×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-17
“Siguldas Kauss” augusta tveicē pulcē vairāk nekā 600 dalībniekus

Aizvadītajā nedēļas nogalē Nītaurē jau desmito reizi norisinājās orientēšanās kluba “Siguldas Takas” rīkotās sacensības “Siguldas Kauss”, kas bija reizē arī sezonas 17. un 18. Latvijas kausa posms, un abas sacensību dienas elites grupās bija Pasaules ranga (WRE) zīmē.

Organizatori bija piemeklējuši kalnainu un izaicinošu apvidu pie Asaru ezera. Apvidus bija Līgatnes upes augšteces abi krasti, pārsvarā priežu un egļu meži, kur detalizēts reljefs mijās ar gravām un purviem. 

Gan dāmu, gan vīru elites grupās pirmajā sacensību dienā bez pārsteigumiem – pārliecinošas uzvaras izcīnīja abi vadošie Latvijas orientieristi Sandra Grosberga un Rūdolfs Zērnis, kuri garajā distancē nestartēja un neiesaistījās cīņā par uzvaru kopvērtējumā. 

Dāmu elitē pirmajā dienā 2. un3. vieta attiecīgi E. Ķuzei un Kristīnei Kokinai (Meridiāns OK), bet vīru konkurencē Matīsam Saulītem (Turun Metsankavijat) un Fricim Spektoram (Auseklis IK).

Otrajā dienā garajā distancē Elza Ķuze finišēja ar gandrīz trīs minūšu pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju Signi Sirmo (Alnis OK), kamēr vēl viena 3. vieta Kristīnei Kokinai. Kopvētējumā uzvara Elzai. Ķuzei ar gandrīz sešu minūšu pārsvaru pār KristīniKokinu, bet3. vieta lietuvietei Tatsianai Voverienei (Devyni OSK), kura abās dienās finišēja 5. vietā. 

Garo distance starp vīriem visātrāk veica smiltenietis Ilgvars Caune, par nepilnu minūti apsteidzot Frici Spektoru, bet 3. labāko laiku uzrādīja Atis Rešķis (Saldus OK). Kopvērtējumā Fricim Spektoram uzvara ar septiņu minūšu pārsvaru pār Matīsu Saulīti, kurš garajā distancē finišēja 5. vietā, bet kopvērtējuma bronza Aināram Drozdam (Meridiāns OK), kurš abās dienās uzrādīja attiecīgi 5. un 6. labāko laiku.

Šogad kā IOF padomdevējs (IOF advisor) tika piesaistīts Sixten Sild – ļoti pieredzējis inspektors un starptautisku sacensību padomdevējs. Distances veidoja divi meistari – vidējo distanci plānoja Aigars Leiboms, kas pamatoti tiek uzskatīts par pieredzējušāko un kvalitatīvāko distanču plānotāju Latvijā. Savukārt Garo distanci plānoja Gunārs Dukšte. 

Visi rezultāti, kartes, GPS ceļi un cita informācija pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi