×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2022-08-24
Novada izglītības iestādēs veikti remonti un labiekārtošanas darbi

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, vairākās novada izglītības iestādēs veikti gan labiekārtošanas, gan remontdarbi, lai audzēkņi un darbinieki jauno mācību gadu varētu uzsākt sakārtotākā un arī pieejamākā vidē.

Lai uzlabotu mācību vidi, Siguldas 1. pamatskolā vasarā veikti ventilācijas sistēmas uzlabošanas darbi. Tāpat ieviesta apkures vadības sistēma, kas turpmāk ļaus attālināti kontrolēt apkures sistēmas darbību. Savukārt Siguldas pilsētas vidusskolā veikta santehnikas nomaiņa sanitārajā blokā, kā arī ienākošā ūdensvada nomaiņa, notikuši siltummezgla sagatavošanas darbi jaunajai apkures sezonai, kā arī veikti citi nelieli labiekārtošanas un remontdarbi.

Mores pamatskolas abās ēkās veikts neliels kosmētiskais remonts gaiteņu, klašu un koplietošanas telpās. Vienā klasē notikuši būtiskāki remontdarbi – izlīdzinātas sienas, ieklāts jauns grīdas segums, iekārti griesti un piestiprināti jauni gaismekļi. Vienā no klasēm šajā gadā tiek izveidots fizikas kabinets, kas labiekārtots pēc uzvaras nodibinājuma “Iespējamā misija” izsludinātajā konkursā, saņemot 20 059 eiro kabineta aprīkojuma iegādei. Līdz ar to fizikas kabinets tiek pārcelts uz plašāku telpu, lai skolēniem un skolotājam būtu ērtāks un kvalitatīvāks mācību process.

Vēl Mores pamatskolā ir plānota iekštīkla sakārtošana, kas nodrošinās papildu vietu datortehnikai un atvieglos arī pedagogu darbu. Papildus tam veikti dārza un teritorijas sakošanas darbi. Tajos izpalīdzīgu roku sniedz arī divi jaunieši, kas iesaistījušies pašvaldības skolēnu vasaras nodarbinātības programmā. Rūpējoties par bērnu drošību, ap rotaļu laukumiņu tiks uzstādīta jauna sēta. Līdztekus sīkākiem remontdarbiem turpinās Mores pamatskolas abu ēku projektēšana, lai nākotnē veiktu ēku pārbūvi, papildinot to ar sporta zāles korpusu.

Inčukalna pamatskolas virtuves blokā veikta elektroinstalācijas nomaiņa, ventilācijas sistēmas un grīdas atjaunošana, jaunu logu nomaiņa ēdamzālē, apkures radiatoru nomaiņa un jumta seguma atjaunošana. Visā Inčukalna pamatskolā veikta elektroietaišu tehnisko parametru mērīšana un pārbaude. Inčukalna pamatskolā un pirmsskolas izglītības iestādē “Minka” veikta lietus ūdens noteces drenāžu izveide, apkures sistēmas pārbūves darbi, pieslēgšana attālinātai vadības sistēmai, gaisa kondicionieru montāžas darbi, rekuperācijas sistēmas uzstādīšana virtuves un foajē telpās.

Nodarbinātības valsts aģentūras projekta “Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs” laikā skolēni atjaunojuši, pārkrāsojuši arī pirmsskolas izglītības iestādes “Minka” rotaļu laukuma objektus. Savukārt pirmsskolas izglītības iestādē “Pīlādzītis” plānots veikt žogu nomaiņu un pakāpienu remontu, bērnudārzā “Ābelīte” noticis pakāpienu remontdarbus.

Mālpils vidusskolas virtuves blokā veikta ventilācijas sistēmas atjaunošana, radiatoru nomaiņa, sienu un grīdas atjaunošana, palīgtelpu remontēšana, kā arī pilnībā nomainīta santehnika.

Allažu pamatskolā lielākie darbi notikuši vizuālās mākslas kabinetā, kur uzlabots telpas sanitārais mezgls: nomainīta izlietne, paplašināta darba virsma pie izlietnes un sienai nomainītas tapetes. Veikti nelieli remontdarbi skolas pirmā stāva gaitenī, otrā stāva koplietošanas telpās un dabaszinību kabinetā. Šos remontdarbus gan skolas ēkā, gan arī pirmsskolas ēkā veic skolas tehniskie darbinieki. Ar pašvaldības Īpašumu pārvaldības nodaļas atbalstu vienā no skolas sanitārajiem mezgliem tika nomainīts kanalizācijas stāvvads un siltummezglā veikti darbi gaisa apmaiņas nodrošināšanai.

Savukārt Allažu pamatskolas pirmsskolas grupu ēkā Birzes ielā 4 turpinās ēkas atjaunošanas darbi. Paredzēts uzlabot energoefektivitāti, pilnībā siltinot ēkas fasādi un jumtu, plānota arī visu logu un ārdurvju nomaiņa. Papildus siltumizolācijai paredzēta arī pamatu hidroizolācijas atjaunošana. Tāpat veikts kosmētiskais remonts “Mākonīšu” grupā un neliels kosmētiskais remonts “Zvaigznīšu” grupiņas virtuves telpā.

Krimuldas vidusskolā atsevišķām klasēm ir veikts kosmētiskais remonts – solu un galdu krāsošana. Lēdurgas pamatskolā veikti nelieli remontdarbi, krāsotas grīdas. Papildus tam iesniegts finansējuma pieteikums, lai Lēdurgas pamatskolā uzstādītu granulu apkures katlu.

Līdztekus šiem darbiem turpinās arī pašvaldības izsludinātā iepirkumu procedūra, lai uzsāktu granulu katlu vai siltumsūkņa sistēmas izbūvi pašvaldības ēkās – pirmsskolas izglītības iestādē “Ezerciems”, mākslu skolā un koncertzālē “Baltais flīģelis”, Siguldas Sporta skolā, Laurenču sākumskolas abu ēku korpusos, kā arī sporta un attīstības centrā “Namiņš” Inciemā, veco ļaužu namā “Krimulda”, dienas centrā Sunīšos, Pakalpojumu centrā, Jaunrades centrā, Siguldas dzelzceļa stacijā un autoostā, kur šobrīd apkure tiek nodrošināta ar gāzi. Pašvaldība apkures katlu izbūves darbus uzsāks jau šogad, atsevišķus projektus turpinot arī nākamajā gadā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi