāciju pieejama galerijā, “Sigulda aizrauj” Facebook lapā un www.majaskafejnicas.lv, kā arī kafejnīcu informācija un izvietojums novada kartē atrodams šeit.

Plkst. 10.00 Gaujas pludmalē notiks Pludmales volejbola sacensību “Sigulda Open’22” 3. posms. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas kroketa klubā “SIG-LIG” norisināsies Latvijas kausa izcīņas 4. posms golfa kroketā (Gaujas kauss) – B divīzija.

Plkst. 10.00 notiks Siguldas novada atklātais turnīrs pludmales volejbolā Inčukalna pamatskolas stadionā.

Plkst. 10.00 paredzēta gleznošanas nodarbība Krimuldas Tautas namā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 11.00 Mores Mākslu šķūnī, Siguldas ielā 13 notiks cikla “Rīts ar literatūrzinātnieku” tikšanās reize, šoreiz kopā ar literatūrzinātnieci Māru Gruduli. Ieeja pasākumā bez maksas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 11.00 Gaujas ciematā norisināsies Ģimeņu diena, kuras laikā ikvienam būs iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās, spēlēs, baudīt muzikālos priekšnesumus. Svētku dienas izskaņā balle kopā ar Edžu Teterovski. Ieeja ballē 5 eiro, arSiguldas novada ID karti 4 eiro. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 16.00 notiks taku orientēšanās sacensības “Siguldas balva” Reiņa trasē. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 20.30 Siguldas pils paviljonā izskanēs enerģiskās dziedātājas Būū koncerts. No plkst. 20.00 par muzikālo atmosfēru parūpēsies DJ Edgars Bercis. Ieejas maksa 5 eiro, arSiguldas novada ID karti iepriekšpārdošanā tiek piemērota 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm iepriekšpārdošanā – 40% atlaide. Koncerta dienā atlaides netiek piemērotas! Ieejas biļete koncertā jāiegādājas no 7 gadu vecuma. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 14. augustā

Plkst. 10.00 notiks bezmaksas Aquafitmat nodarbība Siguldas Sporta centra peldbaseinā. Nodarbība notiek kopā ar treneri Ievu Ozoliņu. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 10.00 Siguldas kroketa klubā “SIG-LIG” norisināsies Latvijas kausa izcīņas 4. posms golfa kroketā (Gaujas kauss) – A divīzija.

Plkst. 12.00 Allažmuižā notiks “Vēstures lappuses” kopā ar Ligitu Beitiņu un “Dirty deal teatro” izrāde “Kā saule gadījās”. Ieeja pasākumā bez maksas. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 16.00 Lēdurgas Kultūras namā notiks Siguldas novada mūžizglītības projekta “Kustību spēks izaugsmei, harmonijai, motivācijai, veselībai” pasākums – “Biodejas”. 

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils pagrabstāva Velvju zālē apskatāma “Grafikas vasaras skola 2022” dalībnieku kopizstāde. Siguldietes Patricijas Brektes-Pannetjē mākslas studija “Art Studio Peahen” jau trešo gadu aicināja Siguldas un tās apkārtnes jauniešus piedalīties “Grafikas Vasaras skolā”, kurā tie apgūst dažādas mākslas tehnikas.  Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas Jaunās pils salonā trīs mākslinieču – Anetes Bajāres-Babčukas, Laimas Dabertes un Baibas Aļļes-Šmites – izstāde “Piezīmes”. Izstādē aplūkojamas mākslinieču pēdējo 3 gadu laikā iekrātās domu ainas un ikdienas mirkļi, mēģinājumi apturēt laiku un pētījumi par savas dzimtas sieviešu izcelsmi un darbu, ģimenes svētību un ikdienas neatkārtojamību. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma Madaras Neikenas personālizstāde “Nojausma”.  Izstāde apskatāma no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 11.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 un svētdienās no plkst. 11.00 līdz 15.00. Ieeja izstādē 2,50 eiro, arSiguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide.

Siguldas pils dārzā vēl tikai šajā nedēļas nogalē varēs aplūkot Latvijas keramiķu izstādi “Runā ar mani”. Izstāde ir 19 keramikas mākslinieku saruna ar skatītāju, kas redz izstādi taktilā veidā.

Inčukalna Tautas namā izstādīta mākslinieka Paula Putniņa jubilejas izstāde.

Siguldas novada bibliotēka aicina iepazīt tautas lietišķās mākslas studijas “Sigulda” radošās kopas “Madaras” rokdarbnieču izstādi “Svētku galda rotas. Madarām – 20”. Ekspozīcija apskatāma piektdien no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti” un ekspozīcija “Vienotais laiks. Gunāram Krollim – 90”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāma Mākslas nodaļas absolventu diplomdarbu izstāde “Noslēpums”.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi