×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-19
Šonedēļ Siguldas novadā: Mores pagasta svētki, Bērnu diena Inciemā, “The Coco’nuts” koncerts un citas norises

Nedēļas nogalē Siguldas novadā ar pasākumiem aizpildītas visas brīvdienas. Jau piektdienas rītā kopā ar bērniem varēs piedalīties radošās darbnīcās, bet vakarā iegūt enerģiju un prieku grupas “The Coco’nuts” koncertā vai zaļumballē. Citā laikā aicinām sportot vai atbalstīt citus entuziastus, baudīt kopā būšanu jauniešu festivālā “Oga” vai Mores pagasta svētkos, lai ļautos radošiem, muzikāliem un atraktīviem pārsteigumiem. Nedēļas nogale, kuru izbaudīt lēnām, kopā ar ģimeni un bez steigas.

 

 

Piektdien, 19. augustā

Plkst. 10.00 notiks radošā darbnīca bērniem Siguldas pagasta bibliotēkā.

Plkst. 20.30 Siguldas pils paviljonā uzstāsies grupa “The Coco’nuts”. Par muzikālo atmosfēru no plkst. 20.00 parūpēsies DJ Edgars Bercis. Ieejas maksa 5 eiro. Ieejas biļete koncertā jāiegādājas no 7 gadu vecuma. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 20. augustā

Plkst. 10.00 Lorupes gravā notiks Siguldas kausa skrituļslalomā 2. posms.

Plkst. 10.00 Latvijas Valsts mežu karjerā, kas atrodas Allažu pagasta “Silciema masīvā”, norisināsies “Minikausa” un “Senču kausa” triāla sacensības bērniem un viņu vecākiem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

No plkst. 12.00 jau devīto gadu pēc kārtas tiks svinēti Mores pagasta svētki “saLIDOjums Morē”. Svētku aktivitātes būs piemērotas kā lieliem, tā maziem. Varēs radoši darboties, baudīt dažādu mākslinieku koncertus un koncertuzvedumus, piedalīties zolītes mačos un vakaru noslēgt ar balli un uguns šovu. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks nodarbība Spēka zālē jauniešiem no 12 līdz 18 gadiem. Lai piedalītos nodarbībās, jāuzrāda Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta atzinums vai izziņa. Obligāta pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 15.00 Inciema parkā, pie Anšlava Eglīša pieminekļa, norisināsies Bērnu diena, kurā aicinātas ģimenes uz kopīgām spēlēm un aktīvu atpūtu. Būs lielformāta koka spēles, kuras spēlēt varēs gan liels, gan mazs. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 21.00 Inciema parkā būs iespēja kopā ar ģimeni baudīt brīvdabas kino vakaru, kurā būs skatāma animācijas filmiņa “Pille”. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 21. augustā

Plkst. 10.00 notiks bezmaksas Aquafitmat nodarbība Siguldas Sporta centra peldbaseinā. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 10.00 Siguldas kroketa klubā “SIG-LIG” norisināsies Latvijas senioru čempionāta finālsacensības golfa kroketā

No plkst. 10.00 Inčukalna pagastā notiks Jauniešu festivāls “Oga”. Pasākumā plānots sporta stafešu rīts, meistarklases, paraugdemonstrējumi, koncerti. Festivāla noslēguma koncerts – piedalās Diona Liepiņa, “3live Project” ar [Ex] da Bass. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 16.00 Sigundas pagasta “Koklēs” skatāma Jaunā Miltu teātra izrāde “Krāmu tirgus”. Biļetes cena 3 eiro, arSiguldas novada ID karti – 2,50 eiro.

Plkst. 19.00 pie Mālpils kultūras centra Jaunais Miltu teātris demonstrēs izrādi “Krāmu tirgus”. Biļetes cena 3 eiro, arSiguldas novada ID karti – 2,50 eiro.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas Jaunās pils pagrabstāva Velvju zālē apskatāma “Grafikas vasaras skola 2022” dalībnieku kopizstāde. Siguldietes Patricijas Brektes-Pannetjē mākslas studija “Art Studio Peahen” jau trešo gadu aicināja Siguldas un tās apkārtnes jauniešus piedalīties “Grafikas Vasaras skolā”, kurā tie apgūst dažādas mākslas tehnikas. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Siguldas Jaunās pils salonā trīs mākslinieču – Anetes Bajāres-Babčukas, Laimas Dabertes un Baibas Aļļes-Šmites – izstāde “Piezīmes”. Izstādē aplūkojamas mākslinieču pēdējo 3 gadu laikā iekrātās domu ainas un ikdienas mirkļi, mēģinājumi apturēt laiku un pētījumi par savas dzimtas sieviešu izcelsmi un darbu, ģimenes svētību un ikdienas neatkārtojamību. Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma Madaras Neikenas personālizstāde “Nojausma”. Izstāde piektdien apskatāma no plkst. 11.00 līdz 18.00, sestdien no plkst. 10.00 līdz 16.00 un svētdien no plkst. 11.00 līdz 15.00. Ieeja izstādē 2,50 eiro, arSiguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide.

Inčukalna Tautas namā izstādīta mākslinieka Paula Putniņa jubilejas izstāde.

Mālpils Kultūras centrā skatāma tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” un keramikas studijas “Māl-pils” darbu izstāde “Tēja – milzīga pasaule mazā krūzītē”.

Siguldas novada bibliotēka aicina iepazīt tautas lietišķās mākslas studijas “Sigulda” radošās kopas “Madaras” rokdarbnieču izstādi “Svētku galda rotas. Madarām – 20”. Ekspozīcija apskatāma piektdien no plkst. 10.00 līdz 18.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojama brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”, “Tautasdziesma Dainu kalnā” un ekspozīcija “Vienotais laiks. Gunāram Krollim – 90”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi